Μπάρα

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πατέντα Μάχης: Άγγιγμα και Αποτυπώματα

Αυτή είναι μία πατέντα που συχνά χρησιμοποιείται από αστυνομικούς αλλά εύκολα μπορεί να μεταφερθεί για τη προσωπική ασφάλεια κάθε ανθρώπου. Αφορά την εσκεμμένη εναπόθεση αποτυπωμάτων για ευκολότερο εντοπισμό και θα δούμε στη συνέχεια το τι ακριβώς σημαίνει αυτό.


Πηγή: FaithFamilyAmerica.com
Πηγή: FaithFamilyAmerica.com

Αυτή είναι μία πατέντα που εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιείται και μεταδίδεται από στόμα σε στόμα στους χώρους των Σωμάτων Ασφαλείας. Στις ΗΠΑ οι αστυνομικοί περιπολούν μόνοι τους. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη και ταχύτερη επέμβαση αλλά ασφαλώς αυξάνεται ο κίνδυνος της προσωπικής ασφάλειας του κάθε αστυνομικού. Ωστόσο, ακόμα και σε ζευγάρια (ή παραπάνω), το κόλπο αυτό έχει τεράστια πλεονεκτήματα.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

Όπως φαίνεται στις παραπάνω δύο φωτογραφίες, οι αστυνομικοί ακουμπάνε καλά το χέρι τους κάπου στο όχημα (ο πρώτος στο πίσω φανάρι και ο δεύτερος στη κολώνα του οδηγού). Με αυτό το τρόπο αφήνουν τα αποτυπώματα τους στο όχημα. Ο αστυνομικός ήδη έχει δώσει τη περιγραφή του οχήματος μέσω ασυρμάτου άρα εάν κάτι συμβεί και χάσει τη ζωή του, όταν το όχημα βρεθεί μπορεί να γίνει εύκολη εξακρίβωση εάν είναι το ίδιο μέσω αυτού του αποτυπώματος που άφησε ο αστυνομικός.

Πηγή: wiseGEEK.com
Πηγή: wiseGEEK.com

Ακόμα και σε λιγότερο τραγικές περιπτώσεις, για παράδειγμα ο ύποπτος διέφυγε, ο εντοπισμός του μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και με πιο αξιόπιστες αποδείξεις για το δικαστήριο. Φυσικά, όπως είπαμε και στην εισαγωγή, αυτή η πατέντα μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμη για κάθε πολίτη. Εάν κάποιος νοιώσει ότι απειλείται μπορεί να «αφήσει» τα αποτυπώματα του ώστε μετέπειτα να μπορεί να εντοπιστεί ευκολότερα και να έχει και αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Πηγή: WikiHow.com
Πηγή: WikiHow.com

Αυτή η πατέντα έχει βοηθήσει στον εντοπισμό και σύλληψη πολλών εγκληματιών και είναι καλό να την έχει κάθε πολίτης στην άκρη του μυαλού του. Εάν τα πράγματα πηγαίνουν πολύ στραβά, ίσως να είναι καλή ιδέα να «αποδείξετε» ότι ήσασταν εκεί. Τα αποτυπώματα είναι ένας από τους πιο απλούς και αξιόπιστους τρόπους για να το επιτύχει κάποιος αυτό.



Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου