Μπάρα

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Συνεκπαίδευση των επιλέκτων ΔΥΚ και Ζ’ΜΑΚ στις Φλέβες [Εικόνες]


Γράφει ο: Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Κοινή εκπαίδευση δύο εκ των επιλέκτων μονάδων της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις δύο νησίδες Φλέβες και Φλεβοπούλα, στα ανοικτά της Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού και της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταστροφών (Ζ’ΜΑΚ) του Στρατού Ξηράς, που συνασκήθηκαν στο πλαίσιο της γνωστής ασκήσεως της ΔΥΚ «Κύμα 02/17», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20 έως 24 Μαρτίου.

Άξιον προσοχής και λόγος για την από μέρους μας αναφορά στην προαναφερθείσα κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα των δύο επιλέκτων Μονάδων που προαναφέρθηκαν είναι ακριβώς η ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αυτών.

Κάτι βεβαίως που στο παρελθόν δεν γινόταν και γίνεται βεβαίως τώρα στο «πλαίσιο προαγωγής του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής εκπαίδευσης», όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικώς από το ΓΕΕΘΑ.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ασκήσεως «Κύμα 2/17» των ΔΥΚ και Ζ’ΜΑΚ, πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:

α. Καταδύσεις με χρήση συσκευών κλειστού κυκλώματος.

β. Ανακατάληψη βραχονησίδος.

γ. Νυκτερινές προσβολές παράκτιων στόχων.

δ. Ποικιλία βολών ακριβείας και βολών μάχης ταχείας αντιδράσεως με όλα τα διαθέσιμα όπλα, ημέρα και νύκτα.

ε. Ρίψεις ακριβείας χειροβομβίδων καθώς και εξειδικευμένα αντικείμενα Ανορθόδοξου Πολέμου.

Τελειώνοντας να προσθέσουμε ότι οι δύο μικρονησίδες της Αττικής φέρουν τον τίτλο «Ναυτικό Οχυρό Φλεβών», καθώς αποτελούν μία από τις βασικές τοποθεσίες εκπαιδεύσεως των Υποβρυχίων Καταστροφέων της ΔΥΚ και βεβαίως είναι μάι από τις βασικές τοποθεσίες – φιλέτα που το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης προτίθεται να δώσει προς «αξιοποίηση» σε ξένα funds, συμφώνως με δηλώσεις του ίδιου του ΥΕΘΑ.



 




 

 


Πηγή: PARAPOLITIKA


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου