Μπάρα

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Απονομή πτυχίων σε στελέχη του 5ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ.





Στην Διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου στον Πειραιά.


Γράφει: ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Τα νέα στελέχη της Διώξεως Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), που τόσες πολλές και σημαντικές επιτυχίες στον πόλεμο κατά της μάστιγας των ναρκωτικών έχει το τελευταίο διάστημα, και τα οποία ολοκλήρωσαν επιτυχώς το 5ο Σχολείο Διώξεως Ναρκωτικών ΛΣ (ΣΔΙΝΛΣ), έλαβαν τα πτυχία τους στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου στον Πειραιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ του υπουργείου Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και άλλοι επίσημοι. Το 5ο ΣΔΙΝΛΣ διοργανώθηκε με μέριμνα και υπό την εποπτεία της Διευθύνσεως Διώξεως Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

«Ελπίζω, να συνεισφέρετε επάξια και εσείς με τη σειρά σας στις μεγάλες επιτυχίες που έχει καταγράψει το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενάντια στα κυκλώματα διακίνησης των ναρκωτικών και κατά του λαθρεμπορίου. Η αναγνώριση, της επιχειρησιακής ικανότητας των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είναι πανθομολογούμενη. Πρόσφατα, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός της χώρας, από αυτό εδώ το βήμα εξήρε τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στην έρευνα, τη διάσωση και την ασφάλεια, γεγονός που αποτέλεσε την ύψιστη τιμή για το Σώμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν.Σαντορινιός, αφού συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος ΛΣ Σταμ.Ράπτης στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Το σχολείο παρείχε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και των Περιφερειακών Ομάδων του Πειραιά, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, σε θέματα δίωξης, διακίνησης, εμπορίας, χρήσης ναρκωτικών και οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με αυτά. Οι Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών αποτελούν σήμερα τις πλέον εξειδικευμένες και καταρτισμένες ομάδες που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό Σώμα, για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες και οι υπηρεσιακές τακτικές που διδάχθηκαν στο σχολείο, προσέφεραν τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν ουσιώδεις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διεξαγωγή επιχειρήσεων που πρόκειται να αναλάβουν. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των πρόσφατων επιχειρήσεων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος και συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΛΣ, αποσπώντας τα εύσημα της κοινής γνώμης εντός και εκτός συνόρων.
Επιπροσθέτως, θέλω να αναφέρω ότι σχεδιάζεται η σύσταση νέων Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών ανά την επικράτεια ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία παραλαβής οκτώ αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών καθώς και οχημάτων μεταφοράς τους. Ευχαριστώ τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σχολείου και διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά σας αυτή…».




Πηγή: parapolitika.gr


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου