Μπάρα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αυτοσχέδια Όπλα: Εργοστάσιο κατασκευής στη Πάτρα

Τη Τρίτη 9 Ιανουαρίου του 2018 η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου για δύο εργαστήρια κατασκευής όπλων στη Πάτρα. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επίσημο δελτίο τύπου σε αυτό το σύνδεσμο. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν καθώς έχουν ενδιαφέρον για τη κατηγορία μας «Αυτοσχέδια Όπλα».



Πηγή: Astynomia.gr

Το πρώτο ενδιαφέρον στις δημοσιευμένες φωτογραφίες αφορά τα τροποποιημένα πυρομαχικά. Βλέπουμε στη παρακάτω φωτογραφία μερικά φυσίγγια κρότου τύπου P.A.K. Τα φυσίγγια αυτά δε ταιριάζουν σε κανονικά όπλα και είναι σχεδιασμένα για πιστόλια κρότου που συνήθως δέχονται και προσαρμογείς για φωτοβολίδες. Κατ’επέκταση, δε θεωρούνται όπλα και δεν απαιτούν κάποια ειδική άδεια στις περισσότερες χώρες. Εδώ βλέπουμε ότι οι εγκληματίες τα έχουν τροποποιήσει κολλώντας επάνω τους μεταλλικά σφαιρίδια ώστε να λειτουργούν ως βλήματα. Επίσης, υποθέτουμε ότι έχουν κάνει και αναγόμωση καθώς τα φυσίγγια κρότου δεν έχουν αρκετή πυρίτιδα για να λειτουργήσουν ως κανονικά πυρομαχικά.


Πηγή: Astynomia.gr

Αντίστοιχα, για να μετατρέψουν τα πιστόλια κρότου σε πραγματικά πυροβόλα όπλα βλέπουμε στις φωτογραφίες ότι έκαναν διάφορες μετατροπές. Η πιο εμφανής είναι με διαφορά η αντικατάσταση της κάννης καθώς τα εργοστασιακά πιστόλια κρότου έχουν μπλοκαρισμένη τη κάννη τους ώστε να μη μπορεί να ρίξουν οποιαδήποτε βολίδα. Ενδεικτικά, βλέπετε παρακάτω ένα περίστροφο κρότου όπου η κάννη του έχει κοπεί και στη θέση της έχει τοποθετηθεί ένας σωλήνας. Να τονίσουμε ότι πέραν του ότι τέτοιες μετατροπές είναι παράνομες, είναι και πάρα πολύ επικίνδυνες καθώς τα περισσότερα όπλα κρότου είναι κατασκευασμένα από μαλακά μέταλλα που δεν έχουν τις ίδιες αντοχές με τα αντίστοιχα πυροβόλα όπλα.


Πηγή: Astynomia.gr

Κάτι εξίσου περίεργο είναι το περίστροφο που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία. Ένα περίστροφο που φαίνεται να έχει κατασκευαστεί εξ’ολοκλήρου από αυτό το παράνομο εργοστάσιο κατασκευής πυροβόλων όπλων στη Πάτρα.


Πηγή: Astynomia.gr

Μία αντίστοιχα περίεργη κατασκευή ήταν και το πιστόλι που βλέπετε στη συνέχεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν το κορμό ενός πιστολιού κρότου και ανακατασκεύασαν όλο το ανώτερο μέρος ώστε να μπορεί να βάλλει με πραγματικά πυρά.


Πηγή: Astynomia.gr

Ένα εξίσου περίεργο αυτοσχέδιο όπλο ήταν ένα πιστόλι που έχει μετατραπεί σε τυφέκιο. Είναι το δεύτερο από επάνω προς τα κάτω στην ακόλουθη φωτογραφία.


Πηγή: Astynomia.gr

Βλέπουμε ότι ακόμα και τα εργαστήρια περιελάμβαναν αυτοσχέδια εργαλεία. Βλέπετε ενδεικτικά παρακάτω τη συσκευή γεμίσματος-αναγόμωσης φυσιγγίων στο βάθος, το εργαλείο επεξεργασίας των καλύκων μπροστά, κτλ.


Πηγή: Astynomia.gr

Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό που υπάρχουν τέτοιες εγκληματικές δράσεις στην Ελλάδα. Ελπίζουμε οι αρχές να είναι πάντα γρήγορες και αποτελεσματικές στη καταπολέμηση τέτοιων παράνομων πυροβόλων όπλων που όλοι γνωρίζουμε ότι σίγουρα προορίζονταν για εγκληματικές ενέργειες. Οπότε, συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για αυτή την επιτυχία της. 
Κλείνοντας, παραθέτουμε και το βίντεο που ανάρτησε η Ελληνική Αστυνομία στην επίσημη σελίδα της στο YouTube. 

Βλέπετε το βίντεο αυτό εδώ.


 

Πηγή: defensegr.wordpress

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου