Μπάρα

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Athens Military Music Festival

Ζάππειο Μέγαρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται μία πρωτότυπη Μουσική Σκυταλοδρομία Στρατιωτικών Ορχηστρών.
Η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στις 18 και 19 Μαΐου, μια διήμερη φαντασμαγορική γιορτή! Athens Military Music Festival! Κορυφαίες στρατιωτικές ορχήστρες, δεκάδες «ένστολοι» μουσικοί, σολίστ, χορευτές και χορωδίες από διάφορες χώρες του κόσμου θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα υψηλών προδιαγραφών!
Μια «μουσική απόβαση» που δεν γνωρίζει σύνορα!
Με φόντο το εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, στην καρδιά της Αθήνας, θα στηθεί μια «μουσική παρέλαση», ένα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ που θα συνδυάσει στρατιωτική, κλασσική, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική με εντυπωσιακές παρελάσεις, ιδιαίτερες χορογραφίες, φαντασμαγορικούς φωτισμούς και χιλιάδες πυροτεχνήματα.
Στην φετινή, πρώτη διοργάνωση στην Ελλάδα συμμετέχουν η Επίσημη Mπάντα του Προέδρου του Καζακστάν, η γυναικεία Ορχήστρα Τυμπανιστών «Yerevan Drums» της Αρμενίας, η Χορωδία Κοζάκων της Μόσχας, η National Guard Band της Ρωσίας και η Επίσημη Μπάντα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η στρατιωτική μουσική εμφανίστηκε από τα αρχαία χρόνια, σε όλους τους στρατούς, διαφορετικών λαών και πολιτισμών. Όπως η μουσική, επηρεάζει τη ψυχολογία του ανθρώπου έτσι και η στρατιωτική μουσική έχει στόχο την ενίσχυση του ηθικού και του ενθουσιασμού των στρατιωτών.
Οι στρατιωτικές μουσικές ορχήστρες, οι χορωδίες και τα χορευτικά σύνολα συνδυάζουν την απόλυτη ακρίβεια, τον ρυθμό και τον συγχρονισμό με την πολύχρωμη συναισθηματικότητα και την καλλιτεχνική ποιότητα, την αρμονία και την καθαρότητα και πάντα χαρακτηρίζονται από υψηλές φωνητικές δεξιότητες. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει χιλιάδες μουσικές συνθέσεις: στρατιωτικά και παραδοσιακά τραγούδια, χορούς, κλασικές συνθέσεις καθώς και μεγάλες επιτυχίες της παγκόσμιας μουσικής.


«Πατέρας» της στρατιωτικής μουσικής θεωρείται ο Αμφίονας, ο θρυλικός αρχαίος ήρωας της Θήβας. Μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Ζήθο, ήταν παιδιά του Δία και της Αντιόπης. Ο Ζήθος ήταν δυνατός και πρακτικός άνθρωπος ενώ ο Αμφίονας τρυφερός και ευαίσθητος, αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι. Παίζοντας την επτάχορδη λύρα του μάγευε όσους τον άκουγαν και κατάφερνε να τον υπακούουν οι άνθρωποι και τα ζώα, να μετακινεί τις πέτρες, τα δένδρα και τα βράχια. Ο μύθος αποδίδει την ανέγερση των τειχών της «επτάπυλης» Θήβας στα δύο αδέλφια: ο Ζήθος, με τη μεγάλη του δύναμη μετέφερε βράχους από τα γειτονικά βουνά και αυτοί, στο άκουσμα των μαγικών μελωδιών της λύρας του Αμφίονα, μετακινούνταν μόνοι τους, έπαιρναν τη σωστή θέση, συναρμολογούνταν μεταξύ τους και έτσι οικοδομούνταν τα τείχη. Με τη δύναμη της μουσικής χτίσθηκαν τα περίφημα τείχη της Θήβας με τις εφτά πύλες, όσες και οι χορδές της λύρας του Αμφίονα.

Σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια μεγαλειώδη φεστιβάλ στρατιωτικής μουσικής, τα επονομαζόμενα, Military Tattoo Festival. Δεκάδες στρατιωτικές ορχήστρες προσφέρουν στους χιλιάδες θεατές ένα μοναδικό θέαμα που «κόβει την ανάσα». Το πρόγραμμα συνδυάζει στρατιωτική, κλασική, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική με εντυπωσιακές παρελάσεις και επιδείξεις. Ο όρος tattoo προέρχεται από την ολλανδική φράση doe den tap toe (turn off the tap), παράγγελμα που έπαιζαν, κατά τη διάρκεια του Τριακονταετή Πολέμου, οι Ολλανδοί τυμπανιστές και τρομπετίστες προκειμένου οι εστιάτορες να σταματήσουν να σερβίρουν μπύρα στους στρατιώτες και αυτοί να επιστρέψουν στο στρατόπεδο.

Μερικά από τα μεγαλύτερα Military Tattoo φεστιβάλ ανά τον κόσμο είναι:
το Royal Edinburgh Military Tattoo, που από το 1950 διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην Esplanade, μπροστά από το Κάστρο του Εδιμβούργου, το «Spasskaya Tower» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη εμβληματική Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Όταν το 2011 η Ελληνική Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας έπαιξε τον Ζορμπά και τα Παιδιά του Πειραιά, όλοι οι θεατές σηκώθηκαν και όρθιοι χειροκροτούσαν και κρατούσαν τον ρυθμό.

https://www.youtube.com/watch?v=mDnkt9nlvMo
 
Στην Βασιλεία της Ελβετίας διοργανώνεται το Basel Tattoo Festival, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και στον Καναδά κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Royal Nova Scotia International Tattoo. Κορυφαία Military Tattoo πραγματοποιούνται και στη Νορβηγία, Φινλανδία, Γερμανία, Αμερική, Ιαπωνία, Κορέα, Χόνγκ Κόνγκ, Μαλαισία και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.
Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου και η Αθήνα υποδέχεται το Athens Military Music Festival! Ένα μοναδικό θέαμα που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Σχηματισμοί με απόλυτη ακρίβεια, ρυθμό, συγχρονισμό, εκτελεσμένοι από στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα γεμάτα μουσικότητα, αρμονία, ένταση, χάρη, ομορφιά και δύναμη!


Διάρκεια: 120 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
(όλες οι θέσεις είναι καθημένων)

Ζώνη Γ'
Προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 15 ευρώ
Τιμές αριθμημένων θέσεων

Ζώνη Β'
Προπώληση: 15 ευρώ
Ταμείο: 20 ευρώ

Ζώνη Α'
Προπώληση: 20 ευρώ
Ταμείο: 25 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 23 Απριλίου από το δίκτυο viva.gr

Σημεία προπώλησης:
Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr

Φυσικά Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Media Markt | Reload | Seven Spots | Viva Kiosk Σύνταγμα + Τεχνόπολη | αθηνόραμαgr | Yioleni's | My Market | Metro Cash & Carry | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Shell – BP – EKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου