Μπάρα

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Αναφορά Ιράκ

Πολύ πρόσφατα, τη Πέμπτη 17 Μαΐου του 2018, οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ απέτρεψαν ένα σχέδιο επίθεσης της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Αυτό το περιστατικό που δεν αναφέρθηκε σε πολλά ΜΜΕ θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας.


Πηγή: CBC.ca

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πηγές, ο ιρακινός στρατός έπειτα από πληροφορίες που είχε σταμάτησε ένα όχημα που θα χρησιμοποιούνταν σε μία τρομοκρατική επίθεση. Μέσα στο όχημα αυτό που βρήκαν οι στρατιώτες ήταν κάτι ασυνήθιστο. Ένας μεγάλος αριθμός από παιδικές κούκλες όπως βλέπετε και μόνοι σας στις φωτογραφίες.

Πηγή: DailyMail.co.uk

Παρατηρώντας τις κούκλες εντόπισαν το θανατηφόρο σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ. Οι κούκλες είχαν στο εσωτερικό τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (ΑΕΜ) που ενεργοποιούνταν όταν θα πατούσε κανείς το κουμπί που είχαν στο κορμό τους.

Πηγή: Spectator.com.au

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πως θα χρησιμοποιούσαν αυτά τα όπλα οι τρομοκράτες του ΙΚ αλλά σίγουρα είναι πολύ θετικό που οι αρχές του Ιράκ κατάφεραν να τους σταματήσουν εγκαίρως. Βλέπετε παρακάτω πως ήταν οι ΑΕΜ που βρίσκονταν κρυμμένοι μέσα στις παιδικές κούκλες. Στο κάτω μέρος είναι οι ηλεκτρικοί πυροκροτητές και στο επάνω οι εκρηκτικές ύλες που ήταν κρυμμένες μέσα σε κάθε κούκλα.

Πηγή: CBC.ca

Πηγή: defensegr.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου