Μπάρα

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Έπιασαν βαπόρι από τη Συρία με 6 τόνους χασίς

Μπροστά στην ανακάλυψη μιας τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών βρίσκονται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα οποία ελέγχουν το φορτίο που μετέφερε φορτηγό πλοίο με σημαία Συρίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το ekriti, μέχρι τώρα, έχουν ελεγχθεί οκτώ κοντέινερ, στα οποία οι λιμενικοί έχουν εντοπίσει πάνω από πέντε τόνους κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας». Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα ναρκωτικά βρίσκονται κρυμμένα στο εσωτερικό του δαπέδου των κοντέινερ, τα οποία περιέχουν διαφόρων ειδών εμπορεύματα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρίσκεται στο πλοίο μπορεί να ανέρχεται στους 10 τόνους και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φορτία που έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη.Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ενώ τον συνοδεύουν ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ναρκωτικών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το πλήρωμα του πλοίου το οποίο αποτελείτο από δέκα Σύρους και έναν Ινδό, έχει συλληφθεί.Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πριν από λίγες ημέρες πολλά μίλια ανατολικά της Κρήτης έγινε ρεσάλτο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο. Οι καιρικές συνθήκες όμως ήταν δύσκολες αφού υπήρχε καιρός κι έτσι το πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία του Λιμενικού νότια της Κρήτης μέχρι να κοπάσει ο καιρός.
Στη συνέχεια το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση ανατολικά της Μεσογείου χρησιμοποιήθηκε drone ενώ προφανώς υπήρχε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς όπως η Frontex.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, τα κοντέινερ περιέχουν για κάλυψη ρούχα, παπούτσια και απορρυπαντικά.
Πηγές του Flashnews, αναφέρουν μάλιστα πως τις τελευταίες ημέρες έφτασε στο Ηράκλειο ειδικά εκπαιδευμένος για την ανίχνευση ναρκωτικών, σκύλος από την Πάτρα – λόγω του τραυματισμού της Μίσα, του σκύλου του Λιμενικού από τα Χανιά – καθώς και ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα με σκάνερ για κοντέινερ.

Φωτογραφία από Flashnews
Φωτογραφία από Flashnews
 
Το πλοίο «ΝΟΚΑ» του ΄78 αγοράστηκε πρόσφατα από μία εταιρεία γενικού εμπορίου με έδρα την Λαττάκεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ήταν το πρώτο ταξίδι του για λογαριασμό της νέας ιδιοκτησίας με το πλοίο να είναι σε κακή κατάσταση.

Φωτογραφία από Cretalive
Φωτογραφία από Cretalive
 
Το «ΝΟΚΑ» είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια για τη Βεγγάζη της Λιβύης. Το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο θα αναχωρούσε από το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς έπρεπε πρώτα να αποκατασταθούν κάποια θέματα για λόγους ασφαλείας, στοιχειωδώς.
Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που αναχωρεί από τη Λαττάκεια της Συρίας και πιάνεται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης με ναρκωτικά ,τον τελευταίο χρόνο.
Με τα νέα δεδομένα η υπόθεση παίρνει νέα τροπή και αναμένεται ο έλεγχος να προχωρήσει και σε άλλα σημεία του πλοίου.


Πηγές: ekriti, cretalive, flashnews , zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου