Μπάρα

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Απλές ιδέες: Γρίφοι υπηρεσιών πληροφοριών

Οι «απλές ιδέες» είναι σύντομες προτάσεις για μία καλύτερη πατρίδα βάσει προσωπικών εμπειριών. 
Δε τα προτείνουμε πάντοτε για «αντιγραφή» αλλά για έμπνευση ιδεών που θα βελτιώσουν την Ελλάδα μας. Είναι απλά πράγματα που εάν κάνει ο καθένας μας θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στη σελίδα μας σίγουρα θα έχετε δει άρθρα μας όπως αυτά της κατηγορίας «γρίφοι της NSA».
Η αμερικανική NSA (National Security Agency, Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) δεν είναι η μόνη υπηρεσία που δημοσιεύει τέτοιους γρίφους, το αντίθετο μάλιστα, οι περισσότερες σύγχρονες υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν το ίδιο για διάφορους λόγους που θα δούμε εδώ.


Πηγή: Infowars.com

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, υπάρχουν αμέτρητες υπηρεσίες πληροφοριών που δημοσιεύουν ανάλογους γρίφους και διαγωνισμούς κρυπτανάλυσης ή παραβίασης συστημάτων συμπεριλαμβανομένων των GCHQ (Government Communications Headquarters, Κεντρικά Κυβερνητικών Επικοινωνιών) της Μεγάλης Βρετανίας, BND (Bundesnachrichtendienst, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πληροφοριών) της Γερμανίας, AIVD (Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst, Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφαλείας) της Ολλανδίας, DGSE (Direction Générale de la Sécurité Extérieure, Γενική Διοίκηση Εξωτερικής Ασφάλειας) της Γαλλίας, και πολλές ακόμη. Γιατί όμως το κάνουν αυτό;

Πηγή: Tripwire.com

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι.
Πρώτον, ώστε η υπηρεσία να προσφέρει και κάποιο εκπαιδευτικό έργο και να είναι πιο αγαπητή στο μέσο πολίτη που βλέπει το επίπεδο γνώσεων που έχουν εργαζόμενοι της.
Πρακτικά, ένας ακόμα τρόπος για καλό «μάρκετινγκ» όπως εκείνος που είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας «κατασκοπεία: Οι εθνικές πηγές», ώστε να έχει καλό όνομα και έτσι να προσελκύει και πιο άξιο προσωπικό.


Πηγή: CDS.net

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος, είναι ότι αρκετές φορές οι υπηρεσίες αυτές κάνουν αυτούς τους γρίφους ως διαγωνισμούς ώστε να εντοπίζουν υποψηφίους που δεν είναι απλά καλοί στα χαρτιά, αλλά μέσω αυτών των γρίφων και δοκιμασιών αποδεικνύουν έμπρακτα ότι έχουν ότι απαιτείται (λογική και αναλυτική σκέψη, τεχνικές γνώσεις, κτλ.) Άρα, για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο έχει πολλά να προσφέρει σε μία εθνική υπηρεσία πληροφοριών, καθώς με ελάχιστη επένδυση χρόνου και χρημάτων εκ μέρους της υπηρεσίας, προσφέρει βελτίωση της δημόσιας εικόνας της, εκπαιδευτικό έργο, και ίσως πολύ άξιους υποψηφίους για πρόσληψη όχι βάσει χαρτιών, αλλά έμπρακτης απόδειξης των ικανοτήτων τους.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου