Μπάρα

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Πολεμικό Μουσείο: «Φαρμάκι» στάζει ο στρατηγός Λουκόπουλος


Πολεμικό Μουσείο: «Φαρμάκι» στάζει ο στρατηγός Λουκόπουλος για την επιλογή Παναγιωτόπουλου να τοποθετηθεί πρόεδρος πρώην βουλευτής

Πολεμικό Μουσείο:  Με μια εξαιρετικά ειρωνική ανάρτηση ο στρατηγός Κων/νος Λουκόπουλος καυτηριάζει την επικείμενη τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Λιάσκου στη θέση του προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, μετά την τροπολογία Παναγιωτόπουλου στην Βουλή.

Ο κ. Λουκόπουλος, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση και εν γένει την φιλελεύθερη παράταξη, έχοντας μάλιστα σημαντική συμβολή μέσω του Liberal στην επικοινωνιακή πολιτική της γαλάζιας παράταξης, ρίχνει φαρμάκι για την επιλογή του Αναστάσιου Λιάσκου.
Σε δημόσια ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:
 
Έχω δύο κράνη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία ξιφολόγχη παλιά, κάποιες επωμίδες από τον πατέρα μου, τα μετάλλια του από την Κορέα,
μία κάσκα αρματιστή και ένα καρυδάκι 15/16” Σκέφτομαι….ένα ετοιμόρροπο σπίτι που έχω στο χωριό να το κάνω…Μουσείο.
Έτσι λοιπόν και μου δώσει το Κράτος επιδότηση 450.000 και το φτιάξω όπως έκανε κάποιος άλλος μπορεί πριν πεθάνω να γίνω και …Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας…..
 
Τουλάχιστον θα λένε ότι έχω σχέση με …Μουσεία….αλλά και με “μούσια”!
 
Για την επιλογή αυτή λέγεται ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο που φθάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη και είναι αρκετοί όσοι λένε ότι σύντομα θα ανοίξουν τα στόματα.

 

Πολεμικό Μουσείο: Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του thepolisproject.gr πρόεδρος στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών αναλαμβάνει ο Ευβοέας πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Αναστάσιος Λιάσκος.
Ο Αναστάσιος Λιάσκος είναι ο ιδρυτής του Ιστορικού Εθνικού Μουσείου που λειτουργεί από το 1995 στο Κοντοδεσπότι (τα επίσημα εγκαίνια είχε τελέσει το 2003 ο τότε Πρόεδρος της Δηµοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος).
Παράλληλα, είναι ιδρυτής και του Ιστορικού Πολεμικού Μουσείου, που λειτουργεί από το 2018 στον Λαγανά Ζακύνθου και βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου Galaxy Beach Resort (τα επίσημα εγκαίνια, απ’ όπου και η φωτογραφία, τέλεσε το φετινό Μάρτιο ο πρώην
Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τότε υποψήφιος και νυν εκλεγμένος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης).
Δημιουργήθηκε βάσει των τελευταίων προτύπων απεικόνισης των πολεµικών µουσείων Imperial και Army Museum,
είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μαχών των σημαντικότερων πολέμων του περασμένου αιώνα και αποτελεί επίσηµο παράρτημα αυτού στο Κοντοδεσπότι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου