Μπάρα

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

Πέρασαν δέκα χρόνια. Σημαιοφόρος Γεώργιος Λυκάκης. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. 19 Αυγούστου 2010

 Πέρασαν δέκα χρόνια από την Αποφράδα ημέρα την 19η Αυγούστου 2010 που με τον θάνατο του Σημαιοφόρου Γεωργίου Λυκάκη σημάδεψε την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών.


Τραγική κατάληξη είχε η διέλευση του στίβου μάχης στην Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών των Βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται τον 24χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού Γ. Λυκάκη που είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση του στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στις 2 Αυγούστου.


 
Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου ο σημαιοφόρος, όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που περνούν το ιδιαίτερα δύσκολο "σχολείο", βρισκόταν σε περίοδο προσαρμογής.

Το καθημερινό πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διέλευση από τον λεγόμενο στίβο μάχης που περιλαμβάνει πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να περάσουν οι εκπαιδευόμενοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Ωστόσο επειδή βρίσκονταν ακόμα σε περίοδο προσαρμογής η άσκηση ολοκληρωνόταν χωρίς χρονικό περιορισμό.

Ο άτυχος σημαιοφόρος άγνωστο για ποιο λόγο έχασε την ισορροπία του καθώς περνούσε το έκτο εμπόδιο ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια, την "αράχνη" ένα τείχος δηλαδή από ένα Δίχτυ ύψους 15 μέτρων.
Ο σημαιοφόρος για Άγνωστο λόγο έπεσε από αυτό το ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος με το κεφάλι. Οι γιατροί του Αττικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε διέγνωσαν μόνο το θάνατο του καθώς υπέκυψε στα τραύματα του.

Το ΓΕΕΘΑ κήρυξε σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις διήμερο πένθος για τον άδικο χαμό του 25χρονου αξιωματικού. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει δωθεί εντολή να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό

Γιώργο δεν σε Ξεχνάμε.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ.
 
 
 
Έφεδροι Βατραχάνθρωποι βγάζουν Αναμνηστική φωτογραφία στο Δυσκολότερο Εμπόδια στην ΜΥΚ.
Ένα εμπόδιο το οποίο περνούν οι Εκπαιδευόμενοι καθημερινά.
 
 
Γεώργιος Δρακόπουλος 

65ο Σχολείο Βατραχανθρώπων1 σχόλιο: