Μπάρα

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Ισόβια σύνταξη 200 ευρώ σε στρατιώτες που υπηρέτησαν στη Ζώνη Πρόσω στην Κύπρο

Τα θύματα της τουρκικής εισβολής στο μνημείο στη Λευκωσία της Κύπρου

Τα θύματα της τουρκικής εισβολής στο μνημείο στη Λευκωσία της Κύπρου

Τιμητικό οικονομικό βοήθημα για όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή ύψους 200 ευρώ, από την 1η Αυγούστου 2020, χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών, ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών που, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμμετείχαν στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω.

Η εν λόγω παροχή θεσπίζεται με τροπολογία στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου και θα χορηγείται με μοναδική προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αφορολόγητη η τιμητική σύνταξη για τους στρατιώτες της Κύπρου

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η ελάχιστη τιμητική προσωπική παροχή είναι προφανές ότι απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και οποιασδήποτε άλλης κράτησης. Επιπλέον, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή πιστωτικά ιδρύματα.

Επισημαίνεται, δε, ότι η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τους αγώνες και τιμά την προσφορά όλων όσοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του έθνους και της πατρίδας.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου