![]() |
Πηγή: YouTube.com/watch?v=T-lSH9V94rs |
![]() |
Πηγή: OnThisDay.com |
![]() |
Πηγή: Welt.de |
![]() |
Πηγή: BusinessInsider.com |
![]() |
Πηγή: YouTube.com/watch?v=T-lSH9V94rs |
![]() |
Πηγή: OnThisDay.com |
![]() |
Πηγή: Welt.de |
![]() |
Πηγή: BusinessInsider.com |
Οι Αμερικανοί συνωμότες που έριξαν την κυβέρνηση Καραμανλή με την υπόθεση «ΠΥΘΙΑ», ξαναέρχονται να δώσουν το ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ μέσω των απατηλών διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!!!
Κύριοι παράγοντες πίσω από αυτό δόλιο για την Ελλάδα σχέδιο ο πρώην βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (επι Μπούς), Μάθιου Μπράιζα, και η…ΤΟΥΡΚΑΛΑ γυναίκα του!!!
-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη
Διαβάζοντας τις αποκαλύψεις διαφόρων Ελληνικών Μέσων για τον κ. Μ.
Μπράιζα και το ρόλο του σε σχέση με την Ελλάδα όπως σε άρθρο στο
«ΜΑΚΕΛΕΙΟ», θυμήθηκα κι εγώ αυτά που άκουσα κατά την διάρκεια της δίκης
για την πολύκροτη υπόθεση «Πυθία» από πολύ σημαντικούς μάρτυρες της
δίκης αυτής.
Ας δούμε όμως πρώτα τι γράφει το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»:
«Ποια είναι λοιπόν η “γραμμή” Μπράιζα, όπως την εξέφρασε δημόσια
μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές για
λογαριασμό και του Μπλίνκεν;
Ήδη το πρώτο στραπάτσο ήρθε αφού χθες -λίγο πριν αρχίσει ο διάλογος- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες επανήλθε προκλητικά στην απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που θέτει ως «αιτία πολέμου» (casus belli) ενδεχόμενη απόφαση καθορισμού των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο από την πλευρά της Ελλάδας…
Και για να ξέρουμε με ντοκουμέντα πόσο ΣΤΗΜΕΝΟ είναι σε βάρος της πατρίδας μας -και από τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν- το παιχνίδι, πρέπει να δώσουμε και μια άλλη διάσταση για τον Μπράιζα που αναλαμβάνει “χωροφύλακας” από πλευράς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ευρύτερη περιοχή μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ “Μαύρη Δευτέρα” είναι
αυτή που θα ξημερώσει για την πατρίδα μας στις 25 Ιανουαρίου. Είναι η
ημέρα που θα ξεκινήσει με την υπογραφή του Κούλη Μητσοτάκη ο εφ’ όλης
της ύλης διάλογος με την Τουρκία. Θα αρχίσει δηλαδή η διαδικασία
συνθηκολόγησης και παράδοσης του μισού Αιγαίου -και όχι…
guteurls.de→ Read full article here
Ρίχνοντας λοιπόν τώρα μια ματιά στις σημειώσεις μου από την δίκη της
υπόθεσης «Πυθία» που την παρακολούθησα ολόκληρη έπεσα πάνω σε καταθέσεις
σημαντικών μαρτύρων της υπόθεσης που ήταν αποκαλυπτικότατες για τον
ρόλο του κ. Μπράιζα και της Τουρκάλας συζύγου του στην αποσταθεροποίηση
της κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009.
Αυτό όμως που φοβήθηκαν οι αμερικανοί σύμφωνα με τους μάρτυρες, ήταν
ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία καθίστατο και πάλι ένας δυνατός παίκτης
στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Σημειωτέον, ότι ο αγωγός “South
Stream” θα συνέδεε την Ρωσία με την Ιταλία παρακάμπτοντας την Τουρκία.
Θα ξεκίναγε από την Ν. Ρωσία και μέσω της Μαύρης Θάλασσας, της
Βουλγαρίας (Μπουργκάς) και Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη) θα κατέληγε στην
Ιταλία αφού θα τροφοδοτούσε μέσω Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες.
Οι Αμερικάνοι που μάλλον είχαν αιφνιδιαστεί με τον γερμανορωσικό “Nord Stream” πανικοβλήθηκαν στην ιδέα και ενός αντίστοιχου, του “South Stream”. Χαρακτηριστικό του πανικού των Αμερικανών ήταν και η έκφραση της δυσφορίας τους αυτής και δημοσίως. Ο Μπράιζα από το καλοκαίρι του 2007 σε μια προσπάθειά του να υποβαθμίσει τον Νότιο αγωγό δήλωσε τότε, ότι: «περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Ε.Ε. με όρους πολιτικής ανταγωνισμού», ενώ σε τηλεγράφημά του (17/12/2007) προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, κ. Αλέξανδρο Μαλλιά ανέφερε με τον γνωστό αμερικανικό υπεροπτικό τρόπο: «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του Πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.
Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση; Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα ως προς τον TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%; Βρισκόμαστε σε σύγχυση», ενώ η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της προς την Ουάσιγκτον (22/8/2008) ανέφερε: «Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Βουλή αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό “South Stream”.
Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν.». Κυβερνητικά δε στελέχη της εποχής εκείνης έκαναν σχετικές αποκαλύψεις στον Τύπο για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που εδέχθησαν από αμερικανούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης. Οι δε αμερικανοί που είναι συνηθισμένοι σ΄ αυτές στις πρακτικές ήσαν πολύ θυμωμένοι και αυτό φάνηκε και από τις δημόσιες δηλώσεις τους για το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ σε ρωσική εταιρεία.
Γενικά λοιπόν θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω όπως και άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο 2004 – 2009 έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή και της Ελλάδας γενικότερα… Και ο κ. Μπράιζα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις. Ας ελπίσουμε η σημερινή κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να τον προσέξει ιδιαίτερα και ελπίζουμε ότι ο κ. Μπράιζα αναφερόμενος στο ακριτικό και πανέμορφο Καστελλόριζό μας να εννοεί τα… ψάρια γύρω από αυτό και όχι το νησί αυτό καθεαυτό… όχι βέβαια ότι τα… ψάρια δεν μας ανήκουν αλλά λέμε τώρα… Για το καλό του…
Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
![]() |
Ὁ Μάθιου ὅταν ἦταν πρέσβης στό Ἀζερμπαϊτζάν πήδαγε καί φωτιές,γιά τήν ...ἀγάπη τῶν Ἀζέρων... |
![]() |
. |
![]() |
Βρέ τό Ἀζερμπαϊτζάν ! Ἡ κρατική SOCAR |
![]() |
![]() |
Εἴτε Μπούς εἴτε Ὀμπάμα ὁ Μάθιου ΠΑΝΤΑ ἐκεῖ.Καί στήν μέση ἡ τουρκάλα ! |
![]() |
Ό,τι ξέρασε τώρα κι αυτός, για Κρήτη και Ρόδο, τα είχε προαναγγείλη η Ντορίτα, για... Λέρο και Ρόδο, από τον... Ιανουάριο τού 2020. Το ξεχάσατε; |
![]() |
Καί ἡ δράκαινα τοῦ Μητσοτακέϊκου,τό ἴδιο... |
![]() |
Ο αρχιεκτελεστής της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI NEWSROOM IEFIMERIDA.GR |
Κείμενο υποστήριξης των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα συνυπογράφουν 68 πανεπιστημιακοί.
Στο κείμενο, που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση», και προσθέτουν ότι «η κατάσταση της υγείας του -ιδιαίτερα επιβαρυμένη από προηγούμενες απεργίες, αλλά και από την ηλικία του- σημειώνει καθημερινή επιδείνωση. Ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός δεν συνάδει με την απώλεια ζωής οποιουδήποτε απεργού πείνας».
Το κείμενο καταλήγει, σημειώνοντας: «Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού».
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις 68 υπογραφές βρίσκονται και αρκετές μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Αλκης Ρήγου, του Τάσου Κουράκη και του Μάκη Σπαθή.
Το κείμενο των υπογραφών:
Η διακριτική και εκδικητική αντιμετώπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα από την πολιτεία καταπατά τα δικαιώματα του κρατούμενου και προσβάλλει τη Δημοκρατία. Παρότι, όπως σημειώνει σε παλαιότερη παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, «η επιβληθείσα ποινή εξαντλεί τις αξιώσεις της Πολιτείας έχοντας προσμετρήσει το είδος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και την προσωπικότητα του δράστη», ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται συχνά -κατά παράβαση του σωφρονιστικού κώδικα- αντιμέτωπος με πρόσθετες ποικιλόμορφες ποινές εντός της φυλακής.
Τελευταίο περιστατικό παράβασης των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα αποτελεί η μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού. Ο σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει ότι ο τόπος φυλάκισης του κρατουμένου πρέπει να επιλέγεται «με προτεραιότητα το πλησιέστερο προς τον τόπο της κατοικίας του ή των μελών της οικογένειάς του ή τον τόπο κοινωνικής ένταξής του». Επιπρόσθετα, ο νόμος 4760/2020, άρθρο 3, προβλέπει για κρατούμενο που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις παραμονής του σε αγροτική φυλακή ότι «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη», δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού.
Από την Παρασκευή 8/1/2020 ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του -ιδιαίτερα επιβαρυμένη από προηγούμενες απεργίες, αλλά και από την ηλικία του- σημειώνει καθημερινή επιδείνωση. Ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός δεν συνάδει με την απώλεια ζωής οποιουδήποτε απεργού πείνας. Τελευταία φορά ήταν το 1981 όταν η γηραιά ήπειρος βίωσε τον θάνατο απεργών πείνας. Υπό το πρίσμα πανανθρώπινων αξιών, μια παρόμοια δραματική εξέλιξη δεν θα πρέπει να αντικρίσει η κοινωνία μας.
Εμείς, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση. Επισημαίνουμε ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απρόσωπη και οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους, ανεξαρτήτως των αδικημάτων που έχουν διαπράξει. Προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων και υπενθυμίζουμε ότι στόχος του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι η εξόντωση του κρατούμενου. Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι υπογράφοντες:
Αγγελόπουλος Βένιος, Ομότιμος Καθηγητής, ΕΜΠ
Αλεξόπουλος Απόστολος, Ομότιμος Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Ανδρουλάκης Γιώργος, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Ασημόπουλος Στέφανος, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Βαν Μπουσχότεν Ρίκη, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Γαρύφαλλος Αλέξανδρος, Καθηγητής, ΑΠΘ
Γεωργούλας Στράτος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Γιαννέλος Λεγαντής, ΕΔΙΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Γρόλλιος Γιώργος, Καθηγητής, ΑΠΘ
Γυιόκα Λία, Επίκ. Καθηγήτρια, ΑΠΘ
Ζορμπαλά Τίνα, Επίκ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θεοτοκάς Νίκος, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Καλλέργης Δημήτρης, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Καραγιαννίδης Μπάμπης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπλ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Καρασαββίδης Ηλίας, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κάργας Γιώργος, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας
Κατσανεβάκη Ζαμπία, ΕΔΙΠ, ΕΜΠ
Κατσαρδή Βανέσς, Επίκ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Καψάλης Απόστολος, Διδάσκων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Κιουπκιολής Αλέξανδρος, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ
Κοσματόπουλος Νικόλας, Επίκ. Καθηγητής, Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Βηρυτού
Κουζής Γιάννης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κουκουτσάκη Αφροδίτη, Επίκ. Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κουμαριανός Βαγγέλης, Διδάσκων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κουράκης Τάσος, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ
Κουραχάνης Νίκος, Επίκ. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κουτσούρης Αλέκος, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας
Λάμψας Πέτρος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μάγος Κώστας, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μαΐστρος Γιάνης, Επικ. Καθηγητής, ΕΜΠ
Μανωλίδης Κώστας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μαρούδας Λεωνίδας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Μητσοπούλου Χρυσούλα, ΕΔΙΠ, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μπάρκας Νίκος, Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Μπασιούκας Κώστας, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Μπένος Αλέξης, Καθηγητής, ΑΠΘ
Μπίμπου Άννα, Καθηγήτρια, ΑΠΘ
Μυλόπουλος Νικήτας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ναξάκης Χάρης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανταζής Βασίλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παπαδοπούλου Μαρία, Αναπλ. Καθηγήτρια, ΑΠΘ
Παπαηλία Πηνελόπη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παπαρούση Μαρίτα, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πατέλης Δημήτρης, Αναπλ. Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης
Παυλίδης Περικλής, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ
Πεχτελίδης Γιάννης, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πισσίας Βαγγέλης, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πολίτης Τάκης, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πορτάλιου Ελένη, Ομότιμη Καθηγήτρια, ΕΜΠ
Ρήγος Άλκης, Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ρούσσης Γιώργος, Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Σαπουνάκης Άρης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Σειρηνίδου Βάσω, Επίκ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Σκαλκώτος Χρήστος, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σπαθής Μάκης, Ομότιμος Καθηγητής, ΕΜΠ
Στυλιανού Άρης, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ
Σωτήρης Παναγιώτης, Διδάσκων, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Τομπάζος Σταύρος, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τουλούμη Γιώτα, Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τσιάκαλος Γιώργος, Ομότιμος Καθηγητής, ΑΠΘ
Τσόκογλου Αγγελική, Αναπλ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Τσουβαλά Μαρία, Επίκ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τσουκαλά Αναστασία, Αναπλ. Καθηγήτρια, Université Paris-Saclay
Χανιωτάκης Νίκος, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Χατζηκυριάκου Κώστας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ψημίτης Μιχάλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πηγή: iefimerida.gr -
Τη Τρίτη 12 Ιανουαρίου του 2021 το πολεμικό ναυτικό του Ιράν έκανε
δημόσια επίδειξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας ενός περίεργου νέου
πλοίου της, του «Makran» το οποίο το χαρακτηρίζει ως
πλοίο-προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων με στόχο την ασφάλεια του Περσικού
Κόλπου με αυξημένες δυνατότητες ανάπτυξης δυνάμεων μέσω θαλάσσης στις
γειτονικές χώρες. Λόγω της ιδιαιτερότητας του θεωρήσαμε σωστό να
γράψουμε αυτό το άρθρο.
![]() |
Πηγή: NavyRecognition.com |
![]() |
Πηγή: Twitter.com/heartless_8080 |
Το Σεπτέμβριο του 2020 ο Ναύαρχος Χουσεΐν Χανζάντι είχε δηλώσει ότι το
Ιράν σχεδιάζει ένα νέο θαλάσσιο μέσο ικανό να μεταφέρει πολλά
διαφορετικά οπλικά συστήματα, μεγάλο αριθμό προσωπικού, και έξι
ελικόπτερα. Το Νοέμβριο του 2020 διέρρευσαν πληροφορίες ότι το πλοίο θα
ήταν ένα πλήρως ανακατασκευασμένο εμπορικό πλοίο με ενισχύσεις-θωράκιση,
νέους χώρους, κινητήρες, κτλ. Τις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 ξεκίνησε
τις δοκιμές του που φαίνεται να ολοκλήρωσε επιτυχώς πριν το τέλος του
έτους.
Εν τέλει, τον Ιανουάριο του 2021 είδαμε το «Makran» υπ’αριθμόν
441 στην παρουσίαση του, μαζί με την ανακοίνωση ότι μπαίνει σε
επιχειρησιακό στάδιο στο πολεμικό ναυτικό του Ιράν. Ως απόδειξη, στις 13
Ιανουαρίου του 2021 συμμετείχε σε άσκηση στο Κόλπο του Ομάν όπου έκανε
και βολές με πυραυλικά συστήματα. Παρακάτω βλέπετε το σχετικό βίντεο που
δόθηκε στη δημοσιότητα από τη συγκεκριμένη άσκηση.
![]() |
. |
Σύμφωνα με μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία αλλά βάσει και των δηλώσεων
του Ναυάρχου Χουσεΐν Χανζάντι περί ειδικών επιχειρήσεων, υπάρχουν
σοβαρές ενδείξεις ότι το Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC)
του Ιράν θα χρησιμοποιεί αυτό το πλοίο ως πλατφόρμα ανάπτυξης. Κάτι που
αν ισχύει, σημαίνει ότι θα έχει πλέον αυξημένες δυνατότητες
καταδρομικών επιχειρήσεων σε πολεμικά και εμπορικά πλοία στο Περσικό
Κόλπο. Με δεδομένη τη ραγδαία άνοδο των εν λόγω επιχειρήσεων από το IRGC
τη τελευταία δεκαετία, αυτό σίγουρα επηρεάζει τις ισορροπίες της
περιοχής.
![]() |
Πηγή: AlJazeera.com |
Σίγουρα στο μέλλον θα δούμε και άλλα στοιχεία για αυτό το πολύ ξεχωριστό
πλοίο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα δείγμα εφευρετικότητας και πως με
μικρό κόστος μπορεί ένα κράτος να κατασκευάσει ένα σημαντικό μέσο για
θαλάσσια κυριαρχία. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ιράν
Τα αξιόπιστα φουσκωτά Magna 960 RIB των Αμφίβιων Καταδρομέων του Στρατού βγαίνουν στην σύνταξη, οι αντικαταστάτες δεν είναι φουσκωτά, είναι οι «βίκινγκς» με ελληνικό DNA. Πρόκειται για τα νορβηγικά σκάφη VIKING Norsafe Munin S1200, τα οποία όμως θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Η εταιρεία κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας σκληρό ανταγωνισμό και τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει το κομμάτι της παραγωγής.
Νορβηγική Norsafe διαθέτει 7 εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στην Ελλάδα, με έδρα την Θήβα, έχοντας επιδείξει μεγάλο έργο με αξιοζήλευτα αποτελέσματα.
Πρόκειται για το VIKING Norsafe Munin S1200 το οποίο επελέγη τελικά μεταξύ αρκετών ακόμη υποψηφίων σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων. Ο διαγωνισμός της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αφορά λοιπόν την απόκτηση συνολικά 41 σκαφών με κόστος που φτάνει τα 16,02 εκ ευρώ για τις ανάγκες των Αμφίβιων Καταδρομέων στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ένα από τα πρώτα VIKING Norsafe Munin S1200 έκανε την εμφάνισή του σήμερα 20/7/2020 στα διόδια Αφιδνών (ΦΩΤΟ: Κώστας Μωραΐτης).
Τα τεχνικά στοιχεία του σκάφους που επιλέχθηκε να αποτελέσει το κύριο πλωτό μέσο των Αμφίβιων Καταδρομέων εντυπωσιάζουν. Με ταχύτητα που φτάνει τους 67 κόμβους σε πραγματικές συνθήκες όπως έχουν μετρήσει οι κατασκευαστές αλλά και η τεχνική επιτροπή ελέγχου -κινείται από τρεις 400αρες μηχανές – αποτελεί από τα ταχύτερα σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ σύμφωνα με το δημοσίευμα του newpost.gr. Ενδεικτικό είναι ότι το Magna 960 σε κατάσταση θαλάσσης 4 αναπτύσσει ταχύτητα έως 48 κόμβους.
Σύμφωνα με τα στελέχη της ΓΔΑΕΕ και των Ειδικών Δυνάμεων που επέλεξαν το VIKING, το συγκεκριμένο ταχύπλοο διαθέτει μεγάλες δυνατότητες για το κόστος του ώστε να αποτελέσει το ‘’όπλο’’ των κομάντος της θάλασσας στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου. Μπορεί να μεταφέρει συνολικά 17 άτομα, 3 πίσω από όργανα και χειριστήρια (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και navigator), 6 σε ειδικά αντικραδασμικά καθίσματα και ακόμη 8 σε άλλες θέσεις πάνω στο σκάφος. Είναι μακρύτερο από το Magna με το μήκος του να φτάνει τα 12 μέτρα, διαθέτει δεξαμενή καυσίμων 1050 λίτρων και μεγάλη αυτονομία, μεταφορική ικανότητα 2,5 τόνων και μπορεί να μετακινηθεί κρεμασμένο από ελικόπτερο με ειδικά άγκιστρα.
Όσον αφορά τον οπλισμό του, το VIKING θα φέρει μπροστά βαρύ πολυβόλο 12,7mm, το γνωστό αποτελεσματικό ‘’πενηντάρι’’ και στο πίσω μέρος δύο μικρότερα ελαφρά πολυβόλα διαμετρήματος 7,62mm. Το νέο ταχύπλοο σκάφος που επιλέχθηκε για τις Ειδικές Δυνάμεις διαθέτει σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, προηγμένα ηλεκτρονικά,Radar και θερμική κάμερα Flir για αποστολές επιτήρησης και έρευνας.
Εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια οι Ειδικές Δυνάμεις είχαν αρχίσει να αναζητούν τον ‘’διάδοχο’’ του Magna 960 το οποίο χρησιμοποιούν για περισσότερο από 20 χρόνια οι Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομέων στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Έχοντας ως αποστολή να επιτηρούν ημέρα και νύχτα μεγάλες θαλάσσιες περιοχές και εκατοντάδες μικρά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες τα ταχύπλοα αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πλέον σημαντικό μέσο για τα στελέχη και τους εφέδρους που επανδρώνουν αυτές τις κρίσιμες για την Εθνική Ασφάλεια Μονάδες.
Το ΓΕΕΘΑ αναβαθμίζει συνεχώς τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και όλες τις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων με νέο οπλισμό, υλικά ατομικής προστασίας αλλά και μέσα που δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη αλλά και στους έφεδρους να επιχειρούν με επιτυχία στο σύγχρονο περιβάλλον.
Με δεδομένο το πολύπλοκο γεωγραφικό ανάγλυφο του Αιγαίου αλλά και τις απειλές των γειτόνων που αμφισβητούν ακόμα και ακριτικά νησιά η ενίσχυση των Αμφίβιων Καταδρομέων αποτελεί μονόδρομο για το Ελληνικό επιτελείο. Άλλωστε ο «πρασινοσκούφης» Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έχει ήδη αποφασίσει την συγκρότηση της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και Ειδικών Δυνάμεων και των τριών κλάδων μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και οι Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομέων που εδρεύουν στα νησιά του Αιγαίου. Η συγκρότηση της ΔΕΠ έχει ήδη ‘’περάσει’’ από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.
Πηγή: newpost.gr
Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το πάρκο ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ που θα δημιουργήσει εκθετήριο με φωτογραφίες
Σε φωτογραφία στα γραφεία μιας ΜΚΟ αναμένεται στο εξής να βλέπουν οι επισκέπτες του Πάρκου Ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ το οποίο έχει εξοστρακιστεί στην Βόρεια Ελλάδα και όπως είχαμε προβλέψει δεν πρόκειται να επιστρέψει.
Αντί του πλοίου που αντιστάθηκε κατά της χούντας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εξ ονόματος του Ελληνικού Δημοσίου μας φέρνει την ΜΚΟ με των επωνυμία ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ» να εγκατασταθεί στον Φλοίσβο και να φτιάξει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «χώρο προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα, στην περιοχή του Φλοίσβου, Παλαιού Φαλήρου».
Με τις ευλογίες των αρμοδίων υπουργείων, του κόσμου της ελληνικής ναυτιλίας και τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, η ιστορία του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλων των ανθρώπων που έχουν στην πορεία του ελληνισμού αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους τη θάλασσα, θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο χώρο, όπου θα προβάλλεται η τέχνη, η παράδοση και το μέλλον τόσο της ναυτοσύνης όσο και της στενής σχέσης μας ως λαού με τη θάλασσα.
Για την ιστορία, ας αναφέρουμε όλους όσοι ήταν παρόντες στην τελετή:
![]() |
Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ |
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την παρουσία των κ.κ. Ιωάννη Ζερβάκη, Σύμβουλο του κ. Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνεργασία του Κράτους με την Κοινωνία των Πολιτών, Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ιωάννη Γκοντικούλη και Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναυάρχου Γεώργιου Καμπουράκη ΠΝ. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε με την παρουσία του, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αθανάσιος Βάλαρης.
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Δράμα. Σκοποί της εταιρείας είναι η προαγωγή του πολιτισμού, της τεχνολογίας, της επιστήμης και η ανθρωπιστική υποστήριξη προσώπων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς.
![]() |
Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ |
Ειδικότερα, οι μη κερδοσκοπικοί και κοινωφελείς σκοποί της εταιρείας είναι:
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ενεπλάκη στην αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.
Μήπως τελικά στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορίας θα πρέπει η ΜΚΟ να αναδείξει το ΒΕΛΟΣ;
Πηγή: armyvoice.gr
Την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων.
Ειδικότερα εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα).
Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.
Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση, εφαρμόζεται «διζωνικό» σύστημα και καθορίζεται διάρκεια θητείας 9 μηνών για τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης, είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής.
Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.
Το συγκεκριμένο καθεστώς ισχύει ήδη σήμερα για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Π.Α. και το Π.Ν.
Τι ισχύει για τους στρατιώτες μειωμένης θητείας
Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα). Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.
Οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν αφορούν τους οπλίτες που κατατάχθηκαν πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης, καθώς και όλους εκείνους που πρόκειται να επανακαταταχθούν μετά την έναρξη ισχύος της.
Πηγή: Ζούγκλα
Η GRS (Global Response Staff, Προσωπικό Παγκόσμιας Επέμβασης) της CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) είναι με απλά λόγια η μονάδα της υπηρεσίας που παρέχει τους «σωματοφύλακες»
των κατασκόπων της CIA σε εμπόλεμες ζώνες και πολύ επικίνδυνες
περιοχές. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το τμήμα, σας
προτείνουμε να μελετήσετε το άρθρο μας «Τι είναι η GRS της CIA;»
γιατί εδώ δε θα μιλήσουμε ιδιαίτερα για τη GRS αλλά για μία ιστορία από
το 2007 που δείχνει έμπρακτα την αξία ενός τέτοιου τμήματος σε μία
σύγχρονη υπηρεσία πληροφοριών.
![]() |
Πηγή: Pinterest.com |
![]() |
Πηγή: Twitter.com/jmscaronte |
![]() |
Πηγή: BusinessInsider.com |
![]() |
Πηγή: CoffeeOrDie.com |
![]() |
Πηγή: DiplomaticSecuritySITREP.wordpress.com |
![]() |
Πηγή: Wikipedia.org (επεξεργασμένη) |
![]() |
Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη) |
![]() |
Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη) |
![]() |
Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη) |
![]() |
Πηγή: Wikipedia.org |
![]() |
Πηγή: DVIDSHub.net |