Μπάρα

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Υπόθεση Νικόδημου Τσαρκνιά

Τις τελευταίες εβδομάδες στην πατρίδα μας εξελίσσεται μία υπόθεση Σκοπιανής κατασκοπείας που δε φαίνεται να λαμβάνει επαρκούς κάλυψης από τα ΜΜΕ της Ελλάδος. Αναφερόμαστε φυσικά εις τη κρατική χρηματοδότηση ενός ευρέως γνωστού πράκτορα των Σκοπιανών υπηρεσιών από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος. Του Νικόδημου Τσαρκνιά (τον βλέπετε παρακάτω) ο οποίος έχει μία μακρά ιστορία στο χώρο της κατασκοπείας εις την Ελλάδα. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.
Πηγή: MacCUnion.wordpress.com
Το πραγματικό όνομα του Νικόδημου Τσαρκνιά σύμφωνα με αρκετές εφημερίδες της δεκαετίας του ’90 είναι Τραϊανός Πασόης και παρότι δρούσε για χρόνια υπέρ των Σκοπίων, κρατούσε τη δράση του μυστική, πάντα σε συνεργασία με κρατικούς οργανισμούς των Σκοπίων. 
Η γνωστή ιστορία του λοιπόν ξεκινά από το 1973 καθώς αναγράφεται σε πολλές επίσημες πηγές ότι για το διάστημα 1973-1991 ήτο Χριστιανός Ορθόδοξος Αρχιμανδρίτης, αυτοαποκαλούμενο μέλος της «εθνικής μακεδονικής μειονότητας». 
Η εκκλησιαστική του θέση ήτο εις τη Μητρόπολη της Φλώρινας όπου είχαν γίνει αρκετές αναφορές για τις ανθελληνικές του τάσεις, και τη συνεχής προώθηση προπαγάνδας των Σκοπίων. 
Εν τέλει, το 1991 απολύθηκε λόγω αυτών των θέσεων του από εκεί και μεταφέρθηκε εις την Έδεσσα, και στις 11 Μαρτίου του 1992 αποπέμφθηκε πλήρως από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος για τις προπαγανδιστικές του τακτικές.
Πηγή: XorisOriaNews.gr
Σχεδόν αμέσως μετά από αυτό το γεγονός, ο παπά-Τσαρκνιάς, όπως τον ανέφερε ο τύπος της εποχής, ανακηρύσσεται ως εντεταλμένο μέλος της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και ασφαλώς όλα αυτά θα είχαν τραβήξει και τη προσοχή της ΕΥΠ (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών). 
Στις 4 Φεβρουαρίου του 1993 το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ελλάδος υπό τη προεδρία του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίου, καταδίκασε τον Τσαρκνιά για «αντικανονικοίς παραπτώμασι» και έτσι καθαιρέθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Οι λόγοι ήταν αρκετοί, πρώτον ότι έως και σε αυτή τη περίπτωση ο Τσαρκνιάς δήλωνε «υπερήφανος» Σκοπιανός που θα συνεχίσει να προωθεί τα συμφέροντα της πατρίδος του, και δεύτερον διότι στους εκκλησιαστικούς χώρους υπήρχαν πολλές φήμες ότι εμπλέκετο σε δίκτυα ομοφυλόφιλων προσβάλλοντας το λειτούργημα του ιερέα.
Πηγή: HellasXG.blogspot.com

Μετά από αυτή την απόφαση η ΕΥΠ ανέλαβε δράση για να αποκαλύψει τόσο τας σχέσεις του με τας υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων, όσο και τα δίκτυα ομοφυλόφιλων εντός του χώρου της εκκλησίας. Στις 17 και 24 Σεπτεμβρίου του 2002 ένας αξιωματικός πληροφοριών της ΕΥΠ που εργάζονταν σε αυτή την υπόθεση είχε δηλώσει τα ακόλουθα εις τη τηλεοπτική εκπομπή «Αθέατος Κόσμος».

«Ε, βέβαια, πλήρης παρακολούθηση. Δεν εξοντώνουμε ποτέ ανθρώπους έτσι εύκολα. Συνελήφθη να, να έχει ερωτικές σχέσεις στο κρεβάτι επάνω και επειδή εγώ ήξερα ότι συναντιόταν με αυτό τον άνθρωπο, τον πλησίασα τον άλλο και του λέω “να πάρω ένα μέρος της ερωτικής σου περιπτύξεως» και μου λέει «εντάξει», και του έβγαλα καμιά εικοσαριά φωτογραφίες»

Πηγή: DexiExtrem.blogspot.com

Φωτογραφικό υλικό από αυτή τη κατασκοπευτική δράση της ΕΥΠ αναλύθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια του FBI των ΗΠΑ με αριθμό δελτίου 95A-HQ-1034993/11.9.1992 και μεταφράστηκε και εγκρίθηκε για ποινική δίωξη εις τα Ελληνικά από τη Interpol το Σεπτέμβριο του 1992.

Πηγή: HellasXG.blogspot.com

Ο Τσαρκνίας έπειτα δήλωνε ότι ήτο μοναχός της Μονής Αγίου Γεωργίου Κουσόβου Σκοπίων, και συνέχιζε τις προπαγανδιστικές του δράσεις. Για παράδειγμα, το 1999 εις το τύπο δημοσιεύτηκε μία επιστολή του με αίτημα προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Σιμίτη και το Νομάρχη Πέλλας Γ. Πέτσον για άδεια ιδρύσεως «Ορθόδοξου Μακεδονικού Ναού» εις την Έδεσσα με χρηματοδότηση από κρατικές υπηρεσίες των Σκοπίων. Εν τέλει ο ίδιος έγινε ο Αρχιμανδρίτης της εκκλησίας «Saint Zlata Meglenska» στα Σκόπια.

Πηγή: Pinterest.com

Κατά το διάστημα 1999-2003 ο παπα-Τσαρκνιάς συνέχισε τις κατασκοπευτικές του δράσεις υπέρ των Σκοπίων και κατά της Ελλάδος με πολλές διώξεις από την ΕΥΠ και την Ελληνική Αστυνομία. Ενδεικτικά, παρακάτω είναι μία δήλωση της κυρίας Ολυμπίας Κορέα, πλημμελειοδίκη πρωτοδικείου Έδεσσας.

«Ο κατηγορούμενος Νικόλαος Τσαρκνιάς μοναχός της Μονής Αγίου Γεωργίου Κουσόβου Σκοπίων, στο διάστημα 1999-2003 κατελήφθη να ιερουργεί στον ιερό ναό της Αγίας Χρυσής Αριδαίας Πέλλας σε ημιϋπόγειο ναό 200 τ.μ. ως ιερέας της αυτοαποκαλούμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για τον παραπάνω λόγον του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τριών μηνών, χρηματική ποινή εκατόν πενήντα (150) Ευρώ και έξοδα δίκης είκοσι εννέα (29) Ευρώ»

Πηγή: KsipnisteRe.com

Παρ’όλες τις διώξεις του, ο Τσαρκνιάς συνέχιζε τις δράσεις του κατά της Ελλάδος. Έτσι το 2001 με χρηματοδότηση από τις κρατικές υπηρεσίες των Σκοπίων ξεκίνησε μία παράνομη εκκλησία εις την Αριδαία με όνομα «Αγία Ζλάτκα». Εκεί προωθούσε φυσικά προπαγάνδα των Σκοπίων, έκανε λειτουργίες εις τη σλαβική γλώσσα, και ελάμβανε χρήματα τα οποία προωθούσε σε άλλους Σκοπιανούς οργανισμούς όπως για παράδειγμα το «Ουράνιο Τόξο» στο οποίο ο ίδιος είχε για ένα διάστημα αυτοπροσδιοριστεί ως «επίσκοπος της μακεδονικής μειονότητας της Ελλάδας».

Πηγή: HellasXG.blogspot.com

Για παράδειγμα, στις 17 Νοεμβρίου του 2002 συνελήφθη ξανά στην Αριδαία όταν χτύπησε στον αυχένα και στο κεφάλι ένα 12 ετών αγόρι που τραγουδούσε το άσμα «Μακεδονία Ξακουστή». Για αυτό το περιστατικό κατηγορήθηκε για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και στις 10 Μαρτίου του 2009 καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης.

Πηγή: Kostasxan.blogspot.com

Το 2007 ο Τσαρκνίας μέσω του «Ουράνιου Τόξου» εξέδωσε το βιβλίο «Η Ιστορία της Μακεδονικής Κίνησης Βαλκανικής Ευημερίας». Το βιβλίο αυτό συχνά τονίζει πόσο έχουν αδικηθεί οι Σκοπιανοί (που τους αναγράφει ως Μακεδόνες) από τους «σφαγείς» Έλληνες «κατακτητές», ιστορίες για τους «κακούς» Πόντιους που τους καταπίεζαν, ενώ αναφέρει και τη φράση «οι αδικούμενοι συχνά έχουν τη συμπαράσταση εξωτερικών παραγόντων» κάνοντας έμμεση αναφορά στις κατασκοπευτικές του δράσεις αλλά και σχέσεις με τις ανάλογες υπηρεσίες των Σκοπίων.

Πηγή: KsipnisteRe.com

Το 2012 έγινε μία προσπάθεια χρήσης του ως Σκοπιανό πράκτορα στην Αυστραλία αλλά απέτυχε γρήγορα. Για την ακρίβεια, η Σύνοδος της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» τον περιέγραφε ως «Επίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας» καθώς, όπως ανέφεραν με χρήματα από τους Σκοπιανούς της Αυστραλίας και του Καναδά είχε φτιαχτεί ο ναός του Τσαρκνιά στην Αριδαία. Ο ίδιος είχε κάνει την ακόλουθη ανακοίνωση για τη νέα του μυστική αποστολή προπαγάνδας στην Αυστραλία τότε.

«Θέλω να προσφέρω στην Αυστραλία. Ο λαός μας χρειάζεται ενότητα. Οι νέοι άνθρωποι είναι ο πλούτος μας για να δείξουν ενδιαφέρον για τη θρησκεία, θέλω να βοηθήσω την εκκλησία και να επιλύσω τα προβλήματα που υπάρχουν»

Πηγή: GreekObservatory.wordpress.com

Στις 16 Ιουνίου του 2018 έγινε γνωστό εις τα ΜΜΕ ότι απέστειλε και πάλι αναφορά εις τον Έλλην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Μακεδονικά Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα» δηλώνοντας ότι ζητά την υποστήριξη, σε συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο» και την «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», για τη δημιουργία ανάλογων ενημερωτικών δράσεων στην Ελλάδα. Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 2018 καταγράφηκε να συμμετέχει και να διοργανώνει ανάλογες δράσεις εντός της Ελλάδος, όπως μία εκδήλωση με τίτλο «Τα Δικαιώματα των Βιαίως Εξόριστων Μακεδόνων κατά την Διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα 1946-1949». Αυτές του οι δράσεις έφτασαν να συζητούνται έως και τη Βουλή των Ελλήνων.

Πηγή: HellenicParliament.gr

Περίπου έξι μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, δηλαδή το Νοέμβριο του 2018, ο Τσαρκνιάς έλαβε πάλι δράση. Αυτή τη φορά ιδρύοντας την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» ή αλλιώς «Κρστε Μισιρκοβ» με έδρα και πάλι εις την Αριδαία. Ως επικεφαλής όρισε την Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπο της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United Macedonian Diaspora» στην Ελλάδα με επίσης γνωστές κατασκοπευτικές δράσεις υπέρ του κράτους των Σκοπίων στο ιστορικό της.

Πηγή: ProtoThema.gr

Ένα περίπου έτος αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2019 είχε ζητήσει έως και τη παραχώρηση σχολικού χώρου για αυτό τον οργανισμό κρατικής προπαγάνδας των Σκοπίων από τη Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Έδεσσας. Δε γνωρίζουμε εάν του παραχωρήθηκε ο χώρος ή όχι από το Δήμο Εδέσσης, αλλά σίγουρα δείχνει ότι οι δράσεις του δε σταμάτησαν.

Πηγή: MacCUnion.wordpress.com

Η πιο πρόσφατη δράση του έγινε γνωστή τον Μάιο του 2021 όπου σύμφωνα με διαρροές επιστολών φαίνεται ότι ο Τσαρκνιάς λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος με την έγκριση της ιδίας της Υπουργού, κυρίας Λίνας Μενδώνη, για τη «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και μάλιστα, αυτός ο σχεδόν επίσημα κατασκοπευτικός οργανισμός που διοικείται κυριολεκτικά από πρώην κατάδικους και κατασκόπους των Σκοπίων, φέρεται ότι είναι εγκεκριμένος και εγγεγραμμένος εις το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος.

Πηγή: LogosPellas.gr

Ελπίζουμε η τελευταία εξέλιξη στις μυστικές δράσεις του Τσαρκνιά να ήτο ένα γραφειοκρατικό σφάλμα και να διορθωθούν άμεσα, ακολουθούμενες από τις ανάλογες αντικατασκοπευτικές ενέργειες και ποινικές διώξεις. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε αυτό το άρθρο μας να σας έδωσε μία καλύτερη εικόνα για αυτό το άτομο και τις ανθελληνικές του επιχειρήσεις ανά τα έτη. Αν γνωρίζετε περισσότερα για τις δράσεις του, γράψτε μας εις τα σχόλια του άρθρου.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου