Μπάρα

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

CIA: Μυστική δράση κατά του Μπιν Λάντεν με επιπτώσεις στο COVID-19

Όταν η CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) των ΗΠΑ είχε εντοπίσει την οικία στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν που υπέθεταν ότι κατοικούσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, είχε μία και μόνο αποστολή. 
Να εντοπίσει εάν όντως εκεί κατοικούσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Όταν οι συνηθισμένες τακτικές παρακολουθήσεων απέτυχαν προχώρησε σε πιο πολύπλοκες μυστικές δράσεις. 
Η υπόθεση που θα δούμε εδώ έγινε γνωστή όταν η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, η ISI (Inter-Services Intelligence Agency, Διυπηρεσιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) τον Ιούλιο του 2011 συνέλαβε έναν πράκτορα της CIA, μετά την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν το Μάιο του 2011.
Πηγή: ZeeNews.india.com
Ο πράκτορας ήταν ο Δρ. Σαχίλ Αφρίντι ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από την ISI όταν βρίσκονταν σε όχημα με το χειριστή του από τη CIA. Η CIA από τις παρακολουθήσεις είχε δει ότι στην οικία βρίσκονταν και άτομα που θα ταίριαζαν στην ηλικία των παιδιών του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά και νεώτερα. 
Έτσι σκέφτηκε ότι εάν λάβει δείγματα DNA θα μπορέσει να βρει εάν είναι παιδιά του, που θα σήμαινε ότι μάλλον και ο ίδιος θα ήταν εκεί. Έτσι στοχοποίησαν τον Δρ. Σαχίλ Αφρίντι για στρατολόγηση. 
Ο Δρ. Σ. Αφρίντι ήταν ένας Πακιστάνος ιατρός από τη περιοχή των Χιμπέρ, μία κοινότητα στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν. 
Δεν είναι γνωστό το πως έγινε η στρατολόγηση του, αλλά είναι γνωστό ότι έγινε τη περίοδο του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011.
Πηγή: CNN.com
Η CIA του οργάνωσε μία μυστική δράση με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή. 
Η επιχείρηση ήταν να ξεκινήσει εμβολιασμούς για ηπατίτιδα Β με το εμβόλιο της εταιρείας Amson, ένα εμβόλιο που παράγονταν εις το Ισλαμαμπάντ. 
Ωστόσο, αυτό που δεν ήτο γνωστό ήτο ότι όλη η χρηματοδότηση γίνονταν από τη CIA. Η CIA του παρείχε χρήματα, υποδομές, αφίσες διαφημίσεως του εμβολιασμού, πλαστά έγγραφα, κτλ. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του Δρ. Σ. Αφρίντι δε γνώριζαν ασφαλώς τίποτα από αυτά. 
Η οδηγία που είχε από τη CIA ήταν απλή, κάνεις κανονικά τα εμβόλια (και έτσι κανείς καλό και στους συμπατριώτες σου), αλλά σε εκείνο το σπίτι θέλουμε κάτι παραπάνω.
Πηγή: TheGuardian.com

Το Μάρτιο του 2011, είχε φτάσει η ημέρα για την οικία του Μπιν Λάντεν. Η CIA είχε εκπαιδεύσει μία νοσοκόμα με το κωδικό όνομα Μπάχτο, και πραγματικό όνομα Μουχτάρ Μπίμπι, για το πως να κάνει το εμβόλιο αλλά να κρατήσει δείγμα από το αίμα των ατόμων στη σύριγγα. Επίσης της έδωσαν μία ηλεκτρονική συσκευή για να βάλει στη τσάντα της, αλλά δεν είναι γνωστό τι έκανε αυτή η συσκευή. Όπως δήλωσε η ίδια και ο Δρ. Σ. Αφρίντι που την περίμενε απ’έξω, δε κατάφερε να τους πείσει να κάνουν το εμβόλιο, και άρα να λάβει το πολυπόθητο δείγμα DNA.

Πηγή: WSJ.com

Μετά την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Μπιν Λάντεν το Μάιο του 2011, η ISI έμαθε για τους εμβολιασμούς στη περιοχή και εντόπισε ότι δεν ήτο κάποια κρατική διαδικασία. Έτσι σύντομα βρήκαν και συνέλαβαν τον Δρ. Σαχίλ Αφρίντι ο οποίος αμέσως ομολόγησε ότι είχε συμβεί. Εδώ είναι όμως που υπάρχει μία περίεργη εξέλιξη.

Πηγή: DenverPost.com

Οι Ταλιμπάν έμαθαν αμέσως για αυτή την επιχείρηση της CIA και ξεκίνησαν ένα μεγάλο αγώνα προπαγάνδας στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν για εναντίωση σε κάθε είδους εμβολιασμό, δίδοντας ως παράδειγμα το συγκεκριμένο και το πως από πίσω κρύβονταν η CIA. Ενδεικτικά, κάποια από τα μηνύματα προπαγάνδας ήταν:

  • Τα εμβόλια έχουν μέσα αίμα χοίρων
  • Τα εμβόλια ήταν για να προκαλέσουν στείρωση στους Μουσουλμάνους
  • Οι νοσοκόμοι είναι κατάσκοποι της CIA
Πηγή: NewScientist.com

Αυτές οι εκτεταμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις-προπαγάνδα των Ταλιμπάν για επηρεασμό του τοπικού πληθυσμού κράτησαν από τον Ιούλιο του 2011 και συνεχίστηκαν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2012. Για τη διάδοση τους χρησιμοποιούνταν οι ακόλουθες μέθοδοι.

  • Ραδιοφωνικές εκπομπές των Ταλιμπάν
  • Αφίσες
  • Εφημερίδες των Ταλιμπάν
  • Διάδοση από εξτρεμιστές Ιμάμηδες στα τζαμιά
Πηγή: AlJazeera.com

Ίσως το πιο ακραίο παράδειγμα των επιπτώσεων αυτών των ψυχολογικών επιχειρήσεων ήταν ότι το 2012 έγιναν εκατοντάδες ένοπλες επιθέσεις σε ομάδες ιατρικού, παραϊατρικού, και ανθρωπιστικού προσωπικού με αποτέλεσμα παραπάνω από 70 νεκρούς επαγγελματίες από το χώρο της υγείας.

Πηγή: ncbi.nlm.nih.gov
Όπως ανακοίνωσε το «Medical News Today» εξαιτίας αυτής της ιστορίας, έως και σήμερα υπάρχει μία πτώση από 23% έως και 39% στις περιοχές με ισχυρή επιρροή των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων. Κάπως έτσι, μία μυστική δράση της CIA κυριολεκτικά πριν από μία δεκαετία έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη πανδημία του COVID-19 σήμερα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του Πακιστάν είναι κατά όλων των εμβολίων. 
Σίγουρα μία απρόσμενη επίπτωση μίας σχετικά απλής κατασκοπευτικής μυστικής δράσης.

Πηγή:defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου