Μπάρα

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Εκγύμναση λαβής για οπλοφόρους

Πριν από ολίγες ημέρες ένα εν ενεργεία στέλεχος της Κόκκινης Μοίρας (Red Squadron) της DEVGRU των ΗΠΑ, μαζί με μερικούς εν αποστρατεία συναδέλφους του, έκαναν ένα βίντεο που ανέφεραν τη σπουδαιότητα της σωστής λαβής όταν βάλλουμε με φορητά όπλα. Όπως ανέφερε, η πρώτη βολή όπως και αν κρατάς το πιστόλι θα ρίξει, αλλά αν δεν έχεις άκαμπτη λαβή, τότε οι επόμενες θα είναι αργές και άστοχες. Έτσι, πρότεινε το τρόπο εκγύμνασης που θα δούμε εδώ.

Πηγή: SOFREP.com

Αρχικά αναφέρει ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένας οπλοφόρος (αστυνομικός, στρατιωτικός, ένοπλος πολίτης, κτλ.) κρατώντας και χειρίζοντας όπλα, τόσο θα βελτιώνεται. Άρα γι’ αυτό ο ίδιος συχνά έχει εκπαιδευτικά όπλα (όπως π.χ. εκείνο που είδαμε εις το άρθρο μας «Εκπαιδευτικό Πιστόλι BlueGun FSG17») για εξάσκηση.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=uTelSrtvEXU

Για την εκγύμναση καρπού-λαβής τώρα, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στις ασκήσεις του εις το γυμναστήριο. Κάνει άρσεις αλτήρων με τα δάχτυλα, κτλ. Αλλά, μία σημαντική διαφορά είναι ότι στις ασκήσεις με λάστιχα, πιάνει το λάστιχο με το εκπαιδευτικό πιστόλι το οποίο το χρησιμοποιεί με μία άψογα εκτελεσμένη λαβή. Έτσι, εκπαιδεύει το σώμα του, και ιδιαιτέρως τη λαβή του, όχι απλώς για ενδυνάμωση αλλά και για το αντικείμενο που τον αφορά. Τη βελτίωση της λαβής του σε όπλα.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=uTelSrtvEXU

Είναι πάντα σημαντικό να προσαρμόζουμε τη σωματική μας άσκηση στις ανάγκες μας, και εδώ είδαμε ένα εξαιρετικό τέτοιο παράδειγμα. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το βρείτε στη συνέχεια.

 


 

Πηγή:defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου