Μπάρα

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Οι σπηλιές Longyou ( Φωτογραφίες και Βίντεο )


Κοντά σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Shiyanbei στην περιοχή Yazhou, το οποίο βρίσκεται στη μέση της επαρχίας Zhejing της Κίνας, βρίσκεται ένα σύστημα σπηλαίων όπως κανένα άλλο. 
Ο εκτεταμένος, υπέροχος και σπάνιος αρχαίος υπόγειος κόσμος θεωρείται στην Κίνα ως το ένατο θαύμα του αρχαίου κόσμου.

Το πιο παράξενο πράγμα σχετικά με αυτήν την ανακάλυψη δεν είναι τόσο το τεράστιο μέγεθός τους, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρχεία για τη δημιουργία τους.




Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1992 από έναν ντόπιο χωρικό, 36 σπηλιές έχουν πλέον ανακαλυφθεί που καλύπτει ένα τεράστιο 30.000 τετραγωνικά μέτρα. 

Σκαλισμένο σε συμπαγή ψαμμίτη, κάθε σπηλιά κατεβαίνει περίπου 30 μέτρα υπόγεια και περιέχει πέτρινα δωμάτια, γέφυρες, υδρορροές και πισίνες. 
Υπάρχουν κολόνες ομοιόμορφα κατανεμημένοι σε όλες τις σπηλιές που στηρίζουν την οροφή και οι τοίχοι, οι οροφές και οι πέτρινες κολόνες είναι ομοιόμορφα διακοσμημένες με σμίλες σε μια σειρά παράλληλων γραμμών. 


Μόνο ένα από τα σπήλαια έχει ανοιχτεί για τουρισμό, που επιλέγεται λόγω των πέτρινων γλυπτικών που βρέθηκαν μέσα που απεικονίζουν ένα άλογο, ένα ψάρι και ένα πουλί. 
Οι σπηλιές Longyou είναι πραγματικά ένα αίνιγμα.

Ποιος τα έχτισε; Σύντομη απάντηση - κανείς δεν ξέρει, αν και μόνο ο αυτοκράτορας και οι ηγέτες του θα μπορούσαν να διοργανώσουν ένα τόσο τεράστιο έργο, δηλαδή αν αυτό έγινε τότε. 

Ακόμα κι αν αυτό ήταν αλήθεια, ένα έργο αυτής της κλίμακας που ανατέθηκε από έναν αυτοκράτορα θα άφηνε ιστορικά αρχεία της κατασκευής του.


Κάθε ένα από τα σπήλαια είναι καλυμμένο, από το δάπεδο μέχρι την οροφή, σε παράλληλες γραμμές που έχουν σμιλευτεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. 

Το αποτέλεσμα είναι ένα ομοιόμορφο μοτίβο σε όλες τις σπηλιές, το οποίο θα απαιτούσε τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και ατελείωτες ώρες για να δημιουργηθεί. 
Το ερώτημα είναι γιατί; Ήταν μια τέτοια εντατική εργασία καθαρά για διακόσμηση; Είναι οι γραμμές ή τα σχέδια συμβολικά με κάποιο τρόπο; Το μόνο που είναι σήμερα γνωστό είναι ότι οι επιγραφές είναι παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν στην κεραμική που στεγάζεται σε ένα κοντινό μουσείο, το οποίο χρονολογείται μεταξύ 500 και 800 π.Χ.


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και προκλητικά ερωτήματα είναι πώς τα σπήλαια μπόρεσαν να διατηρήσουν τη δομική τους ακεραιότητα για περισσότερα από 2000 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σημάδια κατάρρευσης, ούτε σωροί ερειπίων και καμία ζημιά παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές οι τοίχοι έχουν πάχος μόλις 50 εκατοστά. 
Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η περιοχή έχει περάσει από πολλές πλημμύρες, καταστροφές και πολέμους, τα βουνά έχουν αλλάξει την εμφάνισή τους και οι εκτεθειμένες πέτρες έχουν ξεπεραστεί, αλλά μέσα στα σπήλαια, η μορφή, τα μοτίβα και τα σημάδια είναι ακόμα σαφή και ακριβή - είναι σαν χτίστηκαν χθες.

Δείτε τα Βίντεο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου