Μπάρα

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Αντιστέκεται η Αρμενία στο Shushi-Το χρονικό του φιάσκου του Αλίεφ, παραμονή της εθνικής γιορτής του Αζερμπαϊτζάν

Αντιστέκεται η Αρμενία στο Shushi-Το χρονικό του φιάσκου του Αλίεφ, παραμονή της εθνικής γιορτής του Αζερμπαϊτζάν

 
Οι Αζερικές δυνάμεις έπεσαν στην παγίδα που τους έστησαν οι Αρμένιοι. 
Ο Αλίεφ είχε υποσχεθεί στο λαό του και στα αφεντικά του της Τουρκίας, ότι τα στρατεύματά του θα έκαναν παρέλαση την ημέρα της εθνικής τους γιορτής 9 Νοεμβρίου, στο Shushi. 
Οι Αρμένιοι του επεφύλαξαν μια έκπληξη.
Παραμονή της 9ης Νοεμβρίου, άρχισαν από το πρωί να εκκενώνουν το Shushi. Έφυγαν από την περιοχή οι άμαχοι και 1.500 Αρμένιοι στρατιώτες, ορεινοί κομάντος, οι οποίοι ανέβηκαν στα γύρω βουνά κι έστησαν καρτέρι, περιμένοντας τους Αζέρους να τσιμπήσουν.
Τα κατασκοπευτικά drones κατέγραψαν τη φυγή του πληθυσμού και των στρατιωτών. Πίστεψαν οι ανόητοι ότι οι Αρμένιοι εγκατέλειψαν πραγματικά την περιοχή. 
Έστειλαν οι Αζέροι 30 ανιχνευτές. 
Αντίκρυσαν την περιοχή έρημη. Ειδοποίησαν το αρχηγείο ότι το Shushi εγκαταλείφθηκε.
Οι 30 Αζέροι, άρχισαν να πανηγυρίζουν και να φωτογραφίζονται στο Shushi, μέχρι που κατέφθασαν και οι υπόλοιπες ενισχύσεις αποτελούμενες από 1.200 Τούρκους και Αζέρους.
Είχαν πέσει στην παγίδα που τους είχαν στήσει οι Αρμένιοι! 
Από τις γύρω πλαγιές των βουνών, άρχισε να κατεβαίνει ο Αρμενικός στρατός με τους 1.500 άνδρες, όλοι τους ορεινοί κομάντος και τους πετσόκοψαν στην κυριολεξία.
Έπεσαν νεκροί 800 Τουρκοαζέροι. 
Οι υπόλοιποι έτρεχαν να γλιτώσουν. Στην αγωνία τους να ξεφύγουν από το μακελειό, πέταγαν στο δρόμο μέχρι και τον οπλισμό τους.
Αυτή θα είναι μια μέρα ντροπής για τον Αλίεφ και το στρατό του, όπου εξευτελίστηκαν στο πεδίο της μάχης και μάλιστα παραμονή της εθνικής τους γιορτής, όπου δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.
Μετά από αυτό το φιάσκο, θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και άρχισαν να διασπείρουν στα φίλα προσκείμενα σε αυτούς μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, δελτία τύπου για δήθεν κατάληψη του Shushi από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν. 
Τα παπαγαλάκια των Αζέρων, πήραν την είδηση, χωρίς να τη διασταυρώσουν και έπαιξαν το παιχνίδι προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.
Στην Ελλάδα, πρώτος και καλύτερος ο συνήθης ύποπτος, Νίκος Ευαγγελάτος δημοσίευσε φαρδιά πλατιά την είδηση, την οποία πήρε από τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει στις πηγές του κι από κει άρχισε το Copy paste των sites της πλάκας, που κάνουν ενημέρωση μόνο copy paste.
Εν τω μεταξύ οι Αρμένιοι στο Shushi έχουν στήσει γλέντι και γιορτάζουν για το μεγάλο κόλπο που πέτυχε, σαν να έχουν γάμο, όπως μεταδίδουν Αρμένιοι που βρίσκονται στην περιοχή και μας περιγράφουν την κατάσταση.
 
Αυτά προς αποκατάστασης της πραγματικότητας. 
 
Για να μπαίνουν πρόσωπα και γεγονότα στη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου