Μπάρα

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη 174η Σύνοδο Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ




Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συμμετείχε στην 174η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών (Military Committee in Chief of Staff Session– MC/CS), στις Βρυξέλλες.



Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην κύρια συνεδρίαση της συνόδου αφορούσαν:
•Στην εξέταση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με τις χώρες του «Μεσογειακού Διαλόγου» (Mediterranean Dialogue) καθώς και της ανάπτυξης των αμυντικών δυνατοτήτων τους.
• Στην εξέταση της επιχείρησης «RESOLUTE SUPPORT» για τον επόμενο χρόνο καθώς και την συμμαχική υποστήριξη στις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας και Ασφάλειας του Αφγανιστάν (Afghan National Defence and Security Forces).
• Στον μελλοντικό στρατηγικό σχεδιασμό του NATO σε σχέση με το υφιστάμενο περιβάλλον ασφαλείας, με εστίαση, μεταξύ άλλων και στην διαμορφούμενη κατάσταση στη Λιβύη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Βαρσοβία, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. 


Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Πτέραρχο Philip M. Breedlove, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (SACT), Στρατηγό Denis Mercier, τον Αρχηγό των ΕΔ των ΗΠΑ, Στρατηγό Joseph Dunford, τον Υπαρχηγό των Ισραηλινών ΕΔ, Υποστράτηγο Yair Golan καθώς και με ομολόγους του άλλων χωρών.

Πηγή και φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου