Μπάρα

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

"Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος"




"Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος"

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη ανακοινώνουμε σήμερα την απρόσμενη απώλεια του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, Αντιναυάρχου Π.Ν. (ε.α). Τιμόθεου Μασούρα. 

Ο Αντιναύαρχος Τιμόθεος Μασούρας υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία και επιτελεία και διετέλεσε κυβερνήτης διαφόρων τύπων πλοίων και ιδίως Υποβρυχίων. Ως Υποναύαρχος τοποθετήθηκε Υπαρχηγός ΓΕΝ με την προαγωγή του σε Αντιναύαρχο ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Στόλου. 
Το 1990 απεστρατεύθη και του απενεμήθη η διάκριση του Επιτίμου Αρχηγού Στόλου. 
Τα έτη 1992-1994 εργάστηκε στην «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» MEGA CHANNEL αρχικά Αναπληρωτής και μετά ως Γενικός Διευθυντής της. Συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού τον Μάιο του 1973 κατά της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967. 

Για τον λόγο αυτό εφυλακίσθη και ετέθη σε απόταξη με στέρηση του βαθμού του. Εργάστηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία του Αλέξανδρου Κεφαλλωνίτη «KEF» στον Πειραιά. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα επανεφέρθη στην ενεργό υπηρεσία. 

Έχει φοιτήσει σε διάφορες Ναυτικές Σχολές όπως Σχολές Υποβρυχίων και στη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης της οποίας χρημάτισε Πρόεδρος από 2011 έως 2012 και του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων. Μέλος του ΝΜΕ από το 2004 και Γενικός Γραμματέας από το 2006.

Ο Αντιναύαρχος Μασούρας διακρινόταν για το ήθος και την ευγένεια του τόσο στο προσωπικό του ΠΝ και σε όσους συνυπηρέτησαν μαζί του αλλά και σε όλα τα μέλη του ΝΜΕ που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.
Για όλους εμάς τους ανθρώπους του Μουσείου, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό, ήταν ο δικός μας άνθρωπος.

Ευχόμαστε Καλό ταξίδι στον Ναύαρχο...

Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στον Ι. Ναό, εντός Β' Νεκροταφείου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου