Μπάρα

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ποτήρι Σουηδικού Στρατού Fold-A-Cup

Εδώ και πάνω από 35 χρόνια οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις εξοπλίζουν όλα τα στελέχη τους με τη κούπα Fold-A-Cup. Είναι ένα σχετικά ενδιαφέρον υλικό που δε το συναντάμε συχνά ως βασικό εξοπλισμό στρατιώτη. Στο παρόν άρθρο θα κάνουμε μία σύντομη ανάλυση αυτής της περίεργης πτυσσόμενης κούπας.


Πηγή: Wildo.se

Η εταιρία Wildo ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια αυτό το πλαστικό πτυσσόμενο ποτήρι για τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα έγινε ένα χαρακτηριστικό της Σουηδίας και έτσι σήμερα είναι ένα πολύ διαδεδομένο αντικείμενο σε οποιονδήποτε αναζητά κάτι τέτοιο.

Πηγή: eBay.com/usr/brokenarrow1971

Πρακτικά, μιλάμε για ένα ποτήρι που είναι από εύκαμπτο πλαστικό TPE με βάρος 25 γραμμαρίων, πολύ μικρό μέγεθος και με χωρητικότητα 250ml. Βλέπετε παρακάτω το πως ακριβώς ανοίγει για να το χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή: Stuff4Festivals.co.uk

Στο κάτω μέρος του μπορείτε να δείτε το όνομα του μοντέλου του, το ότι κατασκευάζεται στη Σουηδία, και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες. Επίσης, βλέπετε τον αριθμό προτύπου ΝΑΤΟ που έχει (7350-17-110-1364). Σύμφωνα με την αντίστοιχη βάση δεδομένων του ΝΑΤΟ, το αντικείμενο αυτό είναι καταχωρημένο ως «Ποτήρι Ροφημάτων». Σήμερα, η εταιρία Wildo το προσφέρει σε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων αλλά η στρατιωτική του έκδοση είναι αυτή που βλέπετε στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Βλέπετε από τη παραπάνω φωτογραφία ότι έχει στη μέση του και κάποιες χαραγές. Αυτές του προσφέρουν πιο ανθεκτική κατασκευή καθώς εκεί βρίσκεται η λαβή του, και επίσης δίνουν μία ελαφρώς πιο αντιολισθητική επιφάνεια για το κράτημα του. Βλέπετε πως είναι οι χαραγές, αλλά και η λαβή του, καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παρότι το ποτήρι αυτό είναι το πιο δημοφιλές μέρος της συλλογής, στις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρεται μία ολόκληρη συλλογή από αυτά τα πλαστικά σκεύη. Βλέπετε αυτή τη συλλογή όπως ακριβώς δίνεται στους στρατιώτες της Σουηδίας στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: DoubleTapSurplus.com

Πηγή: defensegr.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου