Μπάρα

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΗΠΑ: Γιατί οι νέες τορπίλες των υποβρυχίων αλλάζουν το παιχνίδι στη θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αποκαλύψει ότι επεκτείνει το δραστικό βεληνεκές των υποβρύχιων τορπιλών ως μέρος μιας νέας στρατηγικής υποβρύχιου πολέμου που θα κάνει τα αμερικανικά υποβρύχια ακόμη πιο θανατηφόρα και αθόρυβα.

Το αμερικανικό υπουργείο Ναυτικών Ερευνών στο Arlington, Va., απένειμε στην εταιρεία Aerojet Rocketdyne σύμβαση ύψους 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της μηχανής της τορπίλης των Mk 48 των ΗΠΑ που αρχικά σχεδιάστηκε για να βυθίσει τα σοβιετικά υποβρύχια και πλοία επιφανείας. Πολλές λεπτομέρειες των νέων αναβαθμισμένων τορπιλών, οι οποίες περιλαμβάνουν νεότερους μηχανισμούς πρόωσης και πολλαπλούς τύπους κεφαλών, είναι μυστικές και δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Η ιδέα πίσω από την επέκταση του βεληνεκούς της τορπίλης είναι να κρατηθούν πολύτιμα υποβρύχια μακριά από πιθανούς στόχους χρησιμοποιώντας τα αεροσκάφη για να παράσουν χρήσιμα επιχειρησιακά δεδομένα, λέει ο Μπράιαν Κλάρκ, πρώην αξιωματικός υποβρυχίων και αναλυτής στο Κέντρο Στρατηγικών και Δημοσιονομικών Αξιολογήσεων. Η ιδέα πίσω από την επέκταση του βεληνεκούς τους είναι παρόμοια με αυτή που υιοθετήθηκε από το πλοία επιφανείας. Ένα αεροσκάφος όπως το F-35 ή το E-25 ανιχνεύει μια εχθρική τροχιά βασιζόμενο σε δεδομένα από το πλοίο, το οποίο στη συνέχεια εξουδετερώνει το εχθρικό πλοίο με ένα βλήμα μεγάλης απόστασης.

 

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ενδιαφέρουσες εικόνες από τις νέες τορπίλες που θα εξοπλίσουν τα αμερικανικά υποβρύχια: 

Πηγή:national-pride.org

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου