Μπάρα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Κριτικές Όπλων: Περίστροφο Smith & Wesson 4″ Model 586-2

Το δεύτερο όπλο που θα δούμε σε αυτή τη κατηγορία είναι ένα κλασικό διαχρονικό περίστροφο διαμετρήματος .357 Magnum, το Model 586-2 με κάννη μήκους 4″ (10.16 εκατοστά). Ένα περίστροφο που πολλοί δικαίως έχουν αγαπήσει. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση. Για μία πιο αντικειμενική παρουσίαση διαβάστε το άρθρο μας «Smith & Wesson Model 586



Πηγή: PersonalDefenseWorld.com

Το πιστόλι αυτό είναι διαμετρήματος .38 Special/.357 Magnum (εάν δε γνωρίζετε τη διαφορά μπορείτε να μελετήσετε το άρθρο μας «Διαφορά .38 Special και .357 Magnum») και βασίζεται στο πλαίσιο L-Frame που είναι ένας συνδυασμός του K-Frame (μεσαίο μέγεθος) και N-Frame (μεγάλο μέγεθος). Όπως φαίνεται και από το όνομα του, το 586-2 είναι η δεύτερη γενιά του μοντέλου 586 που ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 1980 αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει ένα πολύ κλασικό μοντέλο της Smith & Wesson καθώς πάρα πολλά αστυνομικά τμήματα παγκοσμίως τις δεκαετίες του 1980-1990 εξοπλίζονταν με τέτοια.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η εμπειρία μας με αυτό το περίστροφο ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και μέχρι σήμερα έχουμε ρίξει εκατοντάδες φυσίγγια διαμετρήματος τόσο .38 Special όσο και .357 Magnum με αυτό το όπλο. Ωστόσο, η εμπειρία μας μαζί του είναι αποκλειστικά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία, όχι από χρήση σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι ένα περίστροφο εντυπωσιακά εργονομικό και ακόμα και με το ισχυρό διαμέτρημα .357 Mangum παραμένει πάρα πολύ διαχειρίσιμο και με ελάχιστη ανάκρουση. Αυτό ασφαλώς έρχεται με αντίτιμο τo βάρος του που άδειο είναι παραπάνω από ένα κιλό, για την ακρίβεια γύρω στα 1150 γραμμάρια.


Πηγή: GunsAmerica.com

Το βάρος έχει σχέση και με το μήκος κάννης του αλλά με τεράστια διαφορά το πιο διαδεδομένο είναι αυτό με κάννη μήκους 4″ (10.16 εκατοστά). Καθώς κάθε χαρακτηριστικό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, όσο πιο μεγάλη κάννη έχει το όπλο τόσο πιο ευθύβολο και εύστοχο θα είναι. Αλλά για αποστάσεις μέχρι και 20-25 μέτρα, η κάννη 4″ είναι υπεραρκετή και διατηρεί το περίστροφο σε ένα συνολικό μήκος 23.6 εκατοστών. Η εργονομία της λαβής και το καλοζυγισμένο πλαίσιο είναι κάτι που δύσκολα περιγράφεται με λόγια, πρέπει να το πιάσει κανείς στα χέρια του για να το καταλάβει. Eν συντομία θα λέγαμε ότι παρότι φαντάζει αρχικά χοντροκομμένο εμφανισιακά, όταν αρχίσει να το χρησιμοποιεί κανείς αντιλαμβάνεται ότι είναι ένα τέλειο σχέδιο για μία πολύ σταθερή, άνετη και εργονομική λαβή.


Πηγή: TheWalkingDead.wikia.com

Σήμερα πολλοί αγνοούν τα περίστροφα αλλά θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θέλει να λέει ότι έχει άποψη περί όπλων, πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά από τα περίστροφα γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο στα όπλα χειρός. Το 586-2 είναι αρκετά σπάνιο αλλά η οικογένεια 586 δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται από την αμερικανική εταιρία Smith & Wesson. Σήμερα, το τελευταίο μοντέλου του περιστρόφου 586, το μοντέλο 586-8, κοστίζει καινούργιο γύρω στα $850, μία εξαιρετική τιμή αναλογικά με τη ποιότητα και σχεδιασμό αυτού του περιστρόφου.


Πηγή: ArmsList.com

Εάν θέλετε ένα περίστροφο που να είναι όμορφο, ποιοτικό και συνάμα εντυπωσιακά αξιόπιστο και εύστοχο. Τότε δοκιμάστε το συγκεκριμένο και το πιθανότερο είναι ότι θα υπερκαλύψει τις απαιτήσεις σας. Το 586 είναι ένα περίστροφο που τιμά την ιστορία του και σίγουρα εφαρμόζει το ρηττό της Smith & Wesson, όπλα επαγγελματικού επιπέδου.


Πηγή: Pinterest.com

Πηγή: defensegr.wordpress.com

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου