Μπάρα

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ. ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΒΑΤΡΑΧΙ» ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ… ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΜΙΝΤΙΑΡΧΗΣ» ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ – ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

maxresdefault

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο η… είδηση ότι απόστρατος Υποστράτηγος ετοιμάζει απόβαση στα Ίμια την Τρίτη 24 Ιουλίου.
Της είδησης ακολουθεί η επισήμανση ότι κάτι τέτοιο θα φέρει ελληνοτουρκική σύρραξη και ότι η χώρα θα περάσει σε εμπόλεμη κατάσταση.
Μάλιστα γίνεται λόγος για προετοιμασία στρατιωτικής άσκησης αφού στην επονομαζόμενη απόβαση στις βραχονησίδες θα συμμετάσχουν – ελέγχεται η πληροφορία – μερικοί έφεδροι πολίτες. Σκοπός της κίνησης είναι να αποδοθούν τιμές στους τρεις νεκρούς Αξιωματικούς μας του ΠΝ, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό.
Διοργανωτής αυτής της άσκησης είναι ο υποστράτηγος Σταύρος Βιτάλης, ο οποίος δηλώνει στο βιογραφικό του ότι υπήρξε επικεφαλής των Ελλήνων εθελοντών στο πλευρό της Σερβικής Δημοκρατίας στις συγκρούσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το 1995 έγινε κατ’απονομή ταγματάρχης καταδρομών του σερβικού στρατού και το 1999 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του σερβικού έθνους, τον μεγαλόσταυρο πρώτης τάξεως, και του απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του υποστράτηγου.
Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται, στο παρελθόν έχει φτάσει στα γραφείο του ΜΑΚΕΛΕΙΟ επιστολή στην οποία ο συγγραφέας αμφισβητεί το βιογραφικό του. Θα ήταν καλό για τον Σταύρο Βιτάλη να αποδείξει όλα όσα υποστηρίζει για το στρατιωτικό του παρελθόν για να μην υπάρχουν σκιές.
Για το παρελθόν του όμως έχουμε και εμείς στοιχεία που δεν αμφισβητούνται. Συγκεκριμένα, ο κύριος αυτός έχει φτάσει στο γραφείο του ρεπόρτερ μας Στέφανου Χίου στο παρελθόν. Στην συνάντηση των δύο, ο κ. Βιτάλης ισχυρίστηκε ότι χρηματοδοτείται από ρώσικα κεφάλαια και ετοιμαζόταν να αγοράσει εφημερίδα, ραδιοφωνικό σταθμό και κανάλι! Φυσικά, έγινε το προφανές. Ουδέποτε εξελίχθηκε σε μεγιστάνα των ελληνικών ΜΜΕ αφού ποτέ δεν απέδειξε άλλωστε ότι όντως λαμβάνει οικονομική βοήθεια εκ Ρωσίας και για ποιο λόγο άλλωστε.
Σήμερα, εν έτη 2018 ο αμφιλεγόμενος αυτός τύπος θέλει να ανέβει στα Ίμια.Μάλιστα δηλώνει ότι έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και περιμένει απάντηση. Αν δεν τη λάβει, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο εγχείρημά του.
Δυστυχώς, τα Ίμια είναι μια γκρίζα ζώνη στην οποία κυκλοφορούν μόνο Τούρκοι. Δεν θα προλάβει να φτάσει καν στη Κάλυμνο και θα του έχουν φορέσει χειροπέδες οι Λιμενικοί όπως και σε όσους τυχόν τον ακολουθήσουν. Αυτή είναι η φρικτή πραγματικότητα κι ο κ. Βιτάλης το γνωρίζει αλλιώς θα ήμασταν όλοι μαζί του. Να ανέβει ξανά ελληνικό άρβυλο στα Ίμια μετά από εκείνη την αποφράδα ματωμένη νύχτα του Ιανουαρίου του 1996.
Και επίσης, μια απόβαση στα Ίμια δεν προαναγγέλλεται. Οπότε ας αφήσουμε τις ανοησίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και ας σοβαρευτούμε με τους απανταχού πατριδοκάπηλους.

Πηγή: makeleio.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου