Μπάρα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ




Γράφει ο Χαράλαμπος Γιακουβάκης 

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου Π.Ν, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Υποβρυχίων σύμφωνα με τα ήθη, τα έθιμα, τις ισχύουσες διατάξεις και κανονισμούς του Πολεμικού Ναυτικού.
Προ της τελετής ο απερχόμενος Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος Π.Ν κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο παρακείμενο ηρώο πεσόντων των Υποβρυχίων κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στην ομιλία του ο παραδίδων καθήκοντα Διοικητή, Πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος Π.Ν, ευχαρίστησε την ηγεσία για την εμπιστοσύνη που τον περιέβαλε κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, τις διοικήσεις υπηρεσιών και πλοίων για την αρωγή και συνδρομή τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων και κλείνοντας την ομιλία του είπε:

«Πληρώματα των Υ/Β, αποτελείτε το παρόν και θα γράψετε το μέλλον της Διοικήσεως. Δίπλα μας καίει ανελλιπώς το καντήλι για τους 105 νεκρούς των Υ/Β στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που θυσιάστηκαν όταν τους χρειάστηκε η πατρίδα. Πάρτε δύναμη από τη θυσία τους. Διατηρείστε την παράδοση, συνεχίστε την προσπάθεια με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη, παραμείνετε άριστοι επαγγελματίες, να είστε πάντα έτοιμοι. Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που θα κλιθείτε να τα υλοποιήσετε μη λιγοψυχήσετε. Στον παραλαμβάνοντα Διοικητή Υποβρυχίων εξαίρετο Αξιωματικό Πλοίαρχο Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο Π.Ν εύχομαι ολόψυχα, υγεία, καλή τύχη, δύναμη, κάθε επιτυχία στο έργο του και κάθε οικογενειακή ευτυχία. Ο Άγιος Νικόλαος να οδηγεί τα βήματά του και να είναι κοντά σας κάθε στιγμή. Τούτη η στιγμή σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος της υπηρεσίας μου στη Διοίκηση Υποβρυχίων από το 1989. Νοιώθω ιδιαίτερα τυχερός που μεγάλωσα και ανδρώθηκα στα Υποβρύχια και πάτησα στα πόδια μου ως Αξιωματικός. Είμαι ευγνώμων τόσο προς αυτούς που έκτισαν και οργάνωσαν αυτό το οικοδόμημα, όσο και σε αυτούς που το διατήρησαν και το διατηρούν και σήμερα. Όλους εσάς τους υποβρύχιους, που τόσο θαύμασα και αποτελείτε το πρότυπό μου, όλους που συνυπηρετήσαμε, σας ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, τις χαρές, τις λύπες, τις αγωνίες, για ότι υπέφερα και για ότι απόλαυσα. Φεύγω γεμάτος υπερηφάνεια και τιμή, που καταδύθηκα μαζί σας, που υπήρξα πλήρωμα της Διοικήσεως Υποβρυχίων. Ο Θεός να σας έχει όλους πάντα καλά».

Ο παραλαμβάνων Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος Π.Ν στην ημερήσια διαταγή ανέφερε:
«Συναισθανόμενος πλήρως της τιμής και των ευθυνών που επωμίζομαι, διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω το μέγιστο των προσπαθειών ώστε η Διοίκηση Υποβρυχίων να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις υποχρεώσεις της, συμβάλλοντας θετικά στο έργο του Αρχηγείου Στόλου. Από όλο το προσωπικό των Πλοίων και Υπηρεσιών Δ.Υ αναμένω εργατικότητα, προσήλωση στο καθήκον και σεβασμό στις παραδόσεις της Διοικήσεως».

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος Π.Ν εξήρε την προσφορά του απερχόμενου Διοικητή Υποβρυχίων και ευχήθηκε καλή τύχη στον παραλαμβάνοντα.

Ακολούθησε παράθεση μικρής δεξίωσης στον κήπο της Βάσης Υποβρυχίων όπου επεδόθησαν αναμνηστικά στον απερχόμενο Διοικητή Υποβρυχίων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων εύχονται τόσο στον παραδίδοντα όσο και στον παραλαμβάνοντα καθήκοντα Διοικητή Υποβρυχίων καλή τύχη στα νέα τους καθήκοντα.
  
Τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας ΠΝ και ο αντιπρόεδρος Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Γεώργιος Στεφόπουλος ΠΝ


Φωτογραφίες Γεώργιος Στεφόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου