Μπάρα

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Κριτικές Όπλων: Τυφέκιο Anschütz Match 64

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτό το κλασικό τυφέκιο σκοποβολής στο διαμέτρημα .22LR. Σίγουρα δεν είναι ένα όπλο για πρακτική χρήση (κυνήγι, αυτοάμυνα, κτλ.) έξω από το σκοπευτήριο, αλλά το θεωρούμε αξιόλογο για να του αφιερώσουμε λίγο χρόνο. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.


Πηγή: GunsAmerica.com

Για τους αναγνώστες που ίσως να μη το γνωρίζουν, η εταιρία J. G. Anschütz ξεκίνησε το 1856 στη Δυτική Γερμανία με ειδίκευση στα όπλα για αγωνιστική χρήση. Τις δεκαετίες του 1960-1970 η εταιρία κατασκεύασε και το «Match 64». Ένα τυφέκιο σχεδιασμένο για Ολυμπιακή σκοποβολή. Ένα χειροποίητο τυφέκιο με ξύλο οξιάς και μία τεράστια σφυρήλατη κάννη ελεύθερης ταλάντωσης μήκους 26″ (66.04 εκατοστά).

Πηγή: PoulinAntiques.hibid.com

Το τυφέκιο αυτό μας το δάνεισε ένας γνωστός για λίγο καιρό και έτσι το δοκιμάσαμε σε διάφορες αποστάσεις, και από διάφορες στάσεις βολών για μερικές εκατοντάδες βολές με διάφορα πυρομαχικά. Βλέπετε μία φωτογραφία του τυφεκίου αυτού στη συνέχεια. Με βάση αυτή την εμπειρία γράφουμε σε αυτό το άρθρο την άποψη μας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η τιμή του σήμερα είναι γύρω στα $500 που για τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκε μας φαίνεται λογικό. Αλλά ας δούμε λίγο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πέρα από την εξαιρετική του κάννη και ξύλινα μέρη, το τυφέκιο έχει βάρος 4.3 κιλά και έρχεται με Ολυμπιακών προδιαγραφών σκοπευτικό σύστημα με εξαιρετική ποιότητα ρυθμίσεων.

Πηγή: ShootingAndScuba.co.uk

Αναφορικά με την εργονομία, παρότι αρκετά βαρύ, το Anschütz Match 64 γίνεται ένα με το σώμα του σκοπευτή πολύ εύκολα. Αυτό σε συνδυασμό με το μικρό διαμέτρημα .22LR που δέχεται κάνει την οποιαδήποτε ανάκρουση κυριολεκτικά να χάνεται. Είναι σίγουρα ένα πάρα πολύ εύστοχο τυφέκιο για σκοποβολή που θα σας ικανοποιήσει εάν αναζητάτε κάτι τέτοιο.

Πηγή: GunAuction.com

Βέβαια, από την άλλη πλευρά. Ο όγκος, το βάρος του και το ότι δέχεται μόνο ένα φυσίγγιο κάθε φορά κάνουν αυτό το τυφέκιο απαγορευτικό για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Έτσι θεωρούμε ότι δεν έχει καμία θέση έξω από τα σκοπευτήρια και τις προσωπικές συλλογές κλασικών τυφεκίων.

Πηγή: Reddit.com

Για τους παραπάνω λόγους, δε χρειάζεται να απαντήσουμε στο ερώτημα το αν θα το προτείναμε να το αγοράσει κανείς. Πέρα από εξάσκηση σε σκοποβολή αγωνιστικού τύπου και ίσως συλλεκτικούς λόγους, δε θεωρούμε ότι το Anschütz Match 64 έχει θέση στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε ανθρώπου σήμερα. Περιμένουμε στα σχόλια σας τις δικές σας απόψεις εάν διαφωνείτε με κάτι απ’όσα αναφέραμε.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου