Μπάρα

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Τα "κόκκινα βέλη" χορεύουν στον ουρανό της Εύβοιας

Τα "κόκκινα βέλη" χορεύουν στον ουρανό της Εύβοιας

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννόπουλος

Μοντάζ: Απόστολος Μαρούσης

Είναι οι καλύτεροι πιλότοι, με την επιδεξιότητά τους να προκαλεί δέος στους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει το υπερθέαμα που προσφέρουν στους ουρανούς, από το 1964 μέχρι και σήμερα. Η ελίτ της φημισμένης Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF) της Αγγλίας, οι 11 πιο διακεκριμένοι πιλότοι, με χιλιάδες ώρες εξάσκησης και πτήσης, σχηματίζουν τη Μοίρα «Red Arrows», με στόχο να επιδείξουν «τον καλύτερο εαυτό της Αγγλίας» σε ολόκληρο τον κόσμο...

Αυτόν το μήνα, τα 100 περίπου στελέχη της RAF, πιλότοι και μηχανικοί, φιλοξενούνται στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη διεξαγωγή των επίσημων επιδείξεων. Έχοντας τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε ένα «άριστο» για αυτούς πεδίο, στον ουρανό της κεντρικής Ελλάδας, και ανταλλάζοντας τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους (οι οποίοι έχουν πολλά να τους πουν, εξαιτίας και των διαρκών αναχαιτίσεων και πραγματικών περιστατικών που συμβαίνουν με την τουρκική πολεμική αεροπορία), τα «Κόκκινα Βέλη» «ζωγραφίζουν» πάνω από την Εύβοια προσφέροντας ένα σπάνιο υπερθέαμα, 3 φορές της ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα.

To zougla.gr είχε τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξάσκηση της επίλεκτης Μοίρας μαζί με τον αρχηγό της, τον «Red 10» Adam Mollins, από την παραλία του Χαλκουτσίου.

Πώς επιτυγχάνουν αυτά τα απίστευτα ακροβατικά με τέτοια ακρίβεια που κόβει την ανάσα; Πώς αισθάνεται ένας πιλότος των Red Arrows και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους; Ο αρχηγός της ομάδας που ειδικά για τη μέρα πραγματοποίησε υπηρεσίες υποστήριξης από το έδαφος, μοιράστηκε μαζί μας τον ασύρματό του, δίνοντας μας τη δυνατότητα να ακούμε όσα λέγονται στα κόκπιτ των 9 κόκκινων βελών...

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr και απολαύστε τα Red Arrows σε πλήρη δράση, με πλάνα από το έδαφος και τον ουρανό, που κόβουν την ανάσα!

 


 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Πηγή: zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου