Μπάρα

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Τοση βαρβαρότητα είναι σπάνια στη χώρα μας

''Τοση βαρβαρότητα είναι σπάνια στη χώρα μας''

 

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε τις έρευνες για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος με θύμα την 20χρονη μητέρα και φοιτήτρια, την οποία στραγγάλισαν αδίστακτοι ληστές τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά, δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο 32χρονο σύζυγό της και το μόλις 11 μηνών μωρό τους, που έκλαιγε στην κούνια του.

Για «σπάνια βαρβαρότητα» και «ιδιαίτερη αγριότητα» για τα ελληνικά δεδομένα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωσή του, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της Αστυνομίας στην οικογένεια της κοπέλας.

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας σήμερα το πρωί, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για την Ελλάδα», είπε ο κ. Χρονόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε ψυχολογική στήριξη και ιατρική παρακολούθηση στα μέλη της οικογένειας. Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της κοπέλας».

 


 

Αυτή την ώρα, στην Ασφάλεια, ο σύζυγος της νεαρής μητέρας, που έχει πάθει σοκ, δίνει κατάθεση, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στις λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος και πιθανόν να δώσει κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τους δράστες.

Επικηρύχθηκαν οι δράστες του φρικτού φονικού με 300.000 ευρώ 

Με το ποσό των 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται τα εξής: «Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ό,τι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας».

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:

Οι δράστες ήταν πιθανότατα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια και ο τρίτος κοντός. Είχαν μαζί τους ένα πιστόλι και ένα περίστροφο. 


Όπως είπε ο 32χρονος οι δύο μιλούσαν καλά ελληνικά και φεύγοντας μίλησαν σε μια ξένη γλώσσα που δεν κατάλαβε.

Οι δράστες μπήκαν στη μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι με το μωρό, λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του ημιυπογείου από την πίσω πλευρά.

Στη συνέχεια ανέβαιναν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, ράτσας Χάσκι. Ο σκύλος βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος σε κάγκελο, όμως δεν είναι ακόμη γνωστό εάν τον σκότωσαν οι δράστες ή αν τον πέταξαν πάνω από τα κάγκελα με αποτέλεσμα να κρεμαστεί και να πνιγεί.

Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον έδεσαν στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια ενώ τύλιξαν γύρω από τον λαιμό του σφιχτά ταινία με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αναπνέει με δυσκολία.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το ζευγάρι που ήταν στο ίδιο κρεβάτι, με το μωρό ανάμεσά τους, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα.

Η άτυχη κοπέλα και μητέρα του βρέφους
Η άτυχη κοπέλα και μητέρα του βρέφους

Αυτό ενδέχεται να προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης μάνας, η οποία γνώριζε και πολεμικές τέχνες.

Οι δράστες όμως κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου την στραγγάλισαν πιθανότατα με το μπλουζάκι της. Ο θάνατός της είναι ασφυκτικός, αλλά περισσότερο φως στα αίτια αναμένεται να πέσει αύριο. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 10.000 ευρώ από το σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Ό 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, και κάλεσε με πολύ κόπο το «100».

Ο σύζυγος του θύματος
Ο σύζυγος του θύματος

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο, από όπου είχαν μπει και οι δράστες, και βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Το μωρό παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται ότι εσωτερικά του σπιτιού υπήρχε και κάμερα, την οποία είχαν σπάσει οι δράστες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από άλλες κάμερες σε όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα έχουν καταγραφεί οι δράστες και από την εικόνα να προκύψουν στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

 

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου