Μπάρα

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Συλλογή παραβίασης κλειδαριάς κυλίνδρου LockMall

Οι ικανότητες παραβίασης κλειδαριών είναι μία βασική δεξιότητα που διδάσκεται σε όλα τα σχολεία επιβίωσης και διαφυγής. Επιπρόσθετα, είναι μία πολύ διδακτική ενασχόληση που μας διδάσκει πως ακριβώς λειτουργούν οι διαφορετικές κλειδαριές. Στη σελίδα μας έχουμε μία ολόκληρη κατηγορία (η κατηγορία «Κλειδαριές») αφιερωμένη σε αυτά τα θέματα και εδώ θα δούμε μία ενδιαφέρουσα συλλογή.


Πηγή: Prepper.tistory.com

Σε αυτό το άρθρο θεωρούμε ήδη γνωστά όσα έχουμε αναφέρει στο άρθρο μας «Παραβίαση Απλής Κλειδαριάς Κυλίνδρου» και έτσι δε θα αναφέρουμε τα ίδια. Η εταιρία LockMall είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε εξοπλισμό και εργαλεία για κλειδαράδες στο κόσμο. Προσωπικά, είχαμε αγοράσει αυτή τη συλλογή από ένα κατάστημα με είδη επιβίωσης λίγο έξω από το Λονδίνο πριν 7 περίπου μήνες για μόλις £27. Ήταν μία προσφορά που συνδυάζει τα εργαλεία καθώς και δύο εκπαιδευτικές κλειδαριές κυλίνδρου. Μία σε μορφή διπλής κλειδαριάς πόρτας, και μία δεύτερη ως λουκέτο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε η συλλογή αποτελείται από τρία αντικείμενα. Τις δύο εκπαιδευτικές κλειδαριές και τα εργαλεία παραβίασης. Μπορείτε να δείτε την εκπαιδευτική κλειδαριά σε λουκέτο παρακάτω. Είναι μία απλή κλειδαριά κυλίνδρου με πέντε πείρους (απλούς) που συνοδεύεται και από δύο κλειδιά.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παρότι κατασκευάζονται στη Κίνα, και οι δύο εκπαιδευτικές κλειδαριές είναι καλής ποιότητας και λειτουργούν αξιόπιστα. Τέτοιες διάφανες κλειδαριές είναι πολύ χρήσιμες, ειδικά όταν ξεκινάτε τα βήματα σας σε αυτό το χώρο ή θέλετε να μάθετε σε κάποιον άλλον πως λειτουργούν αυτές οι κλειδαριές. Αντίστοιχα, η δεύτερη εκπαιδευτική κλειδαριά αποτελείται και αυτή από πέντε απλούς πείρους και συνοδεύεται και από τα δύο κλειδιά της.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Επίσης και στις δύο εκπαιδευτικές κλειδαριές μπορεί να δει κανείς χαραγμένο με λέιζερ το όνομα της κατασκευάστριας εταιρίας LockMall. Μπορείτε να το δείτε αυτό στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προχωρώντας στα εργαλεία, έχουμε μία λεπτή μαύρη δερμάτινη θήκη που μέσα της έχει μία πλαστική σακούλα στην οποία βρίσκονται τα συνολικά 15 εργαλεία που περιλαμβάνει. Η θήκη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ποιοτικά αλλά δε θα περίμενε κανείς και κάτι καλύτερο σε αυτή τη τιμή.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μέσα εκεί θα βρει κανείς πέντε εργαλεία στρέψης, συμπεριλαμβανομένου και ενός διπλού. Δύο από αυτά έχουν το στιβαρό σχεδιασμό με περιστροφή στο λαιμό, δύο είναι ίσια, και ένα είναι διπλής χρήσης. Σε γενικές γραμμές είναι όλα τους μέτριας ποιότητας αλλά πολύ καλά για εκπαιδευτικούς λόγους. Τα βλέπετε καλύτερα στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη συνέχεια έχουμε εννέα εργαλεία παραβίασης με διαφορετικές κεφαλές. Όλα τους έχουν λαστιχένια λαβή που όμως γλιστράει εύκολα και έτσι δεν είναι πολύ πρακτική. Ουσιαστικά, είναι και πάλι μέτριας ποιότητας και σίγουρα πολύ παραπάνω απ’όσα χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος αρχάριος. Για αυτούς τους λόγους τα θεωρούμε πολύ καλά, και ειδικά αναλογικά με τη συνολική τιμή της συλλογής.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αντίστοιχα και με τα εργαλεία στρέψης, η συλλογή περιλαμβάνει και ένα διπλό εργαλείο παραβίασης με δύο από τα πιο συνηθισμένα εργαλεία παραβίασης κλειδαριών κυλίνδρου. Είναι το εργαλείο που βλέπετε παρακάτω.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, η συλλογή αυτή σε καμία απολύτως περίπτωση δεν είναι κάτι επαγγελματικού επίπεδου. Ωστόσο, αναλογικά με το κόστος της είναι εξαιρετική. Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να αρχίσει να μαθαίνει για αυτές τις κλειδαριές, τις διαφορετικές τεχνικές, κτλ. και έτσι το θεωρούμε μία καλή επιλογή εάν ψάχνετε κάτι τέτοιο.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πηγή: defensegr.wordpress

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου