Μπάρα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Ήρωες: Σωτήρης Τατσάκης

Ο Επικελευστής και μέλος των ΟΕΑ (Ομάδες Ειδικών Αποστολών) του Λιμενικού Σώματος Σωτήρης Τατσάκης έχασε εν ώρα καθήκοντος τη ζωή του τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2009.

Ας μην ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον ήρωα που θυσιάστηκε για την ασφάλεια της πατρίδας μας και τη δική μας.



Πηγή: Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Πέσοντες στο καθήκον

Πηγή: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Πεσόντες στο καθήκον.

Ο ήρωας αυτός γεννήθηκε το 1972 στη Φασκομηλιά Θεσπρωτίας. Η θητεία του στο Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε το 1997 όταν κατετάγη και έπειτα από επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιαίτερα απαιτητικής ειδικής εκπαίδευσης τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) υπό τη διοίκηση της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.



Πηγή: Reuters, Στέφανος Ραπάνης
Πηγή: Reuters, Στέφανος Ραπάνης

Τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2009 ο ήρωας Επικελευστής Σωτήρης Τατσάκης συμμετείχε σε επιχείρηση ελέγχου εντοπισμού λαθρομεταναστών προς την Ιταλία στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου ο άτυχος Επικελευστής στραβοπάτησε και ένα φορτηγό όχημα στο οποίο επρόκειτο να διενεργηθεί έλεγχος τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο ήρωας του Λιμενικού Σώματος, Επικελευστής Σωτήρης Τατσάκης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 37 ετών έπειτα από συμμετοχή σε αμέτρητες Ειδικές Αποστολές του Λιμενικού Σώματος για καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, λαθρομεταναστών, κτλ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΤ3 λίγο αργότερα παρουσίασε το δύσκολο έργου του ΚΕΑ στο οποίο υπηρέτησε αυτός ο ήρωας και παρακάτω μπορείτε να δείτε το μοναδικό λειτούργημα που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι ακόμα και όταν το τίμημα για να πληρώσουν είναι η ζωή τους.

Στην εκπομπή μπορείτε να ακούσετε και λόγια των συναδέλφων του Επικελευστή Σωτήρη Τατσάκη που ήταν μαζί του σε αυτή την αποστολή.

Ο ήρωας Επικελευστής Λιμενικού Σώματος Σωτήρης Τατσάκης χάρισε στη πατρίδα μας το πολυτιμότερο αγαθό που δίδεται σε κάθε άνθρωπο, τη ζωή του.

Κάτι που δεν το έκανε από προσωπικό όφελος αλλά για τη δική μας ασφάλεια και την προστασία της πατρίδας μας.

Εθελοντικά κατατάχθηκε σε μία από τις πιο απαιτητικές μονάδες του Λιμενικού Σώματος για να προστατεύσει τη χώρα μας με συντονισμένες ειδικές αποστολές σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, σε αυτό της Ηγουμενίτσας.

Ας μην τον ξεχάσει ποτέ κανείς.

 


Πηγή: www.ellinikos-stratos.com - Εμβλήματα σωμάτων
Πηγή: ellinikos-stratos.com – Εμβλήματα σωμάτων

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου