Μπάρα

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Πατέντα Μάχης: Σφιγμένος αορτήρας τυφεκίου

Οι τακτικές μάχης και πατέντες χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τον αορτήρα του όπλου είναι αμέτρητες. 

Από τεχνικές σταθεροποίησης, ταχείας μετάπτωσης σε πιστόλι χωρίς να σε χτυπάει το τυφέκιο, και ούτω καθεξής. 

Εδώ θα δούμε μία που πλέον αποτελεί σχεδόν πρότυπο σε επαγγελματίες του χώρου, ειδικά στο χώρο των ειδικών επιχειρήσεων και προστασίας ατόμων, και αφορά τη μεταφορά και αποθήκευση του τυφεκίου.

Πηγή: BreachBangClear.com

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάποιος πρέπει να έχει άμεσα διαθέσιμο το τυφέκιο ή αραβίδα του, αλλά όχι να το φοράει με τον αορτήρα. 

Για παράδειγμα, όταν είναι οδηγός ή συνοδηγός σε ένα όχημα, όταν κοιμάται, κτλ. Ωστόσο, ο αορτήρας είναι ίσως το σημαντικότερο παρελκόμενο του τυφεκίου-αραβίδας μετά το σκοπευτικό σύστημα, άρα σαφώς και το όπλο πρέπει να έχει αορτήρα. 

Τι γίνεται όμως εάν από βιασύνη ο χειριστής αρπάξει το όπλο και ο αορτήρας μπλεχτεί σε κάποιο αντικείμενο;

Πηγή: PewPewTactical.com

Παρακάτω βλέπετε αυτή τη πολύ απλή πατέντα την οποία θα τη δείτε από στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων έως και ειδικούς στη προστασία ατόμων. 

Γίνεται με αορτήρες δύο σημείων που διαθέτουν λαβή ταχείας σύσφιξης όπως αυτός που είδαμε εις το άρθρο μας «Αορτήρας Vickers της Blue Force Gear», και η πατέντα είναι εξαιρετικά απλή. Τοποθετούμε τον αορτήρα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το σφίγγουμε ελαφρώς.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=K3yXTX6z_cw

Με αυτό το τρόπο μπορούμε και να βάλλουμε δίχως να βγάλουμε τον αορτήρα, αλλά και να το τραβήξουμε απελευθερώνοντας τον αμέσως για να το φορέσουμε εάν αυτό χρειαζόμαστε. 

Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος να πιαστεί οπουδήποτε καθώς το κάνουμε αυτό. 

Παρακάτω βλέπετε ένα βίντεο με τον κύριο Τζων Λόβελ, εν αποστρατεία στέλεχος των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ που κάνει επίδειξη της πατέντας.


Μία παραλλαγή αυτής της πατέντας που λειτουργεί με όλους τους τύπους αορτήρα είναι η ακόλουθη. Εδώ απλώς βάζουμε κάποιο δεματικό όπως μία λεπτή λωρίδα από Velcro ή λαστιχάκι, επίτηδες όχι πολύ γερό, και περνάμε από εκεί τον αορτήρα. 

Όταν το θέλουμε, απλώς το τραβάμε και θα απελευθερωθεί κατά τον ίδιο τρόπο με τη παραπάνω πατέντα. 

Μάλιστα, κάποιες εταιρείες έχουν βγάλει και μαγνητικές τέτοιες λωρίδες για αυτό ακριβώς το σκοπό, η πιο γνωστή τέτοια είναι η «Sentry Strap».

Πηγή: TheNeoMag.com

Παρότι πολύ απλή, αυτή η πατέντα μπορεί να είναι αυτό που θα χωρίσει τη ζωή από το θάνατο καθώς σε μία στιγμή όπου τα δευτερόλεπτα μετρούν, το να πιαστεί ο αορτήρας κάπου ίσως να συνεπάγεται με μία θανατηφόρα καθυστέρηση.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου