Μπάρα

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Κασιδιάρης εμπλέκει συνεργάτη του Σαμαρά στη δολοφονία Φύσσα

Στο Εφετείο Αθηνών έφθασε λίγο πριν τις 11:15 ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κάθισε στα έδρανα πίσω από τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής αντί στα έδρανα των κατηγορουμένων και κατά την ανάγνωση του ονόματός του δήλωσε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε την εξέταση παραγόντων της κυβέρνησης Σαμαρά που εμφανίζονται να συνομιλούν με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Γιώργο Ρουπακιά.

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου. Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολιτικές κρίσιμες παρεμβάσεις» ανέφερε και συνέχισε: «Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμάρα. Ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης. Το τηλέφωνο αυτό πιστώνεται στον Δ.Μ., που είναι ο εξ απορρήτων του Σαμάρα.

»Ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δύο ήμερες πριν τη δολοφονία, με πρόσωπο που έχει σχέση με τον καθ' ομολογία δολοφόνο Ρουπακιά. Υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες το καλοκαίρι. Ζητώ ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως έχει «καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά αλλά και ηθικά. Δηλώνω αθώος». «Έχω καταδικάσει αυτό το έγκλημα. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δίκη μου επικοινωνία. Ζητώ να διερευνηθούν τα στοιχεία. Ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση, τι έλεγαν σε όλα αυτά τα τηλέφωνα. Ζητώ την κατά αντιπαράσταση εξέτασή του μαζί μου».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δεν υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθεί νέα εξέταση μαρτύρων, καθώς η διαδικασία έχει κηρυχθεί περαιωμένη.

Τα στοιχεία που προσκόμισε ο Κασιδιάρης στο δικαστήριο

 

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου