Μπάρα

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Μεταφορά του πυργίσκου του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» στο Φλοίσβο [Εικόνες]

1114ss

  Γράφει: ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

 

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του Μνημείου Υποβρυχίων

 

Η μεταφορά του παλαιού πυργίσκου του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» (S-118), που εκσυγχρονίστηκε και υπηρετεί εκ νέου στον Ελληνικό Στόλο, στη νέα του θέση στο Φλοίσβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Μνημείο των Υποβρυχίων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή.
Πρόκειται για μία θαυμάσια πρωτοβουλία του δραστήριου Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ», ιδιαιτέρως δε του «Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά», που βρήκε την άμεση – «επιχειρησιακή» – ανταπόκριση του δημάρχου – συμβόλου του Παλαιού Φαλήρου, ναυάρχου ε.α. Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο στην παραλία του Φλοίσβου, όπου κατασκευάστηκε και η τσιμεντένια βάση επί της οποίας εδράζεται ο πυργίσκος.

1116

Το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ», τύπου “209/1200”, αναβαθμίστηκε με την προσθήκη ενός ολόκληρου τμήματος περίπου 10 μέτρων μήκους, που περιείχε το σύστημα AIP (=Air Independent Propulsion), που το φέρνει πλέον σε επίπεδο σχεδόν Type-214AIP κλάσεως «Παπανικολής». Αποτέλεσμα της αναβαθμίσεως αυτής ήταν να τοποθετηθεί στο υποβρύχιο νέος πυργίσκος, ενώ ο παλαιός παρέμενε στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Τότε ήλθε η πρόταση από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων και τον πρόεδρό του Αντιναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Ραδίτσα ΠΝ, που βρήκε – ευτυχώς – «ευήκοα ώτα» όλων των αρμοδίων, με πρώτον από όλους το Δήμαρχο Π.Φαλήρου ο οποίος παραχώρησε αμέσως τον χώρο και ανέλαβε μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου την κατασκευή των εγκαταστάσεων υποδοχής του πυργίσκου. Όπερ και εγένετο.

1120

Συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες τα εγκαίνια του Μνημείου Υποβρυχίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου, με πιο πιθανή ημερομηνία το Σάββατο 5 του μηνός, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

1122
1123-dhmarxos_pal-falhroy_chatzidakis1126

Πηγή: PARAPOLITIKA  Λ.Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου