Μπάρα

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Σεμινάριο των διαλέκτων της Ελληνικής γλώσσης με τον Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη


Σεμινάριο των διαλέκτων της Ελληνικής γλώσσης με τον με τον Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη θα γίνει από το σωματείο Διόνυσος.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

Στις 23 Μαρτίου ξεκινούμε το σεμινάριο των διαλέκτων της ελληνικής, ένα σεμινάριο που οραματιζόμαστε από την ίδρυση του σωματείου μας.
Κάθε μήνα θα μελετούμε μία διάλεκτο, το ιστορικό και μυθολογικό πλαίσιο, τα γλωσσολογικά στοιχεία, την χρήση τους στην σύγχρονη ελληνική.
Κύριος διδάσκων και ομιλητής θα είναι ο δρ Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης, ο οποίος ερευνά επί δεκαετίες την ελληνική γλώσσα, τις διαλέκτους της και τις επιρροές της σε άλλες γλώσσες και πολιτισμούς. Έχει συγγράψει πλήθος σχετικών βιβλίων των οποίων τους τίτλους σας παραθέτουμε:

Οι υπερβόρειοι Έλληνες
Οι Μάγια
Αϊνού
Οι Σπαρτιάτες της Χιλής
Το δίγαμμα F
Υδατική λεξιγραφία
Οι Ίνκα μιλούσαν ελληνικά
Άργος Κλυτόν
Η ελληνική ρίζα των Βάσκων
Καλάς, οι Μακεδόνες των Ιμαλαΐων
Ετρούσκοι, οι Πελασγοί της Ιταλικής Χερσονήσου


Θα ξεκινήσουμε από τις δωρικές και συγκεκριμένως από την μακεδονική, την διάλεκτο των ΚΑΛΑΣ, τις θρακικές, την κρητική (με τα δωρικά στοιχεία της μινωικής και μυκηναϊκής), θα συνεχίσουμε με τα άλλα είδη των δωρικών και τις υπόλοιπες, αρκαδοκυπριακή, αιολική, ιωνική αττική και θα καταλήξουμε να θίξουμε ζητήματα όπως η ¨ινδοευρωπαϊκή¨, το ¨φοινικικό αλφάβητο¨ κ.ά.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, παιδιά, ενήλικες, ειδικούς, απλούς ενδιαφερομένους, ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολουθήσεως.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική, Διστόμου 7, στον Πειραιά.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου ενάμισυ με δύο χρόνια και θα είναι τέσσερεις ώρες/μήνα, Παρασκευή 17.00-21.00. Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες έως τον Ιούνιο 2018 είναι οι εξής με τα αντίστοιχα θέματα:

Παρασκευή 23/3, 17.00-21.00

Εισαγωγή στις διαλέκτους της ελληνικής γλώσσας
Εισαγωγή στις δωρικές διαλέκτους

Παρασκευή 20/4, 17.00-21.00

Μακεδονική διάλεκτος
Διάλεκτος των ΚΑΛΑΣ

Παρασκευή 18/5, 17.00-21.00

Θρακικές διάλεκτοι
Κρητική διάλεκτος


Η γλώσσα θα μιλήσει! Πιστεύουμε στην αναζήτηση της αληθείας και ελπίζουμε στην εύρεσή της μέσω της γνώσεως και της επιστήμης!
Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες στα τηλέφωνα 6943535994, 6947212830

Μαργαρίτα Βέργου Καραμάνου
Σωματείον ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης

 

Ο Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μηχανολόγος και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Διδάκτωρ Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα διδακτορικής διατριβής την μελέτη βιωσίμων ολοκληρωμένων συστημάτων υλικών και ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο με την βοήθεια της Μαθηματικής Αναλύσεως Συστημάτων. Έχει εξειδικευθεί σε θέματα Τεχνικών Κανονισμών, Ενεργειακής Πολιτικής και Τεχνολογιών, ως στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τεχνικές μεταφράσεις και τεχνική ορολογία στις γλώσσες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την συγκριτική μελέτη των γλωσσών και με θέματα καταγωγής πολιτισμών από γλωσσολογική άποψη με επικέντρωση στην ελληνική ετυμολογική προέλευσή τους.
Εργασίες του σχετικές με την γλώσσα έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού “Ιχώρ”, με άρθρα γλωσσικού περιεχομένου. Έχει λάβει μέρος σε σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών με σχετικά θέματα.

Πηγή: livingforfree.gr/ 


.

1 σχόλιο:

  1. Ο κύριος Χατζηγιαννακης κάνει μέγα εθνικό Εργο,ενα έργο Ζωής. Μας δείχνει, φωτιζοντας τούς δρόμους, ώστε να ανακαλυψωμε πάλι την εθνική μας αυτογνωσια απο την αρχική ρίζα μας,κοντά στις απαρχές της αγραφης ιστορίας μας,δινοντας μας επίσης ένα μεγάλο αποδεικτικο όπλο γιά να αμυνομεθα ενάντια σε όσους επιβουλευονται η παράποιουν σκοπιμως την εθνική μας ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή