Μπάρα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Υπαξιωματικός ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ»: Η καρδιά μας κοντά στους δυο στρατιωτικούς




Στο Πλαίσιο του φετινού Εορτασμού της Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821

Γράφει: ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης


Η σκέψη και η ψυχή των πληρωμάτων του Ελληνικού Στόλου είναι κοντά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι εξακολουθούν και κρατούνται, για 24η μέρα, στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως!

Σήμερα νωρίς το πρωί επισκεφθήκαμε, ως απλοί Έλληνες πολίτες και όχι για ρεπορτάζ, τα τρία πλοία του Ελληνικού Στόλου, τα οποία, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για την επέτειο της Επαναστάσεως της 25 Μαρτίου του 1821, ναυλοχούν από χθες στο λιμάνι του Πειραιώς! Πρόκειται για τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», την πυραυλάκατο «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» και το αναβαθμισμένο υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ», που είναι επισκέψιμα για το κοινό!

  

Ανεβαίνοντας στην ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» μας υποδέχτηκε ένας νεαρός υπαξιωματικός για να μας ξεναγήσει στο πλοίο του, όπως γινόταν με όλους τους επισκέπτες. Όταν η ξενάγηση τέλειωσε, ο νεαρός υπαξιωματικός μας είπε ότι η παρουσία του σκάφους στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου και την παραμονή αυτής, «αφιερώνεται στους δύο συναδέλφους μας, στους δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κρατούνται στην φυλακή της Αδριανούπολης από τους Τούρκους. Η καρδιά μας και η ψυχή μας είναι μαζί τους και ευχόμαστε να γυρίσουν γρήγορα πίσω μας. Σε αυτούς αφιερώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ την παρουσία μας αυτή στον Πειραιά».


Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι πρωτοβουλία του Πολεμικού μας Ναυτικού, του κυβερνήτη του σκάφους, ή του συγκεκριμένου «απλού» αλλά πάντα πολύτιμου, νεαρού υπαξιωματικού μας.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι – και αποδείχτηκε για άλλη μία φορά – ότι δεν υπάρχουν «ξεχωριστοί Κλάδοι» αλλά μία και ενιαία Ελλάδα, τουλάχιστον σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ότι στις δύσκολες στιγμές ΟΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε ΕΝΑ!
Συγχαρητήρια στο ΠΝ για το επίπεδο του προσωπικού του και την πρωτοβουλία ενός κατώτερου στελέχους του!


Πηγή: parapolitika.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου