Μπάρα

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αποστολάκης σε στρατιωτικούς: Σεβαστείτε τις «Πρέσπες» ακόμα και αν διαφωνείτε

 
Αποστολάκης σε στρατιωτικούς: Σεβαστείτε τις «Πρέσπες» ακόμα και αν διαφωνείτε

 
«Είμαστε υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος»
                                    
Με έναν πρωτοφανή, καθαρώς στρατιωτικό τρόπο και – ας μας επιτραπεί η έκφραση – φρασεολογία και χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας, στους Έλληνες στρατιωτικούς της Ελληνικής Δυνάμεως Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) απευθύνθηκε ουσιαστικώς προς όλους τους στρατιωτικούς. 
Με αυτό τον τρόπο θέλησε να «κόψει με το μαχαίρι» μουρμούρες, αντιρρήσεις κλπ, που έχουν προφανώς εκφράσει στρατιωτικοί για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που ισχύει με την Βόρεια Μακεδονία, και προφανώς έφτασαν ως αυτόν, με τις «πηγές» που διαθέτει.

«Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης. 
Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος. 
Έτσι, λοιπόν, κινούμαστε και δεν το κάνουμε ούτε με το στανιό, ούτε γιατί μας αναγκάζει κανείς, το κάνουμε γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στρατιώτες και έτσι έχουμε μάθει», τόνισε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο ΥΕΘΑ. 

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά επειδή διάφορα λέγονται, διάφορα ακούγονται, πέφτει πολύ δηλητήριο σε όλη αυτή την υπόθεση, δηλαδή έχουμε χωριστεί σε πολύ πατριώτες και σε λιγότερο πατριώτες, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπάνε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό αυτού του τόπου. Άλλοι το εκφράζουν έντονα και άλλοι λιγότερο έντονα. 
Η ουσία είναι ότι όλοι είμαστε εδώ για να προασπίσουμε και να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, όποια είναι αυτά. 
Επομένως, εδώ, προσωπικές απόψεις και θεωρίες παράξενες δεν χωράνε».

Ο ΥΕΘΑ σήμερα συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ  Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚΟ, στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή και το προσωπικό της, με τους οποίους συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Επίσης, ο κ. ΥΕΘΑ συναντήθηκε με την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας Πρέσβη Χρυσούλα Αλειφέρη, την επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο (European Union Rule of Law Mission-EULEX in Kosovo) Πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Διοικητή της Kosovo Force (KFOR) Ιταλό Υποστράτηγο Lorenzo D’ Addario, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο Υπουργός αφού συνεχάρη το προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ για τον τρόπο εκτελέσεως της αποστολής του και τη γενικότερη εικόνα του στο Κοσσυφοπέδιο, σημείωσε ότι λόγω των προβλημάτων στην περιοχή η ελληνική δύναμη θα διατηρηθεί σε αυτήν «μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που έχει αυτή η περιοχή», όπως σημείωσε χαρακτηριστικώς. 

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε στην κατεύθυνση να αναλάβουμε οτιδήποτε χρειάζεται από πλευράς στρατιωτικής υποστήριξης, στη νέα χώρα, όπως την ονομάζουμε, Βόρεια Μακεδονία. Εκτοπίσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος από δραστηριότητες γειτόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει αυτό το έργο. 
Κινούμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, το μεγάλο βάρος αυτής της υποστήριξης πέφτει στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς, γιατί είναι ένα χερσαίο κράτος».

Τέλος, ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα για το ρόλο της Ελλάδος στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε τα εξής: «Αυτό είναι κάτι που τόνισα και στο προσωπικό εδώ, ότι η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολύ σοβαρό διεθνή ρόλο, ενεργό, μάχεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, με όλους τους τρόπους. 
Με τις ειρηνευτικές αποστολές, με τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές και με τις συνέργειες με τα κράτη που συνεργαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. 
Η συμμετοχή μας σε κάθε τέτοια αποστολή είναι ένα λιθαράκι στη μεγαλύτερη προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα».



Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου