Μπάρα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Κέντρο εκπαίδευσης της Secret Service

Η USSS (United States Secret Service, Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών) είναι μία ομοσπονδιακή υπηρεσία που λειτουργεί από το 1865 και έχει αποστολή τη προστασία των ηγετών των ΗΠΑ. Από τη προστασία του προέδρου των ΗΠΑ, την ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις του, τη φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων, κτλ. η Secret Service είναι μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες μονάδες προστασίας ατόμων στις ΗΠΑ.


Πηγή: SecretService.gov

Επιπρόσθετα, πέρα από το παραπάνω ρόλο η υπηρεσία λειτουργεί και ως συμβατική αστυνομική δύναμη για δίωξη εγκλημάτων κατά των ηγετών του κράτους. Δίπλα από την Ουάσινγκτον, Π.Κ. υπάρχει η πολιτεία του Μέριλαντ. Εκεί βρίσκεται η ακαδημία της Secret Service ή όπως ονομάζεται επισήμως, JJRTC (James J. Rowley Training Center, Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τζείμς Τζ. Ράουλι) καθώς είναι αφιερωμένο στον διοικητή της υπηρεσίας Τζείμς Τζ. Ράουλι από τη περίοδο 1961-1973. Όταν περάσει κανείς τη πύλη του κέντρου βλέπει μπροστά του τη παρακάτω πινακίδα.

Πηγή: Synthetic-Turf.com

Εκεί, όλοι οι υποψήφιοι που περάσουν τις αρχικές συνεντεύξεις και διαδικασίες επιλογές εκπαιδεύονται σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Από θεωρητικά μαθήματα ηγεσίας προσωπικού, πλαίσιο χρήσης της διπλωματικής ασυλίας που έχουν, διεθνείς συνθήκες των ΗΠΑ, και ποινικό δίκαιο, μέχρι πολλά προχωρημένα πρακτικά μαθήματα ειδικότητας όπως επιχειρήσεις υπό κάλυψη, πρώτες βοήθειες μάχης, προστασία υψηλών προσώπων, οδήγηση μάχης, χρήση ειδικού εξοπλισμού παρακολουθήσεων, κ.α. Εν τέλει, από την ακαδημία μπορεί να αποφοιτήσει κανείς είτε ως αξιωματικός, είτε ως ειδικός πράκτορας.

Πηγή: StLuciaTimes.com

Ας δούμε όμως τι ακριβώς βλέπουμε στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας που βρίσκετε στις συντεταγμένες 39°02’14.1″N 76°50’22.3″W και μπορείτε να το δείτε ακολουθώντας και αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com

Παραπάνω βλέπετε τη πύλη εισόδου στην ακαδημία. Το κτήριο που βρίσκεται δίπλα από τη πύλη στα δεξιά είναι ο χώρος υποδοχής και όλη η ασφάλεια εισόδου/πύλης της ακαδημίας. Άρα δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον και έτσι θα προχωρήσουμε ακριβώς πίσω από τη πύλη.

Πηγή: Google.com

Εκεί συναντάμε το χώρο εκπαίδευσης Κ9. Είναι ο χώρος όπου στελέχη της Secret Service εκπαιδεύουν σκύλους τόσο στη σωματική ενδυνάμωση, όσο και στην αποστολή τους (π.χ. σκύλος ασφαλείας, σκύλος ανίχνευσης, κτλ.). Παραπάνω βλέπετε το σημείο από το δορυφόρο, και ακριβώς από κάτω βλέπετε μία φωτογραφία από στιγμιότυπο εκπαιδεύσεως.

Πηγή: BoingBoing.net

Εάν προχωρήσουμε προς τα αριστερά θα συναντήσουμε ένα μικρό χώρο στάθμευσης με κάποια κτήρια. Το μεγάλο κτήριο που βλέπετε στην επόμενη δορυφορική φωτογραφία ονομάζεται κτήριο «Ουίλκι» και είναι ένα κλειστό σκοπευτήριο με μέγιστη απόσταση στόχων τα 50 μέτρα.

Πηγή: Google.com

Αντίστοιχα με πριν, μπορείτε να δείτε καλύτερα πως είναι στο εσωτερικό του στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: WhiteHouse.gov1.info

Το μικρό κτήριο που βλέπετε στη συνέχεια επάνω αριστερά είναι η αποθήκη πυρομαχικών, ενώ το μεγαλύτερο κτήριο στα δεξιά του είναι το κλειστό γυμναστήριο «Ουίλκι» στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι περνούν αρκετό χρόνο επί καθημερινή βάση.

Πηγή: Google.com

Εάν κινηθούμε περισσότερο προς τα αριστερά τότε θα συναντήσουμε το δεύτερο σκοπευτήριο της ακαδημίας που αποκαλείται κτήριο «Μπόουμαν». Αυτό το σκοπευτήριο έχει γραμμές αποστάσεων από 60 έως και 100 μέτρα.

Πηγή: Google.com

Σε αυτό το κτήριο συνήθως εκπαιδεύονται οι ελεύθεροι σκοπευτές της μονάδας καθώς σπάνια θα βρίσκονται σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 100 μέτρων διότι η Secret Service επιχειρήσει σχεδόν αποκλειστικά σε πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα. Βλέπετε εδώ το πως είναι εσωτερικά το κτήριο αυτό.

Πηγή: WhiteHouse.gov1.info

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, έχουμε το BJR (Beltsville Judgemental Range, Σκοπευτήριο Κρίσης Μπέλτσβιλ). Αυτό είναι μία εικονική πόλη με μία γέφυρα όπου οι εκπαιδευόμενοι κάνουν διελεύσεις ως αυτοκινητοπομπή όταν συμβαίνουν διάφορα σενάρια όπως εκρήξεις, αυτοκίνητα μπλοκάρουν το δρόμο, στόχοι ελεύθερων σκοπευτών στα παράθυρα, κτλ. και πρέπει να κρίνουν και να αντιδράσουν ανάλογα. Το κτήριο στα δεξιά είναι το κέντρο τακτικής εκπαιδεύσεως «Μαγκόυο».

Πηγή: Google.com

Για να κατανοήσετε καλύτερα το πως είναι το BJR, δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί που δείχνει καλύτερα το πως είναι δομημένη αυτή η εικονική πόλη.

Πηγή: WhiteHouse.gov1.info

Εάν συνεχίσουμε προς τα επάνω στο δρόμο θα συναντήσουμε το χώρο των αποθηκών με μερικά κτήρια που λειτουργούν και ως κέντρα συντηρήσεως για διάφορα είδη υλικών, εξοπλισμού και οχημάτων.

Πηγή: Google.com

Καθώς ο δρόμος τελειώνει εκεί, στρίβουμε υποχρεωτικά δεξιά. Στα δεξιά μας έχουμε την υποδομή αεροδρομίου «Ντρούμοντ», αυτό είναι ένας εικονικός χώρος αεροδρομίου που έχει δύο ακριβή αντίγραφα από τα εναέρια μέσα του προέδρου των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος Air Force One και το ελικόπτερο Marine One. Και τα δύο είναι σχεδιασμένα ώστε να επιτρέπουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Πηγή: Google.com

Το κτήριο που υπάρχει δίπλα από τα αεροχήματα είναι ένας εικονικός χώρος συνεδριάσεων όπου είναι δομημένος όπως είναι οι χώροι στους οποίους κάνει ομιλίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υπόλοιποι ηγέτες του κράτους των ΗΠΑ. Αυτό το βλέπετε και μόνοι σας παρακάτω.

Πηγή: WhiteHouse.gov1.info

Κατά μήκος όλου του δρόμου υπάρχουν διάφορα εμπόδια εκγύμνασης που είναι κοινά με τις περισσότερες στρατιωτικές μονάδες του κόσμου. Βλέπετε δύο εξ’αυτών στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: Google.com

Στο τέλος του δρόμου, υπάρχει μία αποθήκη για εξοπλισμούς και υλικά της εκπαιδεύσεως. Το βλέπετε και αυτό παρακάτω.

Πηγή: Google.com

Από κάτω υπάρχει ένα σύμπλεγμα δρόμων και εικονικών κτιρίων για εκπαίδευση στο σχεδιασμό διαδρομών, αυτοκινητοπομπές, αντίδραση σε περιστατικά κατά τη μετακίνηση, κτλ. Είναι ένα πολύπλοκο αντίγραφο από συνηθισμένους δρόμους των ΗΠΑ με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στροφών και διασταυρώσεων.

Πηγή: Google.com

Το μεγάλο κτήριο στο επάνω μέρος ονομάζεται «Σίμπσον» και είναι αντίγραφο του Λευκού Οίκου. Όλες οι υποδομές αυτού του χώρου είναι σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, και υπάρχουν συστήματα καταγραφής και παρατήρησης για τους εκπαιδευτές.

Πηγή: Google.com

Και το μεγάλο κτήριο που ήταν στο κάτω μέρος του χώρου αυτού ονομάζεται κτήριο ιπποτών και είναι το «εικονικό» κέντρο της Secret Service σε αυτό τον εκπαιδευτικό χώρο. Έτσι μπορούν να κάνουν εκεί την οργάνωση των επιχειρήσεων αλλά και την άμεση επέμβαση με δεκάδες οχήματα ανάλογα με το κάθε σενάριο εκπαιδεύσεως.

Πηγή: Google.com

Αριστερά από τον προαναφερθέντα εκπαιδευτικό χώρο είναι το κτήριο «Μόραν» όπου έχει θεωρητικές αίθουσες για μαθήματα σχετικά με οδήγηση και μηχανολογία. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν εκπαιδευτικά οχήματα όλων των τύπων που έχει στη κατοχή της η Secret Service μαζί με χώρους στάθμευσης και συνεργεία συντηρήσεως. Όλα αυτά τα βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: Google.com

Κάτω από αυτούς τους χώρους υπάρχει ένα κομμάτι ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 380 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων. Εκεί οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν όλες τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουν για το χειρισμό όλων των οχημάτων της υπηρεσίας.

Πηγή: Google.com

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, κάτω από αυτό το χώρο υπάρχει και ένα ελικοδρόμιο. Αριστερά ο χώρος που βλέπετε ανάμεσα στα δέντρα είναι για οδήγηση εκτός δρόμου με διάφορα εμπόδια. Μετά επιστρέφουμε σιγά σιγά προς τη πύλη όπου συναντάμε τα κτήρια «Μερλέτι» (δεξιά) και «Μπάουρον» (αριστερά). Αυτά είναι γραφεία, διοίκηση, και αίθουσες της ακαδημίας οπότε δε θα κάνουμε περαιτέρω ανάλυση τους.

Πηγή: Google.com

Και έτσι ολοκληρώσαμε τη σύντομη περιήγηση μας στο κέντρο εκπαιδεύσεως της Secret Service. Εάν ποτέ δείτε φωτογραφίες όπως οι παρακάτω, θεωρούμε ότι με τις πληροφορίες που παραθέσαμε σε αυτή την ανάλυση μας θα είστε σε θέση να εντοπίσετε ακριβώς το που έχουν ληφθεί εντός αυτής της υποδομής.

Πηγή: SecretService.gov & NBCWashington.com

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εκπαίδευση δε σταματάει στους χώρους που δείξαμε. Για παράδειγμα, τα στελέχη κάνουν αυτοκινητοπομπές και ασκήσεις σωματικής ενδυνάμωσης σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Τέλος, παρακάτω είναι όλες οι υποδομές του κέντρου που αναλύσαμε χαρτογραφημένες για εύκολη αναζήτηση στο μέλλον.

Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη)

 

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου