Μπάρα

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΜΦΙΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 2 ΠΙΛΟΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ ( φωτογραφίες-βίντεο )


Το Σάββατο 13/06/20 μετά και την άρση της καραντίνας λόγω του COVID 19 πραγματοποιήθηκε η πρώτη νυχτερινή άσκηση των εθελοντών Εφέδρων του ΠΣΕΕΔ /ΣΑΚ .

Η προφορική ενημέρωση έγινε την Τετάρτη στα γραφεία του Συνδέσμου όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ, στην εβδομαδιαία ενημέρωση των μελών τους γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστική Άσκηση Εκτάκτων Αναγκών.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση 2 Ομάδων με κωδικές ονομασίες Λέων 1 & Λέων 2 οι οποίες θα έπρεπε να έχουν έτοιμο τον εξοπλισμό τους καθ' όλο το 24ωρο και να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας όπου και όποτε διαταχθούν.
Η Διαταγή δόθηκε κωδικοποιημένη και μέσω συντεταγμένων ορίστηκε το σημείο συνάντησης για το βράδυ του Σαββάτου σε αποστολή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης δύο Πιλότων μας .
Η προειδοποιητική διαταγή προέβλεπε την οργάνωση και αδιάβροχοποίηση των υλικών τους καθώς και την διοικητική μέριμνα σε ξηρά τροφή νερό.
Δυο ώρες αργότερα το σημείο συγκέντρωσης άλλαξε για λόγους εκπαιδεύσεως και ορίστηκε νέο σημείο πάλι με νέες συντεταγμένες.

Πρώτος έφθασε ο ΝΑΥΤΗΣ ΟΥΚ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την φωτογραφική κάλυψη της άσκησης.

Ο Εθελοντής κυβερνήτης του φουσκωτού σκάφους έφεδρος Καταδρομέας ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΚΙΝΟΣ προσέγγισε το νέο σημείο και ανέμενε τις δύο ομάδες πάντα σεμνός και λιγομίλητος.
Η Συγκέντρωση των μελών μας έγινε με απόλυτη ασφάλεια στην ώρα της αθόρυβα δίπλα στην παραλία αφού μακρύτερα υπήρχαν παρέες με νέους και νέες οι οποίες παρακολουθούσαν ρομαντικά την δύση του ηλίου.


Στην πορεία έφθασε και ο ακούραστος όπως τον αποκαλούμε Πρόεδρο μας και εκεί οι κουβέντες σταμάτησαν για τον χαιρετισμό στον Αρχαιότερο Αξιωματικό μας , Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κυρίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ.
Ο ίδιος μας συγκέντρωσε και ενημέρωσε για την αποστολή μας η οποία θα ήταν η άμεση επιβίβαση και αναχώρηση για νυκτερινή έρευνα μεταξύ Μαραθώνα - Εύβοιας και νήσου Τζιά .

Το καινούργιο φουσκωτό περίμενε αρόδο κ οι άνδρες επιβιβάστηκαν με τα μπεργκιν και όλο τον εξοπλισμό τους.
Η αναχώρηση έγινε όταν ο ήλιος είχε δύσει πλέον .
Οι νέες πληροφορίες δόθηκαν στην ακτή πριν τον απόπλου του σκάφους μετά τον εντοπισμό σε βραχονησίδα στην περιοχή της Εύβοιας αλλά λόγω προσομοίωσης της άσκησης η περιοχή εθεωρείτο ότι ήταν στο Ανατολικό Αιγαίο.
Έγιναν αμέσως οι ενέργειες για την αλλαγή πορείας και προσέγγιση στο νέο σημείο.
Μετά από 14 μίλια διαδρομής το σκάφος έφθασε στην περιοχή ευθύνης και οι ανιχνευτές βούτηξαν στην θάλασσα και προσέγγισαν το βόρειο τμήμα της ακτής και αφού ασφάλισαν την περιοχή δόθηκε οπτικό συνθηματικό για την προσέγγιση του σκάφους και αποβίβαση του τμήματος αφού οι πληροφορίες έλεγαν ότι οι δύο πιλότοι κρατούνταν στο ύψωμα του νοτίου τμήματος της βραχονησίδας.

Ο Διοικητής συγκέντρωσε τους επικεφαλής Ομαδάρχες για ενημέρωση και αναγνώριση περιοχής επί χάρτου καθώς και διαταγή, οι ανιχνευτές να αναχωρήσουν άμεσα για αναγνώριση του σημείου κράτησης των δύο Πιλότων και να επιστρέψουν να ενημερώσουν τους άνδρες για το σχέδιο ενέργειας τους να ετοιμάσουν τον εξοπλισμό τους να δοθούν νέα συνθηματικά ασυρμάτου να ορισθεί η ώρα Κ κ οι λοιπές λεπτομέρειες .

Ο Διοικητής Έφεδρος Ταγματάρχης των ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην ομιλία του έδωσε το σχέδιο ενέργειας και συγκεκριμένες εντολές να μην ακουσθεί ο παραμικρός θόρυβος να μη ομιλεί ουδείς να μη γίνει χρήση φακού η τηλεφώνου να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω του δύσβατου του εδάφους με μεγάλη ανηφόρα 350μ περίπου μέχρι την τελική προσέγγιση και ώρα Κ εφόδου .

Η πρώτη ομάδα συγκροτήθηκε υπό τον έμπειρο ΕΦΕΔΡΟ ΛΟΧΑΓΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΨΩΝΗ ο οποίος έχει διατελέσει και Αρχηγός Της Εθνικής Ομάδας Εφέδρων Αξιωματικών στην CIOR ΝΑΤΟ
Η δεύτερη ομάδα συγκροτήθηκε υπό τον ομαδάρχη ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΚΔ ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ πολύ γνωστός για τις Στρατιωτικές αθλητικές συμμετοχές του.
Στην αποστολή συμμετείχε ως Επικεφαλής ιατρικής ομάδος και ο Έφεδρος ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΠΝ ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ Επεμβατικός ιατρός Καρδιολόγος.

Συντονιστής ενεργειών τέθηκε ο Εφ. ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΓΙΟΥΒΡΕΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ από τα ποιο έμπειρα στελέχη και μέλος του Δ.Σ του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

Με επικεφαλείς αυτούς τους Άνδρες των Καταδρομέων και εταίρων όπλων η αποστολή διάσωσης απελευθέρωσης των πιλότων μας είχε όλα τα εχέγγυα της επιτυχίας αλλά ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα .

Οι ομάδες πλησίασαν συντονισμένες σε δύσβατο έδαφος υπό τις διαταγές του επικεφαλής Εφέδρου Λοχαγού ΨΩΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ προς τον στόχο και εξαπέλυσαν ταυτόχρονη συντονισμένη ενέργεια πέτυχαν όντας την απελευθέρωση των δύο Πιλότων και την άμεση μεταφορά τους στον χώρο αναμονής του σκάφους όπου όλοι οι Άνδρες διατάχθηκαν να επιβιβασθούν μετά φόρτου και να αναχωρήσουν επιστρέφοντας στον Αρχικό χώρο συγκέντρωσης.

ο Διοικητής της άσκησης κ Πρόεδρος μας Εφεδρος ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ συνεχάρη ολόψυχα τους ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ~ΟΠΛΙΤΕΣ για την παρουσία τους Σάββατο βράδυ αφήνοντας την οικογένεια τους το σπίτι τους την ξεκούραση τους ,να ξενυχτήσουν βρεγμένοι και κατάκοποι ως πιστοί εθελοντές πατριώτες οι οποίοι οπότε και όπου διαταχθούν επανδρώνουν τους επιστρατευτικούς σχηματισμούς της πατρίδας.
Ήταν μια νύχτα ξεχωριστή και ήταν ΟΛΟΙ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΑ . ΛΟΚ

ΥΓ : Το βράδυ μέσα στην θάλασσα μέσα στο σκοτάδι χωρίς το φώς του ηλίου ο άνθρωπος νιώθει τόσο μικρός μπροστά στον ΘΕΟ .!!!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος κ Εποπτευόμενα απο το ΥΠΕΘΑ Ν 4089/60
Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αθλητικό Σωματείο Αναγνωρισμένο απο Την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος από την Περιφέρεια Αττικής
Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος από τον Δήμο Αθηναίων
Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Αθλητικό Σωματείο Αναγνωρισμένο από την ΣΚΟΕ

Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες από την Άσκηση.

















Βίντεο από την Μετάβαση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου