Μπάρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ανάλυση από τα μέλη της DHKP-C στα Σεπόλια

Το άρθρο αυτό αποτελεί έργο συλλογικής εργασίας υπό το «Πρόγραμμα ΕΝΥΩ».

Σίγουρα όλοι θα ενθυμείστε την είδηση περί έντεκα Τούρκων και Κούρδων που συνελήφθησαν από τη ΔΑΕΕΒ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας), ή όπως τη γνωρίζουν οι περισσότεροι αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τα τέλη Μαρτίου του 2020 στα Σεπόλια στην Αθήνα.
Σε αυτό το άρθρο μας θα δούμε ένα προς ένα αυτά τα μέλη της οργάνωσης και τι εντοπίσαμε γι’αυτά βάσει ανοικτών πηγών.
Αλλά προτού κάνουμε την ανάλυση αυτή, θα κάνουμε μία πάρα πολύ σύντομη εισαγωγή στη τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C για όσους δε τη γνωρίζουν.
Στη συνέχεια βλέπετε ένα στιγμιότυπο από αυτό το περιστατικό με στελέχη του ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς) να βοηθούν στην ασφαλή διαχείριση του βαρύ οπλισμού που βρέθηκε εκεί.


Πηγή: TheTOC.gr

Το όνομα της οργάνωσης DHKP-C προέρχεται από τα αρχικά ενός πολιτικού κόμματος της Τουρκίας που ονομάζεται «Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi» (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) και οι ρίζες του βρίσκονται στο Μαρξιστικό-Λενινιστικό πολιτικό κόμμα «Devrimci Sol» (Επαναστατική Αριστερά), ή για συντομία «Dev Sol», που ίδρυσε ο Τούρκος Ντουρσούν Καρατάς στη Τουρκία το 1978.
Αυτό από μόνο του προφανώς και δεν αποτελεί πρόβλημα εσωτερικής ασφαλείας για τη Τουρκία, όμως τη περίοδο πολιτικής κρίσεως, το διάστημα 1976-1980, το DHKP-C ξεκίνησε να προβαίνει σε βίαιες ενέργειες ωθούμενες από τη πολιτική του ιδεολογία.
Δηλαδή, ο ορισμός της τρομοκρατίας κατά τα περισσότερα κράτη σήμερα (χρήση βίας για προώθηση ή επιβολή κάποιας ιδεολογίας).
Παρ’όλα αυτά, τα πράγματα παρέμειναν χαμηλής έντασης για σχεδόν 10 χρόνια. Παρακάτω βλέπετε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και τη σημαία του DHKP-C.


Πηγή: InternetHaber.com

Το 1990 η DHKP-C ξεκίνησε μία σειρά σοβαρών τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχους οτιδήποτε είναι αντίθετο της ιδεολογίας του εις τη Τουρκία.
Το ξεκίνημα αυτού του κύκλου αίματος ήτο η δολοφονία του αξιωματικού της MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) Χιράμ Αμπάς τον Σεπτέμβριο του 1990.
Έπειτα, το 1991 η οργάνωση συνέχισε με τη δολοφονία έξι στρατιωτικών και μία πληθώρα βομβιστικών επιθέσεων, και από τότε έως σήμερα, αυτές οι δράσεις έχουν σταδιακά αυξηθεί. Αναφέρεται ότι η DHKP-C είναι υπεύθυνη για παραπάνω από 70 θανάτους στη Τουρκία και κατ’επέκταση, αντιμετωπίζεται από τις περισσότερες χώρες ως τρομοκρατική οργάνωση.


Πηγή: HuffingtonPost.it

Τα τέλη του Μαρτίου του 2020 στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης βγήκε η είδηση ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βάσει πληροφοριών της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), εντόπισε ένα κρησφύγετο της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C στην οδο Αυλώνος στα Σεπόλια. Σε αυτό το οίκημα οι τρομοκράτες είχαν σκάψει ένα τούνελ 47 μέτρων που το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη πυρομαχικών.
Επίσης, διευκρινίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η δράση τους δεν είχε σχέση με τρομοκρατικές δράσεις στην Ελλάδα.


Πηγή: Karar.com

Το τελευταίο γεγονός που πρέπει να αναφέρουμε προτού δούμε ένα προς ένα τα άτομα που συνελήφθησαν, ήταν ότι τουλάχιστον από το 2017, η ΕΥΠ είχε λάβει πληροφορίες για κάποιους τρομοκράτες της DHKP-C που βρίσκονταν στην Ελλάδα.
Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μέρος των πληροφοριών προήλθε από την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφαλείας) αναφορικά με δύο μέλη, αλλά διάφορες πηγές επίσης δηλώνουν ότι αντίστοιχες πληροφορίες ελήφθησαν και από τη τουρκική ΜΙΤ όπως επίσης και το αμερικανικό FBI (Federal Bureau of Investigation, Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών), ενώ εντοπίσαμε και μερικές αναφορές που ανέφεραν ότι και ο κλάδος αντιτρομοκρατίας της CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) είχε συμβάλει σε αυτό.
Η ΕΥΠ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία επαρακολούθησε τους υπόπτους και το Νοέμβριο 2017 έκανε μία συντονισμένη σύλληψη εννέα Κούρδων τρομοκρατών σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός.
Συγκεκριμένα, αναφορές λένε ότι η ΜΙΤ βοήθησε την ΕΥΠ καθώς αυτός ο πυρήνας τρομοκρατών σχεδίαζε επίθεση δολοφονίας στο Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα έκανε επίσκεψη στην Αθήνα εκείνο το διάστημα.


Πηγή: ThePressRoom.gr

Μετά τη παραπάνω σύλληψη σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα το 2017, η Τουρκία ζήτησε την έκδοση των συλληφθέντων ώστε να τους εκδικάσει και για άλλες εγκληματικές πράξεις τους βάσει της τρομοκρατικής δράσεως τους εις τη Τουρκία, αλλά για πολιτικούς και διπλωματικούς λόγους, η Ελλάδα το αρνήθηκε το 2018.
Εν τέλει, τα συλληφθέντα μέλη της τρομοκρατικής οργανώσεως DHKP-C στην Αθήνα, αφέθηκαν ελεύθεροι.


Πηγή: KoutiPandoras.gr

Θα ήτο λογικό να υποθέσουμε ότι λόγω της παραπάνω δράσης, τόσο η ΕΥΠ όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα παρακολουθούσαν στενά τις ενέργειες αυτών των τρομοκρατών, αλλά ασφαλώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη πηγή που να το επιβεβαιώνει αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον είναι ότι στη δημοσιότητα εδόθησαν τα στοιχεία των 11 τρομοκρατών από το περιστατικό του Μαρτίου του 2020, και σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μία σύντομη ανάλυση αυτών των ατόμων βάσει πληροφοριών διαθέσιμων από ανοικτές πηγές.
Αυτό ελπίζουμε να προσφέρει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη δράση τους όπως επίσης και το λόγο για τον οποίο μέλη της DHKP-C ευρίσκοντο εις την Ελλάδα.
Να τονίσουμε ότι για τα περισσότερα άτομα κάνουμε μία πολύ σύντομη αναφορά σε κάποια από τα διαθέσιμα στοιχεία σε λίγες προτάσεις.
Ίσως στο μέλλον να κάνουμε μία ολοκληρωμένη σειρά άρθρων για τη δράση της DHKP-C εις την Ελλάδα με αναλυτικά προφίλ των τρομοκρατών.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το κάθε ένα εκ των παρακάτω ατόμων έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία απ’ότι μπορούμε να καλύψουμε σε μια-δυο παραγράφους.

1. Σινάν Οκτάι Ουζέν
Βλέπετε τον τρομοκράτη αυτό στην ακόλουθη φωτογραφία από τις 23 Αυγούστου του 2019 στη Γ.Ε.Ε. Ευβοίας, κάτι που ήδη μας δείχνει ότι ήτο γνωστός εις τις αρχές της Ελλάδος, και μάλιστα εκτός Αττικής εδώ και τουλάχιστον ένα έτος.
Ο σήμερα 61 ετών τρομοκράτης άνοιξε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το 2018 όπου είχε επαφές με άλλα μέλη της DHKP-C που βρίσκονται εις τη Γαλλία, Αυστρία, και Μεγάλη Βρετανία, πέραν της Τουρκίας.
Αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο, είναι ένας τρομοκράτης με αρκετά υψηλό προφίλ και θα αναφέρουμε ευθύς μερικά παραδείγματα.


Πηγή: Skai.gr

Το 2012 ο Σινάν Οκτάι Ουζέν έφτασε στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας μαζί με αρκετά ακόμη άτομα για να αποφύγει τις διώξεις του τουρκικού κράτους.
Να τονίσουμε ότι από τη Τουρκία είχε φύγει 20 χρόνια νωρίτερα και περιφέρονταν σε διάφορες, κυρίως ευρωπαϊκές, χώρες ώστε να μην εντοπιστεί καθώς η Τουρκία ήδη εγνώριζε για τη συμμετοχή του στη τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C. Το 2013 βγαίνει διεθνές ένταλμα σύλληψης του από την Ιντερπόλ, και συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 2013 στη Χίο μαζί με άλλα μέλη της DHKP-C σε σκάφος με το οποίο σχεδίαζαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό (χειροβομβίδες, αντιαρματικές ρουκέτες, κτλ.) σε κρησφύγετο τους στη Τουρκία.
Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Ωστόσο, βάσει πληροφοριών που έλαβαν οι ελληνικές αρχές από τη τουρκική MIT, και πιθανότατα (βάσει κάποιων αναφορών) και των αμερικανικών FBI και CIA, για τη σχέση του με τη τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C συνελήφθη ξανά το Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα μαζί με άλλους τρομοκράτες της ίδιας οργάνωσης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν αρκετά ακροαριστερά μέσα στην Ελλάδα που ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος όπως βλέπετε ενδεικτικά παρακάτω.
Ο λόγος ήταν ότι είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι ποτέ δε θα έβλαπτε ούτε αυτός, ούτε άλλα μέλη της DHKP-C την Ελλάδα, και ότι ο στόχος τους ήταν και παραμένει η Τουρκία. Επίσης, κατά πολλά ακροαριστερά μέσα, η DHKP-C δε θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.


Πηγή: OAgonas.blogspot.com

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, και το Φεβρουάριο του 2016 διαβάζουμε σε τουρκικές εφημερίδες ότι ο Σ. Ουζέν μαζί με αρκετούς ακόμα τρομοκράτες συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της MIT σε πολλές πόλεις της Τουρκίας βάσει στοιχείων που είχαν συλλέξει έπειτα από τη δολοφονία του Τούρκου επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπάντσι, και παρακολουθήσεις των υπόπτων δραστών.
Τέλος, μία από τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που εντοπίσαμε αναφορικά με το συγκεκριμένο άτομο, ήταν ότι τον Ιανουάριο του 2020 είχε δώσει μία συνέντευξη με ζωντανή μετάδοση από το Facebook και το YouTube για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη βάσει της εμπειρίας του ζώντας για δεκαετίες σε ευρωπαϊκές χώρες.
Βλέπετε ένα στιγμιότυπο παρακάτω, με τον ίδιο μέσα στο κόκκινο πλαίσιο.


Πηγή: YouTube.com/watch?v=gpTRS-2RhvM (επεξεργασμένη)

2. Σαντί Νατσί Ουζπολάτ
Ο δεύτερος τρομοκράτης της DHKP-C από τα Σεπόλια είναι ο παρακάτω 51 ετών Κούρδος άντρας που έχει μία παρόμοια ιστορία με τον προηγούμενο.
Ενδεικτικά, είχε φυλακιστεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης για 12.5 χρόνια στη Τουρκία, και όταν απελευθερώθηκε μετέβη εις τη Γερμανία.
Εκεί η τρομοκρατική του δράση ως μέλος της DHKP-C εσυνεχίσθη και εν τέλει συνελήφθη στο Βέλγιο το οποίο τον έκδωσε στη Γερμανία όπου και εφυλακίσθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση για 6 έτη.
Μετά την αποφυλάκιση του από τη Γερμανία έφτασε στην Ελλάδα μέσω δικτύων της DHKP-C καθώς και ακροαριστερών οργανώσεων της Ελλάδος.


Πηγή: Skai.gr

Μαζί με άλλα μέλη, σύντομα άρχισαν να οργανώνουν ένα πυρήνα της DHKP-C εις την Αθήνα (Καλλιθέα και Νέο Κόσμο) και να προμηθεύονται εκρηκτικές ύλες, πυρομαχικά, και όπλα από τη μαύρη αγορά. Εν τέλει, το Νοέμβριο του 2017 εντοπίσθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την ΕΥΠ και συνελήφθησαν στην υπόθεση που περιγράψαμε κατά την εισαγωγή μας. Βλέπετε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου τρομοκράτη παρακάτω.

Πηγή: DocumentONews.gr

Από αυτή τη σύλληψη βρέθηκαν πολλά εκπαιδευτικά μέσα της DHKP-C που δίνουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα των τακτικών, τεχνικών, και διαδικασιών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ένα παράδειγμα εξ’αυτών, ήταν το παρακάτω απόσπασμα σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της αντιτρομοκρατικής που είχε δημοσιευτεί εκείνο το διάστημα εις την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».


«Συγκεκριμένα, σε αυτό περιγράφονταν τα συνθηματικά για το άνοιγμα των εισόδων στους συντρόφους τους, όπως να χτυπούν τρεις φορές και να περιμένουν απάντηση, όταν βγαίνουν από το σπίτι να είναι «νόμιμοι» και να έχουν πάντα μαζί τους τα χαρτιά παραμονής τους ώστε να μην κινήσουν υποψίες σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο»

Πηγή: Matrix24.gr

Παραπάνω βλέπετε τα πλαστά έγγραφα (δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού χρώματος ροζ, κάρτα απεριορίστων διαδρομών, και κυπριακή ταυτότητα) που είχε στη κατοχή του ο Σ. Ουζπολάτ με τα ψεύτικα ονόματα Νακί Πουλάτ, και Κυριάκος Νικολάου.
Κάτι που υποδεικνύει και πιθανή δράση του εις τη Κύπρο.
Κυριολεκτικά μήνες μετά την απελευθέρωση του, ο Σαντί Νατσί Ουζπολάτ ξεκίνησε και πάλι τη τρομοκρατική του δράση με προετοιμασία ενός νέου πυρήνα στην Αθήνα που οδήγησε στη σύλληψη που έγινε το Μάρτιο του 2020.

3. Χαρικά Κιζιλκάγια
Ανάμεσα στους συλληφθέντες εις τα Σεπόλια υπήρχαν μόνο δύο γυναίκες, η πρώτη ήταν η 30 ετών γυναίκα που βλέπετε παρακάτω.
Παρά το συγκριτικά νεαρόν της ηλικίας της, η Χαρικά Κιζιλκάγια έχει μία μακρά πορεία στη τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C ξεκινώντας από το κομμουνιστικό κόμμα νέων, και μετέπειτα μεταβαίνοντας εις τη DHKP-C και, εν τέλει, συμμετέχοντας στις τρομοκρατικές δράσεις.
Από το τουρκικό τύπο εντοπίσαμε ειδήσεις από το 2009, δηλαδή όταν η Χ. Κιζιλκάγια ήταν 19 ετών, όπου ανέφεραν ότι συνελήφθη από τη τουρκική αστυνομία όταν ήταν φοιτήτρια διότι απείλησε με όπλο συμφοιτητές της που κατέκριναν τις πράξεις του DHKP-C, ενώ στο δωμάτιο της στη φοιτητική εστία ευρέθησαν οπλισμός αλλά και υλικά προπαγάνδας του DHKP-C για διαμοιρασμό εις το πανεπιστήμιο.


Πηγή: Skai.gr

Εάν θυμάστε, το 2013 ανοικτά της νήσου της Λέσβου οι ελληνικές αρχές εντόπισαν μία βάρκα με βαρύ οπλισμό (αντιαρματικές ρουκέτες, χειροβομβίδες, κτλ.)
Ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν σε αυτή τη βάρκα ήταν η Χαρικά Κιζιλκάγια.
Και εάν προχωρήσουμε λίγο αργότερα, θυμάστε τη συντονισμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της MIT στη Τουρκία που οδήγησε στη σύλληψη του Σινάν Οκτάι Ουζέν (ο πρώτος που περιγράψαμε στο άρθρο μας) το 2016;
Σε ένα από τα κρησφύγετα της DHKP-C βρίσκονταν εκείνη την ημέρα και η Χαρικά Κιζιλκάγια που επίσης συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές.
Από τότε, έως και τη σύλληψη της το Μάρτιο του 2020 ήταν καταζητούμενη ως «μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που πιθανότατα βρίσκεται στην Ελλάδα» από τις τουρκικές αρχές.
Βλέπετε παρακάτω τη φωτογραφία που είχαν δώσει οι τουρκικές αρχές στη λίστα καταζητούμενων.


Πηγή: Son.tv

4. Ισμαήλ Ζατ
Ο Κούρδος Ισμαήλ Ζατ ηλικίας 67 ετών έχει εξίσου μεγάλη ιστορία στη τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C που είναι εν μέρη διαθέσιμη από ανοικτές πηγές.
Αλλά ας δούμε κάποια σημεία κλειδιά για αυτό το άτομο.
Η δράση του ξεκινάει δεκαετίες πριν στη Τουρκία με συμμετοχή σε αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις της DHKP-C, αλλά χωρίς πολλές συλλήψεις συγκριτικά με τους προαναφερθέντες.
Εν τέλει, διέφυγε από τη Τουρκία και βρέθηκε εις την Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας.
Στην Ελλάδα του εδώθη ειδικό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα καθώς και άδεια παραμονής αλλοδαπού με τη χειρόγραφη ένδειξη «ΤΠΑ 34020».


Πηγή: Skai.gr

Σύντομα μετά την είσοδο του στην Ελλάδα, το 2017, βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην επιχείρηση που αναφέραμε νωρίτερα με στόχο κρυσφήγετο και βαρύ οπλισμό της DHKP-C εις την Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.
Ο Ισμαήλ Ζατ βρίσκονταν εκεί, μαζί με τον Σαντί Νατσί Ουζπολάτ και άλλους τρομοκράτες της οργάνωσης.
Βλέπετε τη φωτογραφία του που δόθηκε στη δημοσιότητα από αυτή τη σύλληψη του παρακάτω.


Πηγή: DocumentONews.gr

Όπως και στη προηγούμενη περίπτωση, η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του αλλά η Ελλάδα αρνήθηκε το 2018 και εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι τη σύλληψη του το Μάρτιο του 2020 στο νέο πυρήνα της DHKP-C στην Αθήνα.
Παρακάτω είναι ακόμα μία φωτογραφία του ως καταζητούμενος από τις τουρκικές αρχές.


Πηγή: BirlikGazetesi.org

5. Χασάν Καγιά
Στο νούμερο πέντε έχουμε τον 43 ετών Χασάν Καγιά που όπως θα περίμενε κανείς, έχει μία παρόμοια «καριέρα» στο χώρο της τρομοκρατίας.
Η πρώτη του σύλληψη που εντοπίσαμε από ανοικτές πηγές ήταν στη Τουρκία το Μάιο του 2011 κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης κατά της DHKP-C, ενώ από το 2015 ήταν στη διαδικτυακή λίστα καταζητούμενων της Τουρκίας που είναι γνωστή ως η «Γκρι Λίστα».
Κάποιες αναφορές σε ομάδες ακροαριστερών οργανώσεων ανέφεραν ότι είχε πεθάνει το 2013 στη φυλακή.
Εν τέλει, βρέθηκε στην Ελλάδα και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2020 στην υπόθεση του κρυσφήγετου στα Σεπόλια.


Πηγή: Skai.gr

6. Χαλίλ Ντεμίρ
Οι πρώτες αναφορές που συναντάμε για τον επίσης 43 ετών Χαλίλ Ντεμίρ είναι από το Νοέμβριο του 2017 όταν λίγο πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα συνελήφθη με βαρύ οπλισμό στην Αθήνα, στην ίδια επιχείρηση που αναφέραμε και παραπάνω.
Βλέπετε τη φωτογραφία από τη σύλληψη του το 2017 παρακάτω.


Πηγή: DocumentONews.gr

Ο συγκεκριμένος, ακολουθώντας το εγχειρίδιο της οργάνωσης διέθετε επίσης μία πληθώρα πλαστών εγγράφων και προσπαθούσε να κρατάει χαμηλό προφίλ.
Κάποια από τα πλαστά του έγγραφα που υπάρχουν σε ανοιτκές πηγές από τη σύλληψη του 2017 είναι αυτά που βλέπετε στη συνέχεια.
Δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού χρώματος ροζ, δύο άδειες οδήγησης, δύο δελτία ταυτότητος, διαβατήριο, και κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Όπως βλέπετε τα ονόματα που είχε χρησιμοποιήσει σε αυτά τα πλαστά έγγραφα ήταν Αλί Γκιουζέλ, Χριστόφορος Αλεβιζόπουλος, Ερδάλ Καρά, και Ερκάν Κουτλού.


Πηγή: Matrix24.gr

Αντίστοιχα και με τις προηγούμενες περιπτώσεις, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα την έκδοση του το οποίο η Ελλάδα αρνήθηκε το 2018. Εν συνεχεία, το 2019 η Τουρκία τον συμπεριέλαβε εις τη «Γκρι Λίστα» ως τρομοκράτη, μέλος της DHKP-C, και εν τέλει, συνελήφθη το Μάρτιο του 2020 στην επιχείρηση του κρυσφήγετου από τα Σεπόλια.
Παρακάτω είναι η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη πρόσφατη σύλληψη του, που επίσης έχει ημερομηνία του 2019 και αναφέρει Γ.Ε.Ε. Έυβοιας που ίσως να υποδυκνύει ότι είχε και άλλες συλλήψεις ή επαφές με τις αρχές μετά την αποφυλάκιση του από τη σύλληψη του 2017.


Πηγή: Skai.gr

7. Αλί Ερκάν Γκόκογλου
Αυτός ο 52 ετών τρομοκράτης επίσης συνελήφθη στην ίδια επιχείρηση των ελληνικών αρχών το 2017, αλλά η ιστορία του έχει ενδιαφέρον καθώς ήτο επί δεκαετίες καταζητούμενος στη Τουρκία, και ασφαλώς εντός της «Γκρι Λίστας» της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Παρακάτω βλέπετε τη φωτογραφία του από τη τουρκική «Γκρι Λίστα» τρομοκρατών της DHKP-C.

Πηγή: Son.tv

Όπως αποκαλύφθηκε από τις ελληνικές αρχές, ο Αλί Ερκάν Γκόκογλου είχε πλαστά έγγραφα με το όνομα Ισμαήλ Σαρ, και με τόπο γέννησης τη Κομοτηνή, αλλά εκδούσα αρχή στο Κολωνό.
Ένας έξυπνος συνδυασμός για έναν Κούρδο τρομοκράτη που θέλει να περάσει απαρατήρητος στη περιοχή της Αττικής.
Βλέπετε τη πλαστή του ταυτότητα εδώ.


Πηγή: DocumentONews.gr

Κατά τον ίδιο τρόπο, αυτός ο τρομοκράτης της DHKP-C είχε επίσης αγοράσει πλαστά έγγραφα άδειας οδήγησης και διαβατηρίου με το ίδιο ψεύτικο όνομα, Ισμαήλ Σαρ.
Τα βλέπετε και αυτά στη συνέχεια.


Πηγή: DocumentONews.gr

Και αυτός βρίσκονταν στο πυρήνα της DHKP-C εις το Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, και εκεί εβρέθησαν και άλλα πλαστά έγγραφα για απόκρυψη της ταυτότητος του.
Τα παραθέτουμε και αυτά στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, βλέπετε ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού χρώματος ροζ, τουρκική ταυτότητα, και τουρκικό διαβατήριο με άδεια παραμονής στη Γερμανία.
Σε αυτά τα πλαστά έγγραφα βλέπουμε να χρησιμοποιεί τα ονόματα Χουσείν Γκακίλ και Σερκάν Γιεσιλντάχ.


Πηγή: Matrix24.gr

Ασφαλώς, το Μάρτιο το 2020 συνελήφθη ξανά λόγω του οπλοστασίου στα Σεπόλια καθώς ήταν και αυτός μέλος του νέου αυτού πυρήνα της τρομορατικής οργάνωσης DHKP-C.
Βλέπετε τις φωτογραφίες από τις δύο συλλήψεις του στην Ελλάδα παρακάτω, όπου και πάλι βλέπουμε μία με ημερομηνία εντός του προηγούμενου έτους (2019) που υποδυκνύει ότι υπήρξαν και άλλες επαφές με τις ελληνικές αρχές από τη περίοδο αποφυλάκισης του, έως και τη σύλληψη του Μαρτίου του 2020.


Πηγή: DocumentONews.gr & Skai.gr

8. Χαζάλ Σετσέρ
Η Χαζάλ ήτο η δεύτερη γυναίκα-τρομοκράτης σε αυτή τη σύλληψη του οπλοστασίου από τα Σεπόλια το Μάρτιο του 2020. Η Χαζάλ Σετσέρ, ετών 23, είχε επίσης συλληφθή μαζί με τους προαναφερθέντες στην Αθήνα πριν την επίσκεψη του Ερντογάν με βαρύ οπλισμό το 2017.
Τη βλέπετε παρακάτω κατά τη προσαγωγή της στο δικαστήριο από εκείνη τη σύλληψη της.


Πηγή: Yekvucut.com

Για τη συγκεκριμένη δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για παλαιότερες τρομοκρατικές δράσεις της. Παρακάτω βλέπετε τις φωτογραφίες σύλληψης της από τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: Bursa.com & Skai.gr

9. Ανίλ Σαγιάρ
Ο Ανίλ Σαγιάρ, ετών 29, έχει αρκετό ενδιαφέρον διότι δείχνει τις ικανότητες στρατολόγησης που έχει η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C στο εξωτερικό.
Ο Α. Σαγιάρ γεννήθηκε στην Ολλανδία, αλλά έχει τουρκική καταγωγή. Αυτό του επέτρεπε άνετη κίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το 2013 η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών, AIVD, τον συνέλαβε στη Χάγη όταν σχεδίαζε μία επίθεση κατά του Ερντογάν που θα επισκέπτονταν τη Χάγη. Από τότε ήταν υπό στενή παρακολούθηση εις το τόπο κατοικίας του στη πόλη του Αϊντχόβεν, και τον Αύγουστο του 2017 η AIVD τον πρόσθεσε στη λίστα τρομοκρατών.
Μετά τη σύλληψη του, ο ίδιος δήλωσε ότι μεταβαίνει εις την Ελλάδα για διακοπές, αλλά όπως γνωρίζετε βάσει των παραπάνω το Νοέμβριο του 2017 συνελήφθη και αυτός στην ίδια επιχείρηση που προαναφέραμε, με το βαρύ οπλισμό σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο, και υποψίες για σχέδιο επίθεσης στον Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.
Στη κατοχή του είχε νόμιμο ολλανδικό διαβατήριο με αριθμό NRHP9B688, νόμιμη άδεια οδήγησης από την Ολλανδία, καθώς και ευρωπαϊκή κάρτα υγείας υπ’αριθμόν 09229194530002373517. Παρακάτω τον βλέπετε κατά τη προσαγωγή του στο δικαστήριο το 2017.


Πηγή: YeniSafak.com

Αντίστοιχα, δεν εκδόθηκε στη Τουρκία το 2018 και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος για να συλληφθεί ξανά το Μάρτιο του 2020 στην υπόθεση του οπλοστασίου από τα Σεπόλια. Βλέπετε τις ανάλογες φωτογραφίες της σύλληψης του παρακάτω.

Πηγή: Skai.gr

10. Μπουράκ Αγκαρμίς
Ο Μπουράκ Αγκαρμίς, ετών 26, ήταν προσωπικός φίλος του Ανίλ Σαγιάρ από τη πόλη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, καθώς και ο ίδιος γεννημένος στην Ολλανδία από τουρκική οικογένεια, ζούσε στην ίδια πόλη, και ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.
 Όπως και στο προηγούμενο, παρακολουθούνταν από την ολλανδική AIVD από το 2013 όταν συνέβη το περιστατικό με τον Ερντογάν στη Χάγη, και από τον Αύγουστο του 2017 ήταν και αυτός στη λίστα τρομοκρατών της υπηρεσίας πληροφορίων της Ολλανδίας, και μετέπειτα της ΕΥΠ έπειτα από διαμοιαρσμό πληροφοριών των δύο υπηρεσιών.


Πηγή: Skai.gr

Στη σύλληψη του το 2017 βρέθηκαν στη κατοχή του τόσο αυθεντικά έγγραφα των ολλανδικών αρχών, όσο και πλαστά έγγραφα. Συγκεκριμένα, βλέπετε παρακάτω ένα τουρκικό διαβατήριο, τουρκική ταυτότητα, μία κάρτα γυμναστηρίου της Καλλιθέας, άδεια κατοίκου Ολλανδίας, και ολλανδική άδεια οδήγησης.
Επίσης, βλέπετε ότι είχε χρησιμοποιήσει και το ψεύτικο όνομα Τσκαλάν Νσο.


Πηγή: Matrix24.gr

11. Σινάν Τσαμ
Ο τελευταίος συλληφθέντας ήτο ο 24 ετών Σινάν Τσαμ που τον βλέπετε και στη συνέχεια.
Και ο ίδιος ήταν ένας αρκετά υψηλού προφίλ τρομοκράτης χωρίς να κρύβει ιδιαιτέρως τις δράσεις του.
Η πρώτη γνωστή σύλληψη του ήταν το 2016 στη Τουρκία, δηλαδή σε ηλικία 20 ετών, η οποία οδήγησε σε δύο έτη φυλάκισης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τη δίκη του.


Πηγή: Facebook.com

Το 2018 έκανε παράπονα για τις συνθήκες διαβίωσης εις τα τουρκικά φυλακάς Τύπου 2 στη περιοχή Τεκιρντάγ, και μετά τη ποινή του αποφυλακίσθη και μετέβη μυστικά εις την Ελλάδα.
Από την ακόλουθη φωτογραφία των ελληνικών αρχών, φαίνεται ότι ο Σ. Τσαμ συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2019 στη Γ.Ε.Ε. Ορεστιάδας.
Δυστυχώς, δεν εντοπίσαμε το λόγο σύλληψης ή κράτησης του για αυτό το περιστατικό.


Πηγή: EnSonHaber.com

Και ασφαλώς, λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2020 συνελήφθη ξανά από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, για συμμετοχή στο νέο πυρήνα της DHKP-C με το οπλοστάσιο στα Σεπόλια.
Παρακάτω είναι μία φωτογραφία του από μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2015, ευρισκόμενος εις τη Τουρκία.


Πηγή: Facebook.com

Κλείνοντας, όπως βλέπετε όλοι ήτο γνωστοί τρομοκράτες που γνωρίζουν καλά το «σύστημα» και έχουν διασυνδέσεις και πόρους ώστε να κινούνται εντός και εκτός της Τουρκίας.
Μάλιστα, υπάρχουν πολλές αναφορές εδώ και δεκαετίες στο τουρκικό τύπο που αναφέρουν ότι η ηγεσία της DHKP-C έχει/είχε διασυνδέσεις με τη μυστική οργάνωση «Ergenekon» (περισσότερα εις το άρθρο μας «Το σχέδιο Kafes της Τουρκίας») ως εκτελεστικά όργανα, χωρίς πάντοτε να γνωρίζουν τον αντικειμενικό σκοπό των δράσεων τους, και πιστεύοντας ότι είναι προς υποστήριξη της πολιτικής ιδεολογίας τους.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η δράση τους αποδυκνύει ότι δήλωσαν και οι ελληνικές αρχές κατά τη σύλληψη του Μαρτίου του 2020. Δηλαδή, ότι ο στόχος τους δεν ήταν η Ελλάδα, απλά η Ελλάδα αποτελεί ένα «βολικό» σημείο για προετοιμασία και σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στη Τουρκία.
Άρα μπορούμε να καταλήξουμε στο ότι η ΕΥΠ βάσει της μακράς τρομοκρατής δράσης τους τους παρακολουθούσε στενά, και όταν εθεωρήθη ότι έχουν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία ή υπήρχε κίνδυνος επικείμενης επίθεσης, προέβησαν στη σύλληψη τους σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Δυστυχώς, βάσει των παραπάνω στοιχείων δε θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση εάν έπειτα από λίγους μήνες ή χρόνια δούμε ακόμα μία είδηση σύλληψης τους, ή ακόμα χειρότερα, τρομοκρατικής επίθεσης με αποτέλεσμα θανάτους αθώων ανθρώπων.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου