Μπάρα

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό η Ηετιώνεια Πύλη

Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αυτός της Ηετιώνειας Πύλης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη διαμόρφωση και ανάδειξή του ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 7:30 μμ, με ξενάγηση για τους επισκέπτες. Το έργο υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων του υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Αττικής (700.000 ευρώ).
Παράλληλα, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, στο «Καστράκι» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανάπλασης του χώρου σε έκταση 20 στρεμμάτων. Η μελέτη έγινε από το δήμο, ο οποίος και θα υλοποιήσει το έργο, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί το σύνολο του έργου της ανάπλασης με 3.500.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Ηετιώνεια Πύλη

«Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας που μαζί με την Ηετιώνεια θα συγκροτήσει έναν πόλο πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου με έκταση πάνω από 40 στρέμματα που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της» αναφέρεται σε ανακοίνωσης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που μαζί με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (Σάββατο 25 Αυγούστου) διοργανώνουν ξενάγηση (7:30-9:00) στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και συναυλία (9 μμ) με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και το Σωτήρη Μπαλλά.

Πηγή: efsyn.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου