Μπάρα

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Κριτικές Όπλων: Καραμπίνα Winchester SXP Desert Defender

Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία με καραμπίνες. Ωστόσο, μία από τις λίγες καραμπίνες με τις οποίες έχουμε μία σχετικά καλή εμπειρία είναι η SXP της αμερικανικής εταιρίας Winchester, και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Desert Defender. Ένα πολύ όμορφο όπλο που μας εντυπωσίασε με την απόδοση του και σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τη κριτική μας. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.


Πηγή: Reddit.com

Όπως βλέπετε και από τη παραπάνω φωτογραφία, η έκδοση «Desert Defender» (Προστάτης της ερήμου) έχει το χρώμα της ερήμου από όπου πήρε και το όνομα της αλλά πέρα από αυτό είναι μία κλασική καραμπίνα SXP της εταιρίας Winchester. Παραθέτουμε τη περιγραφή της από την εταιρία Winchester σε ελληνική απόδοση εδώ.

Ένα σκληρό και ευέλικτο όπλο. Αυτή δεν είναι μία ακόμα καραμπίνα για «άμυνα στο σπίτι» που κάθεται ήρεμα και περιμένει για ένα περιστατικό που ίσως να μη συμβεί ποτέ. Αυτή η SXP είναι ένα μικρό όπλο με ανθεκτική και όμορφη βαφή που μπορείς να το πετάξεις μαζί με τον εξοπλισμό σου όταν πηγαίνεις εκτός δρόμου, για κατασκήνωση, ψάρεμα, ή απλά μακριά από τα αστικά κέντρα. Κατασκευασμένη για τσοκ τύπου Invector-Plus, μπορείς να έχεις τέλειες συγκεντρώσεις για μικρά ζώα, βιδώνεις το κατάλληλο τσοκ για τα φυσίγγια της επιλογής σου, ή ένα βελτιωμένο τσοκ για δράμια ή μονόβολα για άμυνα από αρκούδες ή οποιαδήποτε άλλη απειλή μπορεί να βρεις στη φύση.

Πηγή: TheGunParlor.com

Αναφορικά με τη τιμή της, είναι εντυπωσιακά χαμηλή περίπου στα $300 και έχει σίγουρα υψηλή ποιότητα κατασκευής. Χρωμιωμένη εσωτερικά κάννη μήκους 18″ (45.72 εκατοστά), αφαιρούμενο σκοπευτικό της TruGLO, κοντάκιο με επίστρωση Inflex 1 για απόσβεση της ανάκρουσης, βαφή υψηλής αντοχής, και βάρος μόλις 2.84 κιλά (άδεια). Όσον αφορά τη χωρητικότητα, ο εργοστασιακός γεμιστήρας χωράει 5 φυσίγγια διαμετρήματος 12-gauge.

Πηγή: TabancaTufek.com

Αρκετά όμως με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε αυτό το όπλο ήταν πριν από μερικά χρόνια, και από τότε μέχρι σήμερα το έχουμε δοκιμάσει δεκάδες φορές σε αρκετές διαφορετικές συνθήκες και με πολλά και διάφορα πυρομαχικά. Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι καραμπίνες δεν είναι από τους τύπους όπλων με τους οποίους έχουμε μεγάλη εμπειρία, αλλά με αυτή τη περιορισμένη εμπειρία, το συγκεκριμένο μας άφησε πολύ θετικά συναισθήματα. Είναι ένα ευέλικτο όπλο με συνολικό μήκος 97.79 εκατοστά, πάρα πολύ ελαφρύ, και εντυπωσιακά αξιόπιστο. Επιπρόσθετα, είναι μέχρι σήμερα η καραμπίνα με το πιο ομαλό όπλισμα που έχουμε δοκιμάσει, και πολύ στιβαρή κατασκευή. Κυριολεκτικά όσο και αν τη ταρακουνήσεις δεν ακούγεται τίποτα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οπότε, ναι, έχουμε σχεδόν μόνο θετικά πράγματα να γράψουμε για αυτό το όπλο. Ίσως τα μοναδικά αρνητικά να είναι ότι χωράει μόνο 5 φυσίγγια στο γεμιστήρα που όμως είναι λογικό βάσει του μικρού του μεγέθους. Επίσης, λόγω των μικρών του διαστάσεων ίσως να μην είναι πολύ βολικό όπλο για πολύ μεγαλόσωμους ανθρώπους. Τέλος, κατασκευάζεται στη Κωνσταντινούπολη στη Τουρκία που έχει δημιουργήσει διάφορα αρνητικά σχόλια προς τη Winchester.

Πηγή: BoulouChasse.fr

Οι καραμπίνες είναι με μεγάλη διαφορά από τα πιο θανατηφόρα και ευέλικτα όπλα για καταστάσεις αυτοάμυνας. Έχουν τεράστια ισχύ, δέχονται ένα ατελείωτο αριθμό διαφορετικών πυρομαχικών, είναι πανεύκολα στη στόχευση, και σε αποστάσεις έως και 50 μέτρων (πολύ παραπάνω από τις περισσότερες ένοπλες συμπλοκές αυτοάμυνας) είναι αρκετά εύστοχα. Οπότε μία καραμπίνα έχει χωρίς αμφιβολία τη θέση της σε αυτό το χώρο. Που όμως στέκεται η SXP Desert Defender σε αυτό;

Πηγή: BayouShooter.com

Η SXP Desert Defender εταιρίας Winchester προσφέρει μία μοναδική αναλογία απόδοσης προς τιμή. Για το χώρο της αυτοάμυνας τη θεωρούμε μία πάρα πολύ καλή πρόταση κυρίως λόγω του συνδυασμού των διαστάσεων της και του βάρους της. Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο της SXP, είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά οπότε εάν σας ενδιαφέρει η εμφάνιση ίσως να είναι καλή ιδέα να του ρίξετε μία ματιά. Το σίγουρο είναι ότι με αυτά τα χρήματα δε γνωρίζουμε πολλά όπλα τέτοιας ποιότητας και αξιοπιστίας.

Πηγή: ArmsList.com

Πηγή: defensegr.wordpress.com

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου