Μπάρα

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Γενναία απόφαση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: Αίθουσα “Ελένη Παπαδάκη” προς τιμήν της δολοφονημένης από το ΚΚΕ ηθοποιού!


Ο νέος Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδης, αποφάσισε μία από τις αίθουσες του «ΡΕΞ» να ονομαστεί Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη».
Με αυτήν την γενναία απόφαση αποκαθίσταται 75 χρόνια μετά με τρόπο απτό η μνήμη της Ελένης Παπαδάκη, η δολοφονία της οποίας από την ΟΠΛΑ, την ένοπλη τρομοκρατική πολιτοφυλακή του ΚΚΕ, συντάραξε μετά την απελευθέρωση των Αθηνών, τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Η Ελένη Παπαδάκη ήταν η κορυφαία ηθοποιός της εποχής της με ερμηνείες σε ρόλους που άφηναν εποχή. Ιδιαίτερα δημοφιλής και αδιαμφισβήτητα προικισμένη δαψιλώς με ταλέντο καθηλωτικό που συνεχώς ξεδιπλωνόταν επί σκηνής.

Κατηγορήθηκε από το κομμουνιστοκρατούμενο και εαμογενές σωματείο των ηθοποιών ότι συνεργάστηκε με τις κατοχικές δυνάμεις και χαρακτηρίστηκε ως “δωσίλογη”, γεγονός το οποίο πυροδότησε την θρυαλλίδα της εξόντωσης της με τρόπο απεχθή- το πτώμα της βρέθηκε ένα μήνα μετά την εκτέλεση σε άθλια κατάσταση.
Πολιτικό έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, ανάλογο με εκείνο της Ελένης Γκατζογιάννη από από άποψη συμβολισμού. Βεβαίως, ουδέποτε η Ελένη Παπαδάκη συνεργάστηκε με τους Ναζί. Το γεγονός της διατήρησης ερωτικού δεσμού με τον κατοχικό Πρωθυπουργό Ράλλη υπήρξε η αφορμή για να κατηγορηθεί αδίκως, ενώ στην πραγματικότητα εκμεταλλεύτηκε αυτήν την επαφή για να βοηθά τους συναδέλφους της που πρόσκειντο στο ΕΑΜ γλιτώνοντας τους από τα χειρότερα σε πλείστες όσες περιπτώσεις.
Ο “Ριζοσπάστης” δυσαρεστήθηκε με αυτήν την απόφαση του κυρίου Λιγνάδη, όπως και όλος ο κατσαπλιάδικος εσμός που εμφορείται από αντίστοιχες απόψεις. Όσο αυτοί επιμένουν να δολοφονούν 75 χρόνια μετά ηθικά προσωπικότητες όπως η Ελένη Παπαδάκη, αλλά τόσο θα υπάρχουμε εμείς για να αποκαθιστούμε την ιστορική αλήθεια, να εφαρμόζουμε στην πράξη την εθνική συμφιλίωση και να σπάμε το απόστημα της αριστερής ιδεολογικής τρομοκρατίας. Συγχαρητήρια στον κ. Λιγνάδη για το σθένος του και την γενναιότητα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου