Μπάρα

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Παράδοση παραλαβή Κυβερνήτου Κ/Φ ΝΑΥΜΑΧΟΣ
Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε η Παράδοση Παραλαβή κυβερνήτου στην κανονιοφόρο ( Ρ19 ) ΝΑΥΜΑΧΟΣ.

Η Κ/Φ ΝΑΥΜΑΧΟΣ είναι το δεύτερο πολεμικό πλοίο στην ιστορία του Π.Ν.που φέρει την ονομασία αυτή που προέρχεται από την σύνθεση των λέξεων «ναύς» (πλοίο) και «μαχητής» και υποδηλώνει τον πολεμιστή/μαχητή που διεξάγει τον κατά θάλασσα αγώνα επί πολεμικών πλοίων.Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό βροχή παρουσία του Διοικητή Πλοίων Επιτήρησης Πλοιάρχου Βασιλείου Μπελεσιώτη Π.Ν. 


Στην τελετή παρέστησαν εκτός των ανδρών του Πληρώματος της κανονιοφόρου και η Σύζυγος του Απερχόμενου Κυβερνήτη Πλωτάρχη Ν. Μπεκατώρου Π.Ν.  κυρία Χρύσα Μπεκατώρου καθώς και ο πατέρας και ο θείος του νέου Κυβερνήτη Πλωτάρχη Λεωνίδα Δρακόπουλου Π.Ν. κύροι, Χρήστος και Γεώργιος Δρακόπουλος αντίστοιχα.


Μετά την τελετή που έλαβε μέρος στον Ντόκο του λιμανιού κάτω από έντονη βροχή οι παρευρισκόμενοι επιβιβάστηκαν στο Πλοίο που ακολούθησε μικρή Δεξίωση και Ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών μεταξύ πληρώματος, Διοικητή Π/Ε και παλαιού και νέου Κυβερνήτη.

Καθώς και η Ανθοδέσμη που παραδόθηκε στην σύζυγο του απερχόμενου κυβερνήτη.Στο τέλος ο Απερχόμενος Κυβερνήτης Πλωτάρχης Κύριος Ν. Μπεκατώρος Π.Ν. χαιρέτισε το πλήρωμα της Κανονιοφόρου έναν έναν Ευχόμαστε στον μεν Απερχόμενο κυβερνήτη καλή Συνέχεια στην Θητεία του και στον Νέο Κυβερνήτη Καλές Θάλασσες και ο Προστάτης Άγιος να είναι στο πλευρό του και στο Πλευρό του Πλοίου και του Πληρώματος.Λίγα λόγια για την Κ/Φ ΝΑΥΜΑΧΟΣ όπως την παρουσιάζει η Ιστοσελίδα του Πολεμικού ναυτικού.Ο θυρεός της ΚΦ ΝΑΥΜΑΧΟΣ απεικονίζει παλαιό πλοίο του ιδίου τύπου με ιστία, πάνω στα οποία διασταυρώνονται σταυρός και ξίφος. Η παράσταση συμβολίζει τον υπέρ «Πίστεως και Πατρίδος» αγώνα των πληρωμάτων των πλοίων, που έλαβαν μέρος στην Επανάσταση του 1821.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μέγιστο μήκος: 54,75 μ
Μέγιστο πλάτος: 10,50 μ
Μέγιστο βύθισμα: 3,4 μ
Εκτόπισμα: 516 τόνοι
Μέγιστη ταχύτητα: 23,7 κόμβοι
Μέγιστη ακτίνα ενεργείας: 2800 ν.μ.
Ενδιαιτήσεις: 67 άτομα
Κύριες Μηχανές: Δύο ΜΤ U 12 V POWER 2 X 5000 hp KW
Γεννήτριες ισχύος: Τρείς DEMP / MAN , με ισχύ 3 X 184 KW
RHIB : Μία Mostro 6,2 μ με 90 HP  και Μία Barracuda 4,2 μ, με 25 ΗΡ.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πυροβόλο OTO MELARA 76/62
Πυροβόλο BOFFORS OTO BREDA 40L70
Δύο Πυροβόλα RHEIMENTAL 20mm
K/B STINGER
Έχει τη δυνατότητα μεταφόρας και πόντισης ναρκών MK-6,MK-18 και  ΜΚ-55.
Οπτικός Κατευθυντήρας PANDA MOD 0 +BU

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ

Ραντάρ Επιτήρησης ΤRITON Air-SurfaceRadar
 Ραντάρ Ναυτιλίας  DECCA BRIDGEMASTER 250E
 Ραντάρ Ναυτιλίας SIMRAD BROADBANN
 Η/Ο MILTECH
 Ραντάρ ORION 10 XP
 Σ.Δ.Β. NA -21 mod 0

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σύστημα ESM : DR 2000 ARIAL/51
IFF σύστημα : IFF MK 12 Mod 4
Ζέυξη δεδομένων LINK 11
Αντίμετρα εναντίον Ρ/Ε:  4 τριπλές μονάδες εκτόξευσης αναλωσίμων αντιμέτρων WEGMANN  

ΠΛΗΡΩΜΑ

Αξιωματικοί: 7
Υπαξιωματικοί: 46
Άνδρες Ειδικών Δυνάμεων: 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου