Μπάρα

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

- Εδώ σηκώνει ταχύτατες απελάσεις - Του Γιώργη Μασσαβέτα ...


 Νικος Αρτεμάκης
Άρθρο του: ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΣΣΑΒΕΤΑ

- Μετά την φονική συμπλοκή μεταξύ συμμοριών Αφγανών και Πακιστανών στην οδό Μενάνδρου, στην καρδιά της Αθήνας, για το ποιος θα… ελέγχει την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την… γεωγραφία του εισαγόμενου εγκλήματος.


Σε αδρές γραμμές η εικόνα έχει ως εξής :

* Ομόνοια και πέριξ: Ελέγχονται από εγκληματικά στοιχεία με ιδιαίτερα βίαιες συμπεριφορές από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Αλγερία. Εκεί βρίσκονται οι πιάτσες ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και ειδών παραεμπορίου. 

Επίσης πρόκειται για τα πλέον επικίνδυνα σημεία για πεζούς και ΙΧ, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινώς ληστρικές επιθέσεις.

* Γ’ Σεπτεμβρίου, Πατησίων και σχεδόν όλες οι κάθετες οδοί και πλατείες: Εδώ είναι το γκέτο της πορνείας. 
Με «νταβατζήδες» από Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.

* Εξάρχεια: Εδώ έχουμε διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ληστείες στον δρόμο, διαρρήξεις αυτοκινήτων, από συμμορίες Αλγερινών, Μαροκινών, Σύρων, Αλβανών και Ελλήνων.
Όταν προ ημερών εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση, είδαμε τις φωτογραφίες των 17 «μπουμπουκιών» που την συγκροτούσαν, όλοι κυρίως από βορειοαφρικανικές χώρες. 

Το ενδιαφέρον στοιχείο που περιείχε το ρεπορτάζ είναι ότι σχεδόν όλοι τους έχουν κατά καιρούς συλληφθεί, από τρεις έως δέκα φορές έκαστος, αλλά κάθε φορά αφήνονται ελεύθεροι.
Μας δίνετε λοιπόν την γεωγραφική κατανομή. 
Γνωρίζετε και τα πρόσωπα. 
Είτε ληστεύουν είτε διακινούν ναρκωτικά, κάνουν λαθρεμπόριο, σωματεμπορία, είτε πωλούν «προστασία», ως ένοπλοι, σε άλλους παρανόμους. 
Συνήθως ομοεθνείς τους. 

Οπότε τίθεται ένα απλό ερώτημα: Γιατί, όταν συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για κακουργήματα, είτε κατά συρροή πλημμελήματα, δεν απελαύνονται αμέσως στην χώρα καταγωγής τους;
Γιατί πρέπει να τους… συντηρούμε σε υπερφορτωμένες ελληνικές φυλακές, όπου το μόνο αποτέλεσμα είναι να κάνουν… μεταπτυχιακές σπουδές στην εγκληματικότητα, να συγκροτούν νέες συμμορίες και να κατευθύνουν, εκείθεν, τα «τσιράκια» τους που δεν έχουν συλληφθεί;
Χρειάζονται άλλα στοιχεία και αποδείξεις, για να γίνει κατανοητό ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, αλλά με λαθρομετανάστες, πολλοί από τους οποίους «την έχουν κοπανήσει» από τις χώρες τους επειδή ακριβώς διώκονταν, διότι δρούσαν και εκεί ως στελέχη του υποκόσμου;
Αν δεν εκπέμψουμε το μήνυμα ότι όποιος παρανομεί εκδιώκεται αμέσως και παραδίδεται στις αρχές της χώρας του (όπου δεν θα έχει τόσο… χαλαρή αντιμετώπιση), πώς θα ανακόψουμε το κύμα εισροής εγκληματικών στοιχείων;

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

eleftheriaonline.gr

Από Palmografos.com: Palmografos.com

Εδώ σηκώνει ταχύτατες απελάσεις – 

Του Γιώργη Μασσαβέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου