Μπάρα

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Ο Γερμανός που πολέμησε λιγότερο από μισή ώρα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Καταρρίφθηκε στην κρίσιμη μάχη των Αρδενών και δεν έριξε ούτε μια βολή...

 

Αμερικανοί στρατιώτες είχαν δει το αεροπλάνο να προσγειώνεται και έσπευσαν να αιχμαλωτίσουν τον πιλότο του.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος διήρκησε 2176 ημέρες, δηλαδή 52,224 ώρες. 
Όμως ο νεαρός Γερμανός πιλότος, Alfred Michael έδρασε σ’ αυτόν κάτι λιγότερο από μισή ώρα!   
Την Πρωτοχρονιά του 1945 ο Michael πήρε μέρος στην πρώτη και τελευταία πολεμική αποστολή του, την “Επιχείρηση Bodenplatte”. 
Επρόκειτο για την τελευταία επιθετική ενέργεια της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας (Luftwaffe) στη διάρκεια του Πολέμου. 
Στόχος των Γερμανών ήταν να πλήξουν 16 αεροδρόμια των Συμμάχων στο Δυτικό Μέτωπο και να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό τα στρατεύματά τους που τότε είχαν εμπλακεί σε σκληρό αγώνα εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στη διάρκεια της μάχης των Αρδενών στο Βέλγιο. 
Η έλλειψη έμπειρων πιλότων ανάγκασαν τη Luftwaffe να χρησιμοποιήσει για την επιχείρηση αυτή νεαρούς εκπαιδευόμενους πιλότους που είχαν ελάχιστες ώρες πτήσης και δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ ξανά σε πολεμική επιχείρηση. 
Έτσι δεν είναι περίεργο ότι τα περισσότερα αεροπλάνα των Γερμανών στη διάρκεια της “Επιχείρησης Bodenplatte” καταρρίφθηκαν πριν καν πλησιάσουν τους στόχους τους. 
Ένα από αυτά ήταν και το μαχητικό αεροπλάνο τύπου Me 109 που πετούσε ο Alfred Michael το οποίο χτυπήθηκε από αμερικανικά αντιαεροπορικά πυρά πάνω από τα γερμανογαλλικά σύνορα.
 
Ένα Messerschmitt Bf 109 εν δράσει το 1943. Πηγή


Όμως κατάφερε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ ένα χωράφι. 
Ο μόνος τραυματισμός του Michael ήταν ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από την καλύπτρα του αεροπλάνου όπως έβγαινε από τη θέση του. 
Αμερικανοί στρατιώτες είχαν δει το αεροπλάνο να προσγειώνεται και έσπευσαν να αιχμαλωτίσουν τον πιλότο του. 
Ο Michael τους αντιλήφθηκε και αν και ζαλισμένος από το χτύπημα στο κεφάλι, προσπάθησε να τρέξει προς ένα κοντινό δάσος για να αποφύγει την αιχμαλωσία. 
Όμως λίγο πριν μπει στο δάσος οι Αμερικανοί έριξαν δύο πυροβολισμούς μπροστά στα πόδια του και τον ανάγκασαν να σταματήσει και να παραδοθεί. 
 

Ο νεαρός γερμανός πιλότος χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι. 
Ήταν τόσο απόλεμος ώστε προσπάθησε να διαφύγει χωρίς να πάρει τον οπλισμό του. 
 
Όπως ανακάλυψαν αργότερα, μέσα στην ταραχή του ο Michael είχε ξεχάσει το πιστόλι του στο αεροπλάνο του και επίσης εξαιτίας της απειρίας του δεν είχε χρησιμοποιήσει καθόλου τα πολυβόλα του αεροπλάνου του πριν καταρριφθεί. 
Ο χρόνος που πέρασε από τη στιγμή που το αεροπλάνο του Michael βρέθηκε πάνω από την πρώτη γραμμή μέχρι που καταρρίφθηκε και ο ίδιος συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Αμερικανούς ήταν κάτι λιγότερο από μισή ώρα. 
 
Παρά ταύτα είναι και αυτός ένας από τους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα με πολεμικό τραύμα! 
 
αρχική εικόνα: Pinterest... 
 
Ένα Messerschmitt Bf 109 εν δράσει το 1943. Πηγή...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-germanos-poy-polemise-ligotero-apo-misi-ora-ston-v-pagkosmio-polemo/
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος διήρκησε 2176 ημέρες, δηλαδή 52,224 ώρες. Όμως ο νεαρός Γερμανός πιλότος, Alfred Michael έδρασε σ’ αυτόν κάτι λιγότερο από μισή ώρα! Την Πρωτοχρονιά του 1945 ο Michael πήρε μέρος στην πρώτη και τελευταία πολεμική αποστολή του, την “Επιχείρηση Bodenplatte”. Επρόκειτο για την τελευταία επιθετική ενέργεια της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας (Luftwaffe) στη διάρκεια του Πολέμου. Στόχος των Γερμανών ήταν να πλήξουν 16 αεροδρόμια των Συμμάχων στο Δυτικό Μέτωπο και να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό τα στρατεύματά τους που τότε είχαν εμπλακεί σε σκληρό αγώνα εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στη διάρκεια της μάχης των Αρδενών στο Βέλγιο. Η έλλειψη έμπειρων πιλότων ανάγκασαν τη Luftwaffe να χρησιμοποιήσει για την επιχείρηση αυτή νεαρούς εκπαιδευόμενους πιλότους που είχαν ελάχιστες ώρες πτήσης και δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ ξανά σε πολεμική επιχείρηση. Έτσι δεν είναι περίεργο ότι τα περισσότερα αεροπλάνα των Γερμανών στη διάρκεια της “Επιχείρησης Bodenplatte” καταρρίφθηκαν πριν καν πλησιάσουν τους στόχους τους. Ένα από αυτά ήταν και το μαχητικό αεροπλάνο τύπου Me 109 που πετούσε ο Alfred Michael το οποίο χτυπήθηκε από αμερικανικά αντιαεροπορικά πυρά πάνω από τα γερμανογαλλικά σύνορα. Διαβάστε ακόμα: Το άγνωστο σαμποτάζ των εργατών σε γερμανικό εργοστάσιο κατασκευής αντιαεροπορικών βλημάτων. Έβαζαν ελάχιστη πυρίτιδα στα πυρομαχικά για να μην πέφτουν τα αεροπλάνα! Ένα Messerschmitt Bf 109 εν δράσει το 1943. Πηγή Όμως κατάφερε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ ένα χωράφι. Ο μόνος τραυματισμός του Michael ήταν ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από την καλύπτρα του αεροπλάνου όπως έβγαινε από τη θέση του. Αμερικανοί στρατιώτες είχαν δει το αεροπλάνο να προσγειώνεται και έσπευσαν να αιχμαλωτίσουν τον πιλότο του. Ο Michael τους αντιλήφθηκε και αν και ζαλισμένος από το χτύπημα στο κεφάλι, προσπάθησε να τρέξει προς ένα κοντινό δάσος για να αποφύγει την αιχμαλωσία. Όμως λίγο πριν μπει στο δάσος οι Αμερικανοί έριξαν δύο πυροβολισμούς μπροστά στα πόδια του και τον ανάγκασαν να σταματήσει και να παραδοθεί. Ο νεαρός γερμανός πιλότος χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι. Ήταν τόσο απόλεμος ώστε προσπάθησε να διαφύγει χωρίς να πάρει τον οπλισμό του. Όπως ανακάλυψαν αργότερα, μέσα στην ταραχή του ο Michael είχε ξεχάσει το πιστόλι του στο αεροπλάνο του και επίσης εξαιτίας της απειρίας του δεν είχε χρησιμοποιήσει καθόλου τα πολυβόλα του αεροπλάνου του πριν καταρριφθεί. Ο χρόνος που πέρασε από τη στιγμή που το αεροπλάνο του Michael βρέθηκε πάνω από την πρώτη γραμμή μέχρι που καταρρίφθηκε και ο ίδιος συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Αμερικανούς ήταν κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Παρά ταύτα είναι και αυτός ένας από τους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα με πολεμικό τραύμα! αρχική εικόνα: Pinterest...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-germanos-poy-polemise-ligotero-apo-misi-ora-ston-v-pagkosmio-polemo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου