Μπάρα

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

“ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ”. ΘΑ ΠΑΡΑΦΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ipsania- mat

Πιάσαμε πάτο ως κράτος και ως κοινωνία, κάντο όπως στην Ισπανία

Σοκάρει η υποψία αυστηρών αστυνομικών μέτρων τα Χριστούγεννα

«Έφοδος στο τραπέζι με τη γαλοπούλα»

Του Νίκου Τσιαμτσίκα, από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Σοκάρει ακόμη και η υποψία ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχεδιάζουν να βάλουν την αστυνομία να «μπουκάρει», Χριστουγεννιάτικα στα σπίτια των νοικοκυραίων που κάνουν ρεβεγιόν, για να ελεγχθεί αν κάθονται περισσότεροι στο γιορτινό τραπέζι, απ’ όσους επιτρέπουν τα μέτρα.

Έτσι αντί να δούμε φέτος χαρούμενα πρόσωπα γύρω από τη γαλοπούλα, θα βλέπουμε ένστολους να σέρνουν χειροπόδαρα απ’ την τραπεζαρία των σπιτιών τους τον κοσμάκη, επειδή κάποιος ρουφιάνος γείτονας, τους κατήγγειλε ότι στο τραπέζι κάθεται επιπλέον η γιαγιά, ο παππούς ένας θείος και ένας μπατζανάκης παραπάνω.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών φρουρών Στρατής Μπαλάσκας, εξέφρασε την ανησυχία των συναδέλφων του οι οποίοι από τώρα, συζητούν στα πηγαδάκια, το ενδεχόμενο να αρνηθούν να πράξουν κάτι τόσο απροκάλυπτα αντισυνταγματικό, ακόμη κι αν διαταχθούν από την υπηρεσία.

«Δεν αισθανόμαστε καλά να πρέπει αντί να γιορτάσουμε να πρέπει να πάμε να χτυπάμε τις πόρτες του κοσμάκη» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κάνοντας ξεκάθαρο ότι, κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, που δεν σταματούν ν’ αποτελούν τον σάκο του μποξ, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ως εδώ και μη παρέκει.

Όπως έχει γίνει από καιρό γνωστό και μάλιστα δια στόματος του ιδίου του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία περισσότερων από εννέα  (9) ατόμων σε κάθε οικογενειακό γιορτινό τραπέζι και μάλιστα για να τηρηθεί το μέτρο θα υπάρξουν έλεγχοι και εισβολή της αστυνομίας, όπου χρειαστεί, για να πέσουν τα βαριά πρόστιμα. Αλίμονο στους πολύτεκνους. Οι μισοί θα τρώνε στο ισόγειο και υπόλοιποι στην … ταράτσα.

Μ’ αυτό τον τρόπο και αυτό το φόβο, επιχειρούν να διαλύσουν εντελώς απροκάλυπτα πλέον την κορυφαία Χριστιανική γιορτή που είναι οικογενειακή και λόγω της εποχής δεν μπορεί να γίνεται παρά σε κλειστούς χώρους, δίνοντας παράλληλα καίριο χτύπημα στο θεσμό της οικογένειας. Μ’ αυτό άλλωστε έχουν λυσσάξει : Παθαίνουν αμόκ με την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια και ηδονίζονται, με την παρακμή, την ανωμαλία και την συστηματική αλλοίωση του εθνικού κοινωνικού ιστού.

Το σχέδιο, προβλέπει να υπάρχουν εισαγγελείς «παρα πόδα» και σε περιπτώσεις καταγγελιών για … δυνατή μουσική, θα επεμβαίνουν μαζί με την αστυνομία, σπάζοντας πόρτες διαμερισμάτων. Έτσι κανονίστε λοιπόν να γιορτάσετε… χαμηλόφωνα, σαν να βρίσκεστε υπό διωγμό  την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ή της Τουρκοκρατίας, μη βγάλετε άχνα, μην χτυπάτε δυνατά τις μασέλες τρώγοντας τη γαλοπούλα και … προς Θεού, μην τολμήσετε και τσουγκρίσετε δυνατά κανένα ποτήρι. Πόσο μάλλον μη διανοηθείτε να βάλετε κανένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι στο πικ άπ. Φανταστείτε σε πόσα κομμάτια θα διαλύσει τη γαλοπούλα μια «κρότου λάμψης».

Όσοι δε, έχετε καμιά κακιασμένη γεροντοκόρη για γειτόνισσα, ή κανέναν «οβριό» που μισεί τα Χριστούγεννα και τις γιορτές, φυλαχτείτε, φορέστε καμιά αντιασφυξιγόνο μάσκα, βάλτε καμιά ντουλάπα πίσω απο την πόρτα κι ετοιμαστείτε να πηδήσετε απ’ τα μπαλκόνια, για να μην περάσετε σιδεροδέσμιοι στα κελιά των σερίφηδων του Χρυσοχοϊδη, τις άγιες μέρες που έρχονται.

Φτάσαμε στον πάτο και δεν πάει παρακάτω, όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, προστάζει τους πολίτες να χωριστούν ως οικογένειες και να κάνουν γιορτές μόνο τέσσερις τέσσερις, για «ν’ αποφευχθούν οι συνάξεις». Τόσο πολύ μας νοιάζονται και μας αγαπάνε.

Να γιορτάσουμε σαν κλέφτες στα βουνά, σαν κυνηγημένοι, να δούμε με δυσπιστία και να «προφυλαχτούμε» μη μας κολλήσει τον «κοροϊδοιό» ο αδελφός, η μάνα, η κόρη ή ο Παππούς μας. Μήπως να τους καταδώσουμε κι αυτούς τις μέρες των Χριστουγέννων και να χειροκροτούμε τους αστυνομικούς που θα τους σέρνουν στα κρατητήρια;

Έτσι λοιπόν, «για ν’ αποφύγουμε το τρίτο κύμα, έτσι πρέπει να γίνει», αποφασίζει και διατάζει ο κ. Πρωθυπουργός. Για το καλό μας.

Μόνο που όταν συμμαζεύονταν και γελοιοποιούσαν το κράτος και τα μέτρα του, τα μηρυκαστικά των χιλιομασημένων «αριστερών» ιδεοληπτικών τσιτάτων, εκεί βγάλαμε το σκασμό και αλληθωρίσαμε, δεν είδαμε τίποτα, δεν βάλαμε ούτε ενα πρόστιμο, δεν κλείσαμε κανένα φυλακή.

Μόνο τις εκκλησίες ξέρουμε να κλείνουμε. Μόνο που ετούτη τη φορά, αν τολμήσουν να παραβούν με τέτοιο τρόπο το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους δικαίου που έχουν θεσπιστεί με αίμα, η αντίσταση που θα συναντήσουν, απο τους πολίτες και τους θεσμικούς εκπρόσωπους τους, όπως έρχονται τα μηνύματα στην εφημερίδα μας, δεν θα είναι της φακής, καθώς ετοιμάζονται ηχηρά αντίμετρα, από κέντρα απλών, ελεύθερων πολιτών, με τα οποία δεν έχουν συνηθίσει να «συνδιαλλέγονται» και δεν μπορούν να τα ελέγξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου