Μπάρα

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

36ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ Κυριακή 08 ΜΑΙΟΥ 2016





Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού.
Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.
Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.



 


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 8/5 το πρωί στις 7:30 στο σταθμό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, για να ξεκινήσουμε με προορισμό τον πρώτο μας σταθμό στη Ζαχλωρού. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε αργότερα ή από τη Ζαχλωρού, ώστε να διανύσετε μικρότερη απόσταση, μην διστάσετε νομίζοντας ότι θα είστε μόνοι σας!
Οι ομάδες και οι παρέες που ξεκινούν ανά διαστήματα είναι πολλές οπότε… ακολουθήστε τους!
Tips: Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα, αν έχετε ορειβατικά είναι ιδανικά. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες καλό θα είναι να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό ή αδιάβροχο. Μην φορτωθείτε με περιττά πράγματα.

Πάρτε μαζί σας μόνο ένα μπουκάλι νερό ή ένα ισοτονικό αν το προτιμάτε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Ορειβατικός Σύλλογος έχει φροντίσει για όλους εμάς ώστε να βρούμε τα απαραίτητα για να ξεκουραστούμε και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε. Δεν χρειάζεται να είστε σε κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αρκεί η διάθεση για περπάτημα. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για να συμμετάσχετε, η διαδρομή είναι απλή και μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι.

Η δήλωση συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Κατά μήκος του φαραγγιού θα βρείτε εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή και θα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστείτε.


Φέτος συμπληρώνονται 85 χρόνια από την ίδρυση του Ορειβατικού (το 1931) και 36 χρόνια (από το 1980), που πραγματοποιεί το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού.
Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες.
Σε περιμένουμε όπως πάντα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μάη στις 08 και 09 του μήνα.
Καλή αντάμωση.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Ο Πρόεδρος

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης




Σελίδα της Διοργάνωσης στο facebook.





Σχόλιο δικό μου:
Το Δημοσιεύω σχετικά νωρίς γιατί θα πρέπει να κλείσουμε Ξενοδοχείο από τώρα 1ον Για να βρούμε δωμάτια και 2ον Να βρούμε αρκετά φθηνά στην τιμή… Αν ψάξουμε τελευταία στιγμή δεν θα βρούμε και αν βρούμε θα το πληρώσουμε σε τιμή Χίλτον…


Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στο Πέρασμα του Βουραϊκού 4.000 με 5.000 άτομα.


Όποιος θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο που έχει η στο 6906908036 για συνεννόηση…




Φωτογραφίες από προηγούμενα περάσματα:













.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου