Μπάρα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ζητήσαμε επιπλέον μέσα και προσωπικό από την προσεχή Ολλανδική προεδρία στην Ε.Ε.

Ζητήσαμε επιπλέον μέσα και προσωπικό από την προσεχή Ολλανδική προεδρία στην Ε.Ε. - Κεντρική Εικόνα
Επίσκεψη του Π.Καμμένου με τους Ολλανδούς υπουργούς Άμυνας και Μετανάστευσης σε Χίο, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

Αποστολή: Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Την ενίσχυση των δυνατοτήτων καταγραφής των προσφύγων με μηχανήματα για την καταγραφή και απαραίτητο έμψυχο δυναμικό που θα βοηθήσει τους συναδέλφους τους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και βοήθεια της προσεχούς Ολλανδικής προεδρίας ιδιαιτέρως προς το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ζήτησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, από τους Ολλανδούς υπουργούς Αμύνης Jeanine Hennis-Plasschaert και Μεταναστεύσεως Klaas Dijkhoff, με τους οποίους επισκέφτηκε το “Hot-Spot” της Χίου αλλά και το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Οι δύο Ολλανδοί υπουργοί, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, προκειμένου να διαμορφώσουν προσωπική εικόνα, ενόψει της προσεχούς (από 1ης Ιανουαρίου 2016) Ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ, πήγαν με τον Π. Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη αρχικώς στη Χίο, όπου επισκέφθηκαν το σημείο υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, και ενημερώθηκαν από την αρμόδια Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη για την όλη διαδικασία.
Μετά το πέρας της επισκέψεως στο Κέντρο Καταγραφής της Χίου, ο κ. Καμμένος, αφού σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη δημιουργία των hot spots. Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη δέχθηκε να υποχρεωθεί η Τουρκία να εφαρμόσει τους διεθνείς κανονισμούς και να γίνεται το registration από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ώστε να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα» τόνισε τι ακριβώς ζήτησε από τους δύο ξένους υπουργούς:
«Η Ολλανδία αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ. Αυτό το οποίο ζητήσαμε είναι μία ενίσχυση, κατ’ αρχήν όσον αφορά τις δυνατότητες καταγραφής των προσφύγων με μηχανήματα για την καταγραφή και προσωπικό το οποίο θα βοηθήσει, γιατί πράγματι έχουν εξαντληθεί οι δυνάμεις και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.», προσθέτοντας ότι από πλευράς ΥΠΕΘΑ είναι έτοιμη να διατεθεί αμέσως , αν ζητηθεί, η υπηρεσία της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (πρώην ΜΟΜΑ), για να βοηθήσει.
Τέλος, ο Έλληνας υπουργός έθεσε στους Ολλανδούς υπουργούς και το οικονομικό θέμα του προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σε σχέση με το έργο που προσφέρουν και σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, λέγοντας τα εξής: «αυτό που ζήτησα είναι η Ολλανδία, αναλαμβάνοντας την Προεδρία, να βοηθήσει ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί με τα οικονομικά μέτρα και την οικονομική κρίση έχουν μειωθεί οι μισθοί τους κατά 35-50%. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, από τη μία πλευρά να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να εργάζονται 12 και 20 ώρες το εικοσιτετράωρο, σε αυτές τις συνθήκες που εργάζονται και
παράλληλα οι μισθοί τους να είναι κάτω από το 30% των μισθών των συναδέλφων τους στην ΕΕ.»
Τέλος, από την πλευρά του ο Ολλανδός Υπουργός Μεταναστεύσεως Κlaas Dijkhoff δήλωσε: «Η Ευρώπη, ως ήπειρος, αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια εισροή προσφύγων και άλλων μεταναστών. Πιστεύω ότι είναι καλό που βλέπουμε την πρόοδο για το κέντρο υποδοχής που κατασκευάζετε για να γίνεται ο έλεγχος, γιατί είναι πολύ σημαντικό για όλους στην Ευρώπη να γνωρίζουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα ποιος είναι εδώ, ποιος προσπαθεί να εισέλθει, ποιος έχει δικαίωμα εισόδου και κυρίως ποιος δεν έχει δικαίωμα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα σε αυτήν την κοινή προσπάθεια να βελτιώσει τη διαδικασία καταγραφής και να κάνει περισσότερα βήματα από όσα έγιναν ήδη».




Πηγή: PARAPOLITIKA.gr  



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου