Μπάρα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μνημείο Υποβρυχίων με δωρεά του παλαιού πυργίσκου του «ΩΚΕΑΝΟΣ» από το Πολεμικό Ναυτικό

Μνημείο Υποβρυχίων με δωρεά του παλαιού πυργίσκου του «ΩΚΕΑΝΟΣ» από το Πολεμικό Ναυτικό - Κεντρική Εικόνα

Με φροντίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Υποβρυχίων

 

Γράφει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης


Το παλαιό “sail” του πυργίσκου του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως βασικό μέρος της συνθέσεως για το Μνημείο Υποβρυχίων που θα ανεγερθεί με τη φροντίδα του δραστήριου Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων (ΕΣΥ).

Το σημαντικό αυτό γεγονός επιβεβαιώνεται, συμφώνως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, και από τη λήψη από τον Σύνδεσμο επιστολής του ΓΕΝ με την οποία πληροφορούσε τη διάθεση του παλαιού και «άχρηστου» πλέον πυργίσκου, στη διάθεσή του και για τον προαναφερθέντα σκοπό, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σχέδιά του την παρούσα χρονική συγκυρία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του μέλη του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Αντιναύαρχο ε.α. Π. Ραδίτσα Π.Ν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ του Σκαραμαγκά, και το εκεί εδρεύον Ναυτικό Κλιμάκιο, όπου ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση του προγράμματος αποδόσεως στην ενέργεια των νέων υποβρυχίων Type-214AIP, για την πορεία δοκιμών των υποβρυχίων «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», τις εργασίες τακτικής ακινησίας που γίνονται στο υποβρύχιο «Παπανικολης», καθώς και την αναβάθμιση του Type-209 «ΩΚΕΑΝΟΣ», σε Type-209AIP, διαδικασία που εκτός από την προσθήκη ολόκληρου τμήματος στο σκάφος που αύξησε το μήκος του, απαίτησε και νέο «πυργίσκο», με αποτέλεσμα ο παλαιός να φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων.

Στην ενημέρωση που έγινε στα μέλη του Συνδέσμου παρέστη ο Διοικητής της Διοικήσεως Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου, Πλοίαρχος Β. Κάτσικας ΠΝ, ενώ την επιτόπια ξενάγηση αυτών πραγματοποίησε ο Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά, Αρχιπλοίαρχος Α. Αλεξόπουλος ΠΝ, ενώ εκ μέρους του κλιμακίου των Ναυπηγείων παρέστη το στέλεχος αυτών κ. Δροσογιάννης.

Πηγή: Λ.Σ.Μ. Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου