Μπάρα

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ανάκληση πολιτογράφησης Αλβανών που παρίσταναν τους Βορειοηπειρώτες




Μια νέα εγκύκλιος κυκλοφορεί απ' τις 9 Νοεμβρίου στα γραφεία του τμήματος αλλοδαπών, στο υπουργείο εσωτερικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις διαδικασίες πολιτογράφησης. 
Η εγκύκλιος αυτή δρομολογεί την επίλυση ενός παγίου αιτήματος όλων των Βορειοηπειρωτών καθώς βλέπαμε όλο και περισσότερους Αλβανούς να παριστάνουν τους Βορειοηπειρώτες μόνο και μόνο για να πάρουν στα χέρια τους το ελληνικό διαβατήριο που τους δίνει πρόσβαση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 
Ανάμεσά τους υπάρχουν και πιο κραυγαλέες περιπτώσεις όπου Αλβανοί με ανθελληνικές θέσεις και συμπεριφορές έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες.
Ως γνωστόν, οι Βορειοηπειρώτες πριν την κτήση της ελληνικής υπηκοότητας χρησιμοποιούσαν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ), κατά την έναρξη των διαδικασιών πολιτογράφησης, οι κάτοχοι ΕΔΤΟ δεν κλήθηκαν να αποδείξουν την ελληνική τους καταγωγή καθώς για λόγους διευκόλυνσης θεωρήθηκε πως η συγκεκριμένη ταυτότητα το αποδείκνυε. 
Πλέον όσοι Αλβανοί πολίτες πήραν την ελληνική ιθαγένεια ως κάτοχοι ΕΔΤΟ θα ελεγχθούν εκ νέου και θα πρέπει να αποδείξουν την ομογενειακή τους ιδιότητα σε περίπτωση που συντρέχει μια απ' τις παρακάτω περιπτώσεις: 

α. σε πλαστογράφηση προξενικής θεώρησης η οποία προκύπτει ότι έχει χορηγηθεί σε πρόσωπο με διαφορετικά στοιχεία που αποδεδειγμένα δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον πολιτογραφούμενο
β. σε χορήγηση γνήσιας μεν προξενικής θεώρησης με ημερομηνία έκδοσης μετά το 2001, η οποία όμως δεν αποδεικνύεται ότι είναι ομογενειακού τύπου.

 
Αδιαμφισβήτητα η εγκύκλιος αυτή ανοίγει το δρόμο για την αποκατάσταση μιας εσφαλμένης τακτικής αρκεί να υπάρχει και θέληση για την εφαρμογή της. 

Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο:





 



Πηγή: himara.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου