Μπάρα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Αυτοσχέδια όπλα από πόντα ελατηρίου

Το 2014 το τμήμα FAOCS (Firearms and Organised Crime Squad, Μονάδα πυροβόλων όπλων και οργανωμένου εγκλήματος) της αστυνομίας του Σίντνεϊ της Αυστραλίας είχε συλλάβει τον 27 ετών Σον Κεμπ για κατασκευή 14 όπλων τύπου στυλό χρησιμοποιώντας πόντες μεταλλουργίας. Βλέπετε μία φωτογραφία κατά τη σύλληψη του παρακάτω.


Πηγή: http://www.smh.com.au

Ο Σον Κεμπ πωλούσε τα όπλα αυτά σε συμμορίες μοτοσικλετιστών για $100 ανά όπλο και έτσι η FAOCS οδηγήθηκε στα ίχνη του. Τα αυτοσχέδια όπλα ήταν σχεδιασμένα για το διαμέτρημα .22LR που παρότι ένα από τα μικρότερα διαμετρήματα, από κοντινές αποστάσεις σε ζωτικά όργανα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Βλέπετε στη συνέχεια ένα από τα όπλα που είχαν κατασχεθεί τότε.

Πηγή: http://www.smh.com.au

Λίγο αργότερα, η αμερικανική ιστοσελίδα TheFirearmBlog.com έκανε μία ανάλυση των κατασχεθέντων όπλων και εκεί είδαμε ότι ο μηχανισμός τους ήταν μία απλή πόντα ελατηρίου όπως αυτή που βλέπετε στη συνέχεια. Με ελάχιστες μετατροπές αυτό το καθημερινό εργαλείο μεταλλουργίας μπορεί να μετατραπεί σε ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο. Για την ακρίβεια, ο μηχανισμός του λειτουργεί ως ο επικρουστήρας του όπλου.

Πηγή: Pinterest.com

Βλέπετε στη συνέχεια φωτογραφίες της ανάλυσης του TheFirearmBlog.com που δείχνει το εσωτερικό του αυτοσχέδιου όπλου της Αυστραλίας και που αποδεικνύει ότι είναι απλώς μία τροποποιημένη πόντα.

Πηγή: TheFirearmBlog.com

Ο λόγος που το αναφέρουμε, είναι διότι πρόσφατα, στις 21 Απριλίου του 2019, αστυνομική μονάδα στην Αυστραλία κατέσχεσε ξανά αυτά τα αυτοσχέδια όπλα, και πάλι από συμμορία μοτοσικλετιστών. Βλέπετε τα όπλα που κατασχέθηκαν τον Απρίλιο του 2019 στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: HomemadeGuns.wordpress.com

Όπως αναφέρουμε στα περισσότερα άρθρα αυτής της κατηγορίας μας, αυτές οι υποθέσεις μας μεταφέρουν δύο ξεκάθαρα μηνύματα. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζουμε τα όπλα του εχθρού για να μπορούμε να αμυνθούμε. Και δεύτερον, και το πιο σημαντικό, ότι ο αφοπλισμός των νομοταγών πολιτών μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μία υγιή κοινωνία καθώς οι κακοποιοί πάντα θα βρίσκουν τρόπο να οπλίζονται αφήνοντας τους νομοταγείς πολίτες απροστάτευτους και σε μειονεκτική θέση έναντι των εγκληματιών.

Πηγή: defensegr.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου